پخش زنده
امروز: -
با بهره گیری از فناوریهای نوین درتولید تجهیزات سرمایشی با بازدهی بالای ۹۰ درصد تلاش میشود تا چهار سال آینده دوهزار مگاوات در مصرف برق کشور صرفه جویی شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما اصفهان؛ مشاور بهره وری انرژی وزات نیرو در همایش دانش بهره برداری انرژی برق و قدردانی از ۱۵۰ مشترک همکار در برنامه پیک بار گفت: از مهمترین برنامههای این وزارت خانه در طراحی کولرهای آبی تحقق بازدهی بالای ۹۰ درصد و بهره گیری از موتورهای مغناطیس دائم است که محقق شده است.
سید محمد مهدی پیغمبرزاده، تعداد مشترکان خانگی کشور را ۳۰ میلیون مشترک برشمرد و افزود: پس از ۱۴ سال استاندارد انرژی کولر آبی بازنگری شد و با توجه به اینکه عمده کولرهای آبی پرمصرف بودند و رده انرژی E,F و G را داشتند این سه رده از برچسب انرژی کولرها حذف شد و موتورهایی با عمر بیش از ۵۰ سال در طراحی کولرها استفاده میشد که راندمانشان کمتر از ۵۰ درصد بود و بهینه سازی شد.
وی با بیان اینکه مقرر شد کولرسازان از موتورهای پربازده استفاده کنند و برنامه بعدی تولید کولرهایی با بازدهی بالای ۹۰ درصدبا بهره گیری از موتورهای مغناطیس دائم است گفت: برآورد شده با تحقق آن تا چهار سال آینده دوهزار مگاوات در مصرف برق کشور صرفه جوی شود و درگام بعدی تولید لامپهای رشتهای با مصرف بالای ۹۰ درصد متوقف میشود و استانداردهای انرژی برای تولید کولرهای گاز برنامه شده و و استاندارد انرژی از یک تیرماه اجباری خواهد شد.
مشاور بهره وری انرژی وزات نیرو افزود: باتوجه به ضرورت مدیریت مصرف برق واینکه هر ساله رشد بالای مصرف ر ا داریم یکی از مهمترین برنامه وزارت خانه اقداماتی است که برای بهینه سازی مصرف برق طراحی شده وبرای کاهش ۱۰ هزار مگاوات برق کشور از طریق اقدامات بهینه سازی وارتقای بهره وری انرژی بهره گیری شده است.
سید محمد مهدی پیغمبرزاده گفت: ارتقای استانداردهای انرژی در تجهیزات برقی ولوازم خانگی بابرچسب انرژی بیش از ۱۰ سال که بازنگری نشده بود امسال برنامه ریزی شد باتوه به رشد سریع فناوریهای تولید لوازم خانگی اینکه در دنیا به سمت محصولات پربازده وکم مصرف حرکت میکنیم.
وی گفت: با توجه به اینکه زیرساخت آن با حضور شرکتهای دانش بنیان فراهم است، بنابراین با ابزار قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی کارگروهی تشکیل شدو شروع کردیم با اولویت کولرهای آبی وگازی ولامپهای الکتریکی استاندارد انرژی این تجهیزات را ارتقا دهیم.
مشاور بهره وری انرژی وزات نیرو افزود: سال گذشته اوج مصرف برق به حدود ۷۰ هزارمگاوات وات رسید و این میزان بعد از گذر از تابستان به ۴۰ هزار مگاوات رسید که ۳۰ هزار آن ناشی از بارهای سرمایشی که نیمی از آن مربوط به کولرها واسپیلت و نیمی کولرهای آبی با فناوریهای پایین است برنامه ریزی شد استاندارد مصرف انرژی را ارتقا واصلاح کنیم.
وی به مشترکان خانگی توصیه کرد هنگام خرید لوازم خانگی به شاخص برچسب انرژی دقت کنند تا محصولی خریداری کنند که بالاترین رده انرژی وکمترین مصرف و بالاترین بازدهی را داشته باشد.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان در این همایش گفت: بانظمی بین همکاران صنعت برق و شرکتهای صنعتی استانهای اصفهان و چهارمحال وبختیاری کمترین مدیریت بار را داشته باشیم و صنایع بتوانند به تولید ادامه دهند.
سعید محسنی هم در این همایش گفت: سه میلیون و ۵۰۰ هزار مشترک در استان اصفهان و ۵۰۰ هزار مشترک در چهار محال ویختیاری از مزایای برق بهرهمند هستند که ۲۵ درصد از این مشترکان مشترک خانگی هستند.
وی توصیه کرد با گرم شدن هوا ونزدیک شدن به تابستان با توجه به ناترازی که در تولید ومصرف برق است نیاز به همکاری صنایع تابستانی داریم تاتابستانی بدون قطعی وکمترین بار مصرف را سپری کنیم
سعید محسنی گفت: انتظارمی رود در شش روز هفته هر روز یک ششم صنایع در ساعت ۱۱ تا ۲۳ بار مصرفی را به حداقل برسانند و در بخش مشترکان کشاورزی هم برنامه ریزی شده ۵۰ درصد از ساعت ۱۲ تا ۱۷ ونیمی ۱۳ تا ۱۸ غیر فعال خواهند بود.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اصفهان افزود: در بخش اداری وعمومی هم با ابلاغ وزارت کشور ساعاتکار ادارات از ۶ صبح تا ۱۳ خواهد بود و بعد ازآن انتظار میرودمصرف برق در ادارات ۳۰ درصد کاهش یابد.
سعید محسنی، پیش بینی کرد مصرف برق در تابستان امسال چهار درصد بیشتر از تابستان سال قبل شود.
وی گفت: همچنین دراستان اصفهان ۶ هزار مگاوات پیک بارمصرف برق استانهای اصفهان و چهارمحال وبختیاری است و اکنون مصرف روزانه برق در استان اصفهان به ۵ هزار و ۴۰۰ مگاوات رسیده است که در پیک بار انتظار میرود به ۶ هزار و ۲۰۰ مگاوات افزایش پیدا کند.