پخش زنده
امروز: -
وجود مشکل در فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی استان زنجان باعث شده است تا ۳۰ درصد از این محصولات به ضایعات تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ اکبر طیبی با بیان اینکه یکی از عمده اهداف جهاد کشاورزی، پرداختن به تولید محصولات استراتژیک است، گفت: تلاش میشود تا به شکلهای مختلف با اجرای طراحیهای مختلف تولید این محصولات را تحت پوشش قرار دهیم تا بتوانیم محصولات تولیدی را صیانت کنیم.
وی با بیان اینکه ضایعات در بخش کشاورزی یکی از چالشها است گفت: به طور متوسط حدود ۳۰ درصد تولیدات در پروسههای مختلف تبدیل به ضایعات میشوند، چرا که ضایعات از مرحله کشت آغاز شده و تا مرحله بازار میرسد، اما بعد از تولید به دلیل مشکلات در بحث فرآوری و بستهبندی میزان ضایعات بالاتر میرود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه میزان تولید ضایعات در بخش کشاورزی با استاندار فاصله دارد گفت: با اقداماتی که آغاز کردهایم سعی شده تا ضایعات به حداقل کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه تبدیل شدن محصول کشاورزی به ضایعات صرفا مختص استان زنجان نیست گفت: البته بخش بزرگی از ضایعات کشاورزی و صنایع کشاورزی وجود دارد که قابل مصرف در حوزه دامپروری هستند.
طیبی اذعان کرد: کنجاله زیتون به شدت در حوزه دامپروری با یک فرآوری قابل استفاده است، اما این امر نیازمند دانش بود و خوشبختانه در این حوزه کارخانجات فرآوری وارد عمل شد و کنجاله در جیره دام و طیور وارد شد؛ که این یک امتیاز، بزرگ برای استان محسوب میشود.