پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل شرکت پست ضمن اعلام آغاز فعالیت نمایشگاه پست از تلاش ایران برای رایزنی به منظور تشکیل و ثبت اتحادیه پست کشورهای اسلامی در اتحادیه بین المللی پست خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما ، ؛ دکتر محمود لیایی ، معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت پست در مصاحبه با رادیو گفت و گو ضمن اعلام آغاز فعالیت نمایشگاه پست گفت: در حال رایزنی برای تشکیل و ثبت اتحادیه پست کشورهای اسلامی در اتحادیه بین المللی پست هستیم .
سوال : نمایشگاه صنعت پست کارش را در مصلی تهران آغاز کرده است، آقای دکتر محمود لیایی معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و مدیرعامل شرکت پست ، درباره نمایشگاه بفرمایید و اهداف برگزاری آن .
دکتر لیایی : ما اولین نمایشگاه صنعت پست را داریم چند ساعت دیگر افتتاح می کنیم . با برگزاری این نمایشگاه مفهوم جدیدی وارد ادبیات صنعتی کشور می شود که خوب تا الان ما به پست به عنوان یک خدمت نگاه می کردیم در صورتی که ما پس از کرونا و ورود تجارت الکترونیک به زندگی مردم با یک صنعت خیلی عظیمی مواجه شدیم که احساس نیازش شاید قبل از کرونا هم اتفاق می افتاد اما این که این قدر مردم بهش وابسته باشند این اتفاقی بود که بعد از کرونا رقم خورد و به نوعی مردم تمامی نیازمندی هایشان را از طریق تجارت الکترونیک رفع خواهند کرد ، هم به علت صرفه زمانی و مالی .
سوال : چرا این عنوان صنعت را به کار می برید بیشتر توضیح بفرمایید و هم نسبت صنعت و پست را برای شنوندگان ما بفرمایید؟
دکتر لیایی : تا به الان پست یک مفهوم نوستالژیک داشت که معمولا خلاصه می شد به تمبر و نامه در صورتی که ما در دهه اخیر و مخصوصا بعد از ایام کرونا وارد این عرصه شدیم که مردم روی آوردند از بسته کوچک و پاکت نامه به بسته های بزرگ تر که خوب این نیازمند تحولی است که در زیرساختهای ما باید انجام شود. ما تا کنون معمولا سالی ۳۰۰ میلیون مرسوله داشتیم که بخش عظیمی از ان ۳۰۰ میلیون که می شود گفت ۱۲۰ میلیون عدد قبوض خدماتی بود مثل آب و برق و تلفن و گاز که عمدتا توسط پست جا به جا می شد.
سوال : که تقریبا حذف شدند؟
دکتر لیایی : بله کاملا حذف شده البته در کشور ما حذف شده در بعضی از کشورهای اروپایی مثل سوئیس و آلمان کماکان این فرهنگ است که شما با کوچک ترین تراکنش بانکی هم یک کاغذ می آید تحویل تان می شود.
سوال : خوب است یا بد؟
دکتر لیایی : این بیشتر بحث فرهنگی است چون آنها اصالت را به رسید کاغذی می دهند شاید از لحاظ ما بد باشد.
سوال :کاغذ یا پست حفظ شود ؟ کدام؟
دکتر لیایی :پست حفظ شود که در تمام دنیا به آن اعتقاد دارند ، این که کاغذ در بعضی از کشورها حذف شده اما در بعضی از کشورها هنوز به قوت خودش باقی است و ادامه عرایضم این که این نیازمند تغییر زیرساخت ها بوده ما قبلا پستچی مان صدتا پاکت نامه ون هایتا صدتا قبض را تحویلش می دادند که این ها داخل یک کیف روی دوش جا می شد و می توانست طی هفت هشت ده ساعتی که روز کاری اش است بتواند این را در حدود ۱۰۰ تا آدرس بتواند توزیع کند الان ما نامه رسان مان همان نامه رسان است ، موتورش همان موتور است ، تعداد آدرس هایش تقریبا همان ۱۰۰ تا آدرس هست اما پاکت نامه هایش تبدیل به صد تا بسته شده که آن خورجین هم گنجایش این همه بسته را ندارد، همین طور شما بروید مراحل بالاتر وانت ها باید حجیم تر بشود ،کامیون و کامیونت ها باید افزایش پیدا کند حجمش یا تعدادش و همچنین در مرکز تجزیه مبادلات در این مراکز فقط کاغذ مرتب می کردند و تجزیه می کردند ، در صورتی که الان باید کارتن تجزیه کنند و مرتب کنند این تحول باید در زیرساخت هایی اتفاق بیفتد به خاطر همین ما اسم صنعت را می گذاریم روی پست اگر تا الان به عنوان خدمت بهش نگاه می کردیم از الان به عنوان یک صنعت بهش نگاه بکنیم که خوب صنایع دیگری را هم دارد به خودش درگیر می کند ، تقریبا دارد تبدیل می شود به یک صنعت مادر، مثل صنعت خودروسازی که صنایع دیگر را هم با خودش درگیر کرده ما یک طیف متنوعی از خدمات و محصولات داریم در صنعت پست از چسب و سوزن و کاغو کارتن و پاکت نامه گرفته تا الان که تقریبا میشود پهباد و هواپیما و اینها دارد وارداین عرصه صنعتی می شود.
