تکذیب سهمیه بندی جدید و تغییر قیمت بنزین
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران: سهمیه بندی بنزین با همان اعداد و ارقامی که مصوب بوده در حال انجام است و هیچ تغییری فعلا در دستور کار نیست.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مهندس نژاد علی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در
برنامه روزی نو رادیو اقتصاد درباره
سهمیه بندی جدید و تغییر قیمت بنزین گفتگو کرد.
سوال: در طی سه روز گذشته خبری که در شبکههای اجتماعی چرخید را دیدیم، شاید یک رویداد معمولی بود، ولی در عین حال جلب توجه کرد و از دیروز در روزنامهها هم بود و بازتابش را داریم مثلا روزنامه ابرار اقتصادی از قول سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت و گاز و پتروشیمی نوشت بوی گرانی بنزین با کسری ۲۰ میلیون لیتری میآید. ما از نوروز ناترازی را تجربه کردیم و گفته شد در بودجه هم دیده شده است. شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران این را اعلام کرد و شد تیتر تقریبا اول روزنامه مناقصه و مزایده و بیشتر روزنامهها به این موضوع پرداختند. تکذیبیه رسما مطرح شده و یک تغییری هم بود در استفاده از کارتهای سوخت که قرار بود از نوروز امسال همه با کارتهای ویژه سوختگیری خودروی خودشان این کار را بکنند که همچنان میبینیم در جایگاهها است.
آقای نژاد علی آیا گرانی و محدودیت در راه است یا خیر؟
نژاد علی: چندین نوبت در طی سال جاری و هم سال گذشته مسئولین مختلف وزارت نفت اطلاع رسانی ویژه به ملت عزیز ایران کردند. اصلا در برنامه دولت و نه در برنامه مجلس و در قانون ۱۴۰۲، پیش بینی در خصوص افزایش قیمت فرآوردههای نفتی نیست، خصوصا بنزین و قرار نیست قیمت بنزین تغییر کند و به شایعات ویژهای که در رسانههای مختلف پخش میشود، اخبار کذبی که دارد منتشر میشود بارها و بارها توسط تمام مسئولین حوزه وزارت نفت تکذیب شده و اطلاع رسانی به ملت عزیز ایران انجام شده است. این اطمینان خاطر وجود دارد که ما افزایش قیمت بنزین را نخواهیم داشت.
سوال: آن چه که مطرح شد از جانب یکی از مدیران در ارومیه بود، ۶۰ لیتر بنزین سهمیهای و ۱۵۰ لیتر بنزین با قیمت ۳ هزار تومان یا بنزین آزاد صحبت کرده بودند، تغییری در حجم و لیتر بنزین سهمیهای داده شده است؟ چون این هم مغایرتی دارد با ابلاغیهای که قرار بود از نوروز منحصرا با کارتهای شخصی، مالکان سوخت دریافت کنند که آن هم کامل نشده است.
نژاد علی: براساس بند ه تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۲ گفته شده که به منظور بهبود نظام توزیع بنزین، ما در اصل استفاده از کارت شخصی را مردم در دستور کار خودشان قرار دهند و در جایگاه عرضه با کارت شخصی خودشان سوختگیری کنند. این اتفاق در حوزه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با شدت دنبال شد، ما کارتهای شخصی مردم را با تمام سختیهای خودش تولید کردیم و در اختیار مردم قرار دادیم که بتوانیم این بند قانونی را به نحو احسن انجام دهیم و اطلاع رسانیهای ویژهای هم در بخشهای مختلف صورت گرفت.
در رابطه با بحث سهمیه روی کارتهای هوشمند سوخت، از ابتدا که بحث سهمیه بندی طرح موضوع شده، روی کارتهای هوشمند سوخت دو نوع سهمیه بندی ذخیره میشده یکی سهمیه با نرخ اول بوده و یکی هم سهمیه با نرخ دوم و همیشه این بوده و الان روی خودروهای سواری، ما ۶۰ لیتر سهمیه با نرخ ۱۵۰۰ تومان داریم و ۱۵۰ لیتر سهمیه شارژ میشود به صورت ماهیانه با نرخ ۳ هزار تومان، جدای از این کارت شخصی، کارتهای اضطراری هم در داخل جایگاههای عرضه سوخت در اختیار مردم وجود دارد که با نرخ دوم و با نرخ ۳ هزار تومان به مردم عزیز ایران برای کسانی که کارت همراه خودشان ندارند و یا کارتشان مفقود شده و مشکلاتی در ارتباط با کارتشان حادث شده است، سوخت در اختیار مردم قرار میگیرد این سهمیه بندی از ابتدا وجود داشته و خبری که در ارتباط با مصاحبه یکی از مدیران ما در حوزه آذربایجان غربی و ارومیه طرح موضوع شده، مفهوم اصلی صحبتهای ایشان در این راستا بوده است.
سوال: فکر میکنید که به یک تصمیم برسیم؟ بالاخره استفاده از یک کارت سوخت قانونا مثل این میماند که برای استفاده از خودرو شما باید سوئیچ ماشین را همراه داشته باشید، بحث این که بتوانیم آسان سازی کنیم سالهای پیش هم مطرح بود که ممکن است فناوری روز این اجازه را به ما بدهد که روی چیپهای کارت ملی اطلاعات بانکی و اطلاعات لازم و کاربردی را روی بخشهای مختلف استفاده کنیم که فعلا نشده، ولی به نظر شما کارت سوخت برچیده میشود یا همچنان کج دار و مریض خواهیم رفت به دلایل مختلف تا برسد به آن جا که میدانید که تمایل عامه این است که استفاده نکنند.
نژاد علی: قانون تکلیف کرده که استفاده از کارت هوشمند سوخت در خصوص تامین فرآوردههای نفتی باشد، با توسعه فناوری در حوزه آی سی تی و بحثهایی که ما در حوزه هوشمندسازی داریم از تکنولوژیهای جدید هم امکان استفاده از این فرآیند به وجود میآید و به وجود آمده و در حال تلاش هستیم که امکانات مناسب تری را بتوانیم برای مردم فراهم کنیم که این اتفاق بیفتد. میدانیم که بزرگترین طرح آی سی تی در کشور ما بحث هوشمند سازی توزیع سوخت در جایگاههای عرضه سوخت است. مطالعاتی در این زمینه در حال انجام است و انشاالله اگر نتیجه داد مطالعات آن هم ما در جهت این حرکت خواهیم که برای مردم فرآیند دریافت سوخت آسانتر از روش فعلی باشد، ولی به هر جهت بحث سهمیه بندی با همان اعداد و ارقامی که مصوب بوده در حال انجام است و هیچ تغییری در میزان سهمیه ما نداشتیم و فعلا هم در دستور کار ما نیست.
هر سال باید قیمت سوخت مطابق تورم افزایش یابد
وگرنه در سال بعد ، کسری بودجه و تورم بیشتری از همین محل برای جامعه ایجاد خواهد شد .