پخش زنده
امروز: -
مصطفی رجبی مشهدی در نشست با اصحاب رسانه از افزایش مصرف برق خبر داد و گفت: دیروز میزان مصرف در کشور به ۶۰ هزار و ۸۰۰ مگاوات رسیده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی رجبی مشهدی در نشست با اصحاب رسانه از افزایش مصرف برق خبر داد و گفت: دیروز میزان مصرف در کشور به ۶۰ هزار و ۸۰۰ مگاوات رسیده است.
با مدیریت در مصرف برق میتوان پیش بینی کاهش هزار مگاواتی مصرف برق در بخش اداری که معادل کل برق مورد نیاز کارخانههای سیمان کشور است باشیم: تحقق این میزان کاهش مصرف، کمک بزرگی به صنایع کشور میکند.
برنامههای مدیریت مصرف که از ۱۶ خرداد ماه آغاز خواهد شد و یکی از مهمترین اقدامات این است که ادارات ۳۰ درصد مصرف خود را نسبت به سال پایه ۱۴۰۰ کاهش دهند. پیش بینی شده با اعمال این طرح ۶۰ درصد مصرف ادارات در مقایسه با روزهای عادی کاهش پیدا خواهد کرد.
رجبی مشهدی گفت: کنتورهای هوشمند در ادارات نصب شده و به طور دقیق پایش میشوند. ارزیابی به گونهای خواهد بود که عملکرد ادارات به هیئت وزیران ارسال خواهد شد. در حوزه مولدین اضطراری ادارات نیز پیش بینی شده سوخت لازم آنها تهیه شود و در ساعت اوج از انها استفاده شود.
سخنگوی صنعت برق گفت:فیدرهای مدیریت شبکه نشان از همراهی مردم دارد و هدفگذاریها حدود ۲ هزار مگاوات صرفه جویی در این بخش است. برای پر مصرفها با این طرح امکان رایگان شدن قبوض وجود دارد و در صورت عدم رعایت با تعرفههای پلکانی مواجه خواهند شد.
وی در خصوص نیروگاههای صنایع گفت: در حوزه ساخت نیروگاه توسط صنایع، ۱۰ هزار مگاوات باید محقق شود که ۵ هزار مگاوات عملیات آن آغاز شده و نیروگاه ۶۶۶ مگاواتی در مدار است. انتظار داریم تا پایان سال ۱۵۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق صنایع افزوده شود.
در حال حاضر ۹۲ درصد صنایع در ردیف صنایع کوچک قرار دارند که بیشترین میزان اشتعال را هم دارند؛ بنابراین مشمول برنامههای مدیریت مصرف نخواهند شد.
رجبی مشهدی در ادامه گفت: برق مورد نیاز صنایع بزرگ از جمله سیمان، پارسال برای تولید پنج میلیون تن سیمان پیش بینی شده بود که در نهایت برای تولید ۵.۲ میلیون مهیا شد و امسال این میزان بیشتر خواهد شد.
سخنگوی صنعت برق ادامه داد: برای ۴۴۰ واحد صنعتی بزرگ همین برنامه تامین انرژی انجام میشود و در زمان اوج بار با جابهجایی، انرژی مورد نیاز آنها تامین میشود.