ایجاد تغییرات در آرایش فرهنگی و رسانهای کشور
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان لزوم تغییرات در آرایش فرهنگی و رسانهای، گفت: ما تمدن جدید را انکار نمیکنیم، اما معتقدیم باید قدرت هاضمه خود را قویتر کنیم.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، محمدمهدی اسماعیلی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش بین المللی «انقلاب اسلامی و جامعه معاصر؛ فرصتها و چالشها» گفت: طرح اصلی بنده در دانشگاه تهران که افتخار عضویت در هیئت علمی آن را دارم بحث مطالعات انقلاب اسلامی بوده و الان که در جایگاه وزیر هستم طبیعتاً نگاهم نسبت به مسائل عمیقتر شده و میتوانم تحلیلی دقیقتر از اقتضائات امروزین حکمرانی جمهوری اسلامی ایران داشته باشم.
محمدمهدی اسماعیلی افزود: جریان انقلاب اسلامی، جریانی مهم است، چون نهضت امام خمینی (ره) نهضتی عمیقا دینی است. معتقدم حوزه نواندیشی دینی تنها در دویست سال اخیر در برابر تجدد شکل نگرفته بلکه قبلتر هم میان جریان اصولی و اخباری مباحثاتی وجود داشته و جریان عقلانیت غلبه پیدا کرده است، بنابراین جریان نواندیشی، یک جریان قوی و بومی برای تعریف عام از حوزه مدیریت دینی در جهت سعادت دنیا و آخرت است.
وی گفت: آیت الله بروجردی شبکه گسترده روحانیت را در کشور ایجاد کردند و وقتی امام خمینی (ره) نهضت را آغاز کرد در این شبکه، پیام به خوبی منتقل میشد بنابراین انقلاب اسلامی چنین عقبهای دارد. انقلاب اسلامی به عنوان پدیدهای مهم با دوگانههایی مواجه بوده است که از جمله مواجهه با نظام مسائل جدید بوده و متناسب با آن نظریهپردازی شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: نکته دیگر اینکه بنده به حکمرانی فرهنگی توجه جدی دارم، چون مهمترین بخش درگیری ما با تجدد در همین حوزه فرهنگی است. امروزه با سبک زندگی تجددمأبانه مواجه هستیم که خود را در همه ساحات نشان میدهد و هنوز تکلیف ما با این موضوع روشن نیست. ما در وزات ارشاد، ذیل بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، شعار محوری خودمان را تثبیت انقلاب اسلامی در آن مراحل پنجگانهای قرار دادهایم که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردهاند.
اسماعیلی افزود: معتقدیم اگر دولتی مردمی با مسئولیت تمدنی عهدهدار امور کشور شده باید برای این سوالات پاسخهای لازم را پیدا کند تا جامعه اسلامی محقق شود و تحقق جامعه اسلامی نیز امکان شکلگیری تمدن نوین اسلامی را فراهم میکند. ما امروزه مشاهده میکنیم که عمدتاً مصرف فرهنگی در جایی اتفاق میافتد که مرتبا برای ما چالش ایجاد میکند. یکی از مهمترین این مصارف در حوزه موسیقی است که بر اساس پایشهای ما اولین میزان مصرف فرهنگی در کشور در زمینه موسیقی و دوم بازیهای رایانهای است؛ در حالی که سرانه مطالعه کتاب در کشور ۳۳ دقیقه است. اینها شبکه گستردهای از نظام مسائل را پیش روی ما قرار داده است.