پخش زنده
امروز: -
مناطق نفتخیز جنوب طرح توسعه مدیریت میادین مستقل گازی را در گستره عملیاتی خود بهمنظور سرمایهگذاری و تامین خوراک پتروشیمیها در دستور کار قرار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب گفت : با اجرای این طرح که توسعه ۱۶ میدان را در گستره مناطق نفت خیز جنوب در برمیگیرد تولید میزان قابل توجهی گاز میسر میشود که میتواند جهت تامین نیاز تزریق، رفع کمبود خوراک صنایع پایین است و همچنین جبران بخشی از ناترازی گاز در کشور، مورد استفاده قرار گیرد.
علیرضا دانشی افزود : علاوه بر این با توسعه میادین یادشده، مقدار قابل ملاحظه انواع میعانات گازی حاصل میشود که به عنوان منبع تامین کمبود خوراک مجتمعهای پتروشیمی مدنظر بوده و قابل تخصیص به این مهم خواهد بود از این رو شرکتهای پتروشیمی میتوانند با سرمایهگذاری در امر توسعه میادین یادشده به ظرفیتهای اسمی تولید خود دست یافته و علاوه بر بازپرداخت سرمایه از محل تهاتر با خوراک دریافتی، از سود ناشی از ارزش افزوده محصولات خود نیز منتفع میگردد.
وی گفت : طرح توسعه مخازن مستقل گازی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با هدف تامین بخشی از گاز مورد نیاز جهت تزریق در میادین نفتی و خوراک مورد نیاز صنایع پتروشیمی دارای دو سطح فعالیت است که در فعالیتهای تحت الارضی جهت توسعه و مخازن فوقالذکر ۵۶ حلقه چاه توسعهای حفاری و هشت چاه موجود تعمیر میشود.
در فعالیتهای سطح الارضی ارزی جهت توسعه مخازن فوقالذکر احداث خطوط لوله جریانی، تسهیلات سرچاهی، مجتمعهای تفکیک، خطوط لوله انتقال سیالات، واحدهای شیرینسازی، تقویت فشار گاز و احداث واحدهای گاز و گازمایع جدید ۱۷۰۰ و ۲۹۰۰ و بهینه سازی کارخانه گاز و گاز مایع موجود ۱۰۰۰ و ۱۵۰۰ در دستور کار است.
تولید ۱۲۸۰ میلیون فوت مکعب در روز گاز غنی، جمع آوری ۲۶۴ میلیون فوت مکعب در روز گازهای همراه تولیدی سایر میادین، تولید ۱۲۳۷ میلیون فوت مکعب در روز گاز سبک، تولید ۹۴ هزار بشکه مایعات/ نفتا در روز، تولید ۹۱ هزار بشکه اتان پلاس در روز از جمله محصولات این طرح به شمار میرود.
علیرضا دانشی، مدیرعامل مناطق نفت خیز جنوب با اشاره به اینکه پتروشیمیها با کمبود خوراک روبهرو هستند توضیح داد: رفع این مشکل در مجموعههای بالا دستی امکان پذیر بوده است.
وی بیان کرد: براساس جلسات مشترکی که با مجموعههای پتروشیمی داشتیم برای تامین این خوراک جمع بندی رسیدیم این ماموریت در برنامه مدیریت فنی ب قرار گرفت که بلافاصله وارد فاز مطالعات شدند و براساس این مطالعات به ۱۶ مخزن مستقل گازی دست یافتیم که برخی از آنهاتوسعه داده نشده بودند یا کم توسعه داده شده بودند.
دانشی گفت: بنا بر واکاوی این مخازن طرح توسعهای را آماده کردیم تا وارد فاز اجرایی شود.
نشست تبیین فرصتهای سرمایهگذاری موجود در این زمینه و همچنین تحلیل چالشهای مربوطه شرکت ملی با حضور مدیران نفتی و پتروشیمی در محل شرکت نفت اهواز برگزار شد.