توصیههای دارویی به زائران در سفر حج تمتع
با آغاز مراسم باشکوه حج و سفر زائران بیت الله الحرام، رعایت الزامات استفاده از دارو در طول سفر به منظور حفظ ایمنی و سلامتی زائران ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این مطلب،
گفت: اگر حجاج گرامی به دلیل بیماری در حال مصرف داروهایی هستند که ورود آنها به عربستان ممنوع است، باید حتما قبل از سفر با پزشک خود درخصوص داروی جایگزین مشورت کنند و در صورت الزام مصرف این دسته از داروها، برای جلوگیری از بروز مشکلات در فرودگاهها بیماران باید نسخه انگلیسی داروی مصرفی خود را به همراه داشته باشند.
دکتر مجید خجسته پور افزود: اگر فردی به دلیل ابتلا به بیماریهای مزمن تحت درمان با داروهای خاص است، علاوه بر اینکه پزشک کاروان را از نوع بیماری خود و داروهای خاص و ضروری مورد استفاده آگاه میکند، حتما به میزان کافی دارو و نسخه دارای مهر و امضای پزشک در زمان سفر با خود به همراه داشته باشد، به صورتی که نام بیمار بالای نسخه و نام دارو، میزان مصرف، مقدار دارو و طرز استفاده در آن نوشته شده باشد.
وی با اشاره به قوانین کشور عربستان در خصوص حمل داروهای مخدر، هشدار داد: تمام داروهای مخدر و داروهایی مانند استامینوفن کدئین و اکسپکتورانت کدئین، مرفین، داروهای ترک اعتیاد، ترامادول، هیدرومرفین، آرام بخشها و داروهای خواب آور مانند دیازپام و داروهای روان گردان جزو داروهای ممنوعه برای ورود به عربستان است و در صورتی که زائران ملزم به استفاده از این داروها هستند، باید نسخه انگلیسی بههمراه داشته باشند و پزشک کاروان را مطلع کنند.
دکتر خجسته پور خاطرنشان کرد: زائران داروهای مصرفی خود را در ظرف و بسته بندی اصلی آن نگهداری و حمل کنند و در ظرف دیگری قرار ندهند تا با نسخه قابل بررسی باشد.
به گفته وی، زائران در طول سفر و مدت اقامت، برای جلوگیری از فساد دارو، با مطالعه بروشور آن، داروهای خود را در بهترین شرایط و دور از نور، نگهداری و برای حمل داروهای یخچالی از ظروف خنک کننده و یخ استفاده کنند.