پخش زنده
امروز: -
فعالان اقتصادی از محل تسهیلات بانکی و آورده شخصی در سالهای اخیر ، برای اجرای هزار و ۳۰۰ طرح بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان، با اعتبار ۹ هزار و ۹۲۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری کردهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان این مطلب گفت: سیستان و بلوچستان در بخشهای مختلف کشاورزی بویژه صنایع تبدیلی و مشاغل خانگی دارای ظرفیتهای بیبدیل است که با بهرهگیری از آن علاوهبر توسعه اقتصادی منطقه و ایجاد اشتغال میتواند ارزآوری مناسب برای کشور را به ارمغان آورد
امان الله طوقی : در این راستا با هدف ارتقای تولید و ایجاد اشتغال و ایجاد فرصتهای شغلی با سرمایه گذاری شده زمینه اشتغال ۶ هزار نفر در این استان با اجرای یکهزار و ۳۰۰ طرح فراهم شده است.
وی ادامه داد: سیمای کشاورزی سیستان و بلوچستان بسیار توانمند و دارای ظرفیتهای زیادی در زمینه باغبانی، زراعت، شیلات، دامداری، منابع طبیعی و استفاده از صنایع تبدیلی مهمترین ظرفیتهای توسعه و رشد کشاورزی و جذب سرمایه گذار در استان است.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی، این استان را یکی از مستعدترین نقاط کشاورزی کشور تبدیل کرده به طوریکه در تمامی فصول سال امکان کشت و تولید انواع محصولات در آن وجود دارد.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان بهترین فرصت برای توسعه بخش کشاورزی است، افزود: این استان به دلیل دسترسی به بازارهای افغانستان و پاکستان و حوزه خلیج فارس فرصت بینظیری را برای صادرات محصولات کشاورزی و در نتیجه ارزآوری و فرصتهای شغلی جدید برای استان و کشور داراست.
طوقی ادامه داد: همچنین سیستان و بلوچستان در زمینه تولید محصولات باغی بویژه گرمسیری و استوایی بینظیر است بطوریکه تنها نقطه در کشور است که میتواند با تولید محصولاتی نظیر موز و تامین نیاز داخلی به حذف خروج ارز و واردات محصولات کشاورزی که به کشور تحمیل میشود کمک کند.
وی افزود: در حال حاضر مجموع اراضی کشاورزی و باغی سیستان و بلوچستان ۲۲۸ هزار و ۴۵۱ هکتار شامل ۱۳۵ هزار و ۷۴۱ هکتار زراعی و ۹۲ هزار و ۷۱۰ هکتار باغی است.
طوقی ادامه داد: سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط خاص آب و هوایی در تولید برخی محصولات کشاورزی در کشور خاص است به طوری که رتبه نخست تولید محصولات خارج از فصل کشور با ۴۲۵ هزار تن از سطح ۱۷ هزار هکتار زمین را دارد و نقش بسزایی در تنظیم بازار و ایجاد درآمد برای کشاورزان ایفا میکند.