پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس از تلاش این کمیسیون برای اصلاح روند بررسی لایحه برنامه توسعهای کشور به پیشنهاد رئیس مجلس و با هدف کاهش اتلاف وقت و افزایش دقت کار در جریان رسیدگی به آن، خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سمیه محمودی در تشریح نشست امروز کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس با بیان اینکه در ابتدای این نشست انتخابات هیأت رئیسه کمیسیون برای اجلاسیه چهارم مجلس یازدهم، برگزار و اعضای سابق آن ابقا شدند، گفت: دستور کار بعدی اعضای کمیسیون بررسی و مذاکره روی پیشنهادی بود که از طرف رئیس مجلس و مرکز پژوهشها در آستانه بررسی لایحه هفتم کشور آمده بود تا بر اساس آن ماده ۱۸۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس یعنی فرایند رسیدگی به لایحه برنامه اصلاح شده و بررسی این لایحه از یک شوری به دو شوری در بیاید.
نماینده مردم شهرضا و دهاقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نتیجه مذاکرات صورت گرفته در این جلسه، عنوان کرد: در نهایت مقرر شد طرحی به صورت دو فوریتی تدوین شود تا فرایند رسیدگی به لایحه برنامههای توسعهای کشور به جای یک شوری، دو شوری بررسی شود.
وی در ادامه در توضیح نحوه بررسی یک شوری لایحه برنامه، عنوان کرد: در روش فعلی، نمایندگان بعد از اعلام وصول لایحه برنامه، ۵ روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را ارائه کنند و کمیسیونهای تخصصی نیز بعد از آن ۱۰ روز برای ارائه پیشنهادات خود فرصت خواهند داشت؛ سه هفته هم اجازه تمدید این زمان وجود دارد که در نهایت بررسی این موضوعات میتواند ۵۰ روز زمان ببرد. بعد از آن کلیات لایحه به صحن میآید و ممکن است بعد از صرف این همه وقت، کلیات رد شود.
محمودی در ادامه با بیان اینکه به منظور عدم اتلاف وقت مجلس در فرایند بررسی به این شیوه، قصد داریم بررسی لایحه برنامه را نیز مانند لایحه بودجه اصلاح کرده و به صورت دو شوری درآوریم، اظهار کرد: در این شیوه یک بازه زمانی محدود مثل ۵ تا ۱۰ روز برای اظهار نظر درباره کلیات در نظر گرفته شده و هیچ پیشنهادی برای جزئیات در این مرحله بررسی نمیشود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم ادامه داد: در نهایت اگر کلیات لایحه برنامه در کمیسیون تلفیق برنامه رأی بیاورد به صحن علنی میرود که اگر در صحن نیز رأی بیاورد به کمیسیون باز میگردد تا جزئیات آن به همراه پیشنهادات از طریق روال تعریف شده بررسی شود.
وی افزود: اگر کلیات لایحه در صحن علنی نتواند رأی نمایندگان را کسب کند، به دولت میرود و دولت نیز ۱۵ روز زمان دارد تا موضوع را بررسی کرده و به مجلس ارائه دهد و این شیوه تا زمانی که کلیات لایه در صحن علنی رأی بیاورد، ادامه خواهد داشت.
محمودی در خصوص مزیتهای دو شوری شدن بررسی لوایح برنامه، گفت: صرفه جویی در زمان، عدم اتلاف منابع و نیروی انسانی، کاهش هزینه، تسریع در بررسی لایحه و دقت بیشتر در نتیجه کار از جمله مزایایی است که اصلاح روند بررسی لایحه برنامه خواهد داشت.
عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان در ادامه به دستور بعدی این جلسه اشاره و عنوان کرد: طرحهایی در اجلاسیه اول مجلس یازدهم در دست کمیسیون آیین نامه بود که نتوانست رأی صحن علنی را کسب کند، اما از آنجایی که برخی از مواد این طرحها بسیار مهم بود قرار است طبق ماده ۱۳۰ قانون آیین نامه داخلی مجلس که میگوید اگر از رد طرحی ۶ ماه بگذرد میتوان در صورت درخواست مجددا آن را بررسی کرد، در دستور کار کمیسیون قرار دهیم.
وی افزود: از جمله این طرحهای مهم که کمیسیون مجددا آن را به شیوه دیگری با احصای مواردی که نمایندگان با آن مخالفت داشتند، پیگیری خواهد کرد، طرح اصلاح قانون نظارت بر رفتار نمایندگان و طرح اصلاح آیین نامه داخلی در موضوع فرایند رسیدگی به طرحها و لوایح است که با بازنگری، موادی که مورد نیاز مجلس است مجددا در قالب جدیدی ارائه و بررسی میشود.
سخنگوی کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: در راستای تحقق سیاستهای کلی نظام قانونگذاری، کمیسیون مشترکی به ریاست سیدمصطفی میرسلیم تشکیل شده و موضوعات مربوطه را بررسی کرده است که مقرر شد در جلسهای در کمیسیون آیین نامه داخلی به عنوان کمیسیون اصلی، گزارشی از پیشرفت کار دریافت و بررسی شود.