پخش زنده
امروز: -
برنامه جهانی غذا اعلام کرد ۱۷۰۰۰ تن کمک غذایی به دلیل غارت در سودان از دست رفته است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از رویترز، ادی رو، مدیر منطقهای برنامه جهانی غذا در سودان سه شنبه گفت که حدود ۱۷۰۰۰ متریک تن کمک غذایی در اثر غارت از زمان آغاز جنگ در سودان از ۶ هفته پیش تاکنون تلف شده است.
سازمان ملل و گروههای امدادی گفتند: با وجود آتش بس، آنها برای دریافت مجوزهای اداری و تضمینهای امنیتی برای انتقال کمکهای غذایی و انسانی به خارطوم و سایر مکانهای مورد نیاز تلاش کرده اند.
برنامه جهانی غذا گفت که توزیع سه روزه غذا در پایتخت سودان را از شنبه آغاز کرده است و به بیش از ۱۲,۰۰۰ نفر در مناطق تحت کنترل ارتش و همچنین نیروهای پوشش سریع رسیده است. این سازمان اعلام کرد که قصد دارد دست کم ۵۰۰۰۰۰ نفر در خارطوم را پوشش دهد.
این سازمان انتظار دارد تا ۲.۵ میلیون نفر در سودان در ماههای آینده دچار گرسنگی شوند و تعداد افرادی که تحت تأثیر ناامنی غذایی حاد قرار دارند به بیش از ۱۹ میلیون نفر یا ۴۰ درصد از جمعیت خواهد رسید.
جیمز الدر، سخنگوی یونیسف گفت که ۱۳.۶ میلیون کودک در سودان نیاز فوری به کمک دارند. وی افزود که صدها نفر از آنها جان باخته و هزاران نفر معلول شده اند.
مدیر منطقهای برنامه جهانی غذا در سودان: متأسفانه، تا کنون، ما حدود ۱۷۰۰۰ متریک تن غذا را در سراسر کشور سودان، به ویژه در دارفور، از دست داده ایم. همین دو روز پیش، مرکز اصلی ما در العبید در معرض تهدید قرار گرفت، حتی اگر غذا هنوز غارت نشده باشد. اما ما میدانیم که وسایل دفتر ما، داراییهای ما و برخی از وسایل نقلیه ما قبلا غارت شده است. غیر از ۱۶ میلیون نفر ارزیابی شده که تامین هزینه یک وعده غذایی در روز برایشان بسیار مشکل است، این درگیری که با فصل گرسنگی تشدید میشود، جمعیت ناامن غذایی را تا حدود ۲.۵ میلیون نفر افزایش میدهد، که قطعا در گروه گرسنگی در جهان در ماههای آینده قرار میگیرند.
جیمز الدر سخنگوی یونیسف: امروزه کودکان بیشتری در سودان بیش از هر زمان دیگری به حمایت و نجات جان نیاز دارند؛ بنابراین ما اکنون ۱۳.۶ میلیون کودک در سودان داریم که به کمک فوری نیاز دارند. این بیشتر از بسیاری از کودکان در کشورهای سوئد، پرتغال و روآندا است. اکنون صدها دختر و پسردر سودان کشته شده اند و در حالی که به دلیل شدت خشونت نمیتوانیم شمار دقیق این موارد را تأیید کنیم، گزارشهایی نیز داریم که نشان میدهد هزاران کودک معلول شده اند.
تارک جاسرویچ، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت: همچنین گزارشهایی مبنی بر اشغال نظامی بیمارستانها، تجهیزات پزشکی، انبارهایی که در آن دارو برای کل کشور نگهداری میشود، مانند داروهای مالاریا، که در آنها داروخانههایی با داروهای بیماریهای مزمن داریم، وجود دارد. بدیهی است که این موضوع بر دستیابی مردم به درمانهایی که نیاز دارند تأثیر میگذارد.