سوال : نمایشگاه ملی است یا بین المللی ؟
دکتر لیایی :نمایشگاه چون بار اولش است این ریسک را نکردیم که عنوان بین المللی را در آن به کار ببریم هر چند کشورهایی مثل روسیه و کویت در نمایشگاه غرفه دارند اما بنا داریم در سال های آینده بعد از قوام گرفتن این نمایشگاه در عرصه های بین المللی مطرحش کنیم که ضمن این که شرکت های دیگر پستی هم دعوت می کنیم در این عرصه حضور پیدا می کنند از شرکت دانش بنیان شرکتها و اگر خدمات بخش خصوصی کشورهای دیگر هم در این عرصه محصول دارند دعوت می کنیم که محصولات و خدماتشان را در نمایشگاه ارائه کنند.
سوال : در واقع می توانیم بگوییم نمایشگاه منطقه ای هست؟
دکتر لیایی : انشاالله ، بله.
سوال :حاضرین در نمایشگاه در کشور خودمان چه کسانی هستند شرکت ها هستند ،فعالان هستند این را توضیح بفرمایید.
دکتر لیایی : ما تا الان خوشبختانه با برنامه ریزی خوبی که کردیم هدف گذاری مان روی صدتا شرکت بود اما تا به الان ۱۴۰ تا شرکت در نمایشگاه غرفه دارند که از این ۱۴۰ تا ۵۰ تا شرکت دانش بنیان الان ما دعوت کردیم عمدتا محصولات و خدماتشان خاص صنعت پست وخدمات پستی هست که این برای اولین بار دارد در کشور اتفاق می افتد که این تعداد شرکت دانش بنیان را حمایت کنیم و جذب کنیم دراین عرصه ارائه محصول و خدمت را داشته باشند.
سوال : چه نوع محصولی دارند؟
دکتر لیایی : عمدتا محصولاتی هست که به طیف متنوع صنعت پست به قول معروف سرویس می دهد از محصولات نرم افزاری یا راه حلی گرفته تا محصولات سخت افزاری ، همان طوری که اشاره کردم مثل پهباد ، مثل تجزیه گر هوشمند، مثل ربات هایی که می توانند کمک کنند در تجزیه به ما و محصولات دیگر و متنوع دیگر ...
سوال : با این عددی که اشاره کردید تقریبا نیمی از نمایشگاه ها را دانش بنیان ها دارند شکل می دهند ، برنامه شما برای گسترش این هدف گذاری و گسترش دانش بنیان ها در حوزه پست چیست ؟
دکتر لیایی : ما در همین نمایشگاه ها از منتورها و مربیانی دعوت کردیم که علاوه بر ...
سوال :منتور یعنی چه؟
دکتر لیایی : منتور یعنی مربیانی که کمک می کنند به شرکت های نوپا و استارتاپی که محصولشان را از ایده به شرکت تجاری تبدیل میکنند و محصولاتشان را تجاری سازی می کنند . این ها نیازمند یک مربی هایی هستند که قبلا تجربه این کار را داشته باشند که در این نمایشگاه ما این فرصت را داشته باشیم که در اختیار کسانی که ایده دارند قرار می دهیم که توسط این منتورها بتوانند محصولاتشان را تجاری سازی کنند یا جذب شرکتهای دیگر دانش بنیانی شوند.
سوال : جدا از بخش نمایشگاه که توضیح دادید نوع تعامل شرکت پست جمهوری اسلامی ایران با کشورها و چه کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای چیست؟
دکتر لیایی : ما خوشبختانه جایگاه مان در بین اتحادیه جهانی پست جایگاه مناسبی است ، تقریبا کشور ۴۷ هستیم از لحاظ رتبه بندی جایگاه مناسبی داریم .
سوال :چند عضو دارد این اتحادیه؟
دکتر لیایی : تمامی کشورهای دنیا عضوش هستند مثل سازمان ملل پستی می شود که خوب اتحادیه جهانی پست یک اتحادیه هست که فارغ از بحث تحریم الان تمامی کشورها با همدیگر تعامل پستی دارند ، درحال حاضر به غیر از رژیم صهیونیستی و عربستان که تا مدتها قبل به خاطر روابط سیاسی باهاشون ارتباط پستی نداشتیم ، با تمامی کشورهای دنیا ارتباط پستی داریم ، تقریبا می توانیم بگوییم که شریک اصلی بین المللی مان کشور آمریکا هست ، باوجود این که توسط این کشور ما تحریم شدیم.
سوال : برای گسترش با این اتحادیه برنامه ویژه ای را دنبال می کنید؟
دکتر لیایی : ما حرکتی را شروع کردیم برای تشکیل اتحادیه جهانی کشورهای اسلامی پست.
سوال :ایجاد شده؟
دکتر لیایی : ما داریم ایجاد می کنیم به عنوان موسس در آخرین اجلاسی که در سوئیس برگزار شد ، اجلاس اتحادیه حدودا ۱۵ تا کشور را دعوت کردیم یعنی ۱۵ تا کشور جهان اسلام را تشکیل یک فراکسیون یا اتحادیه را بدهیم که موضوعات خاص جهان اسلام که در حوزه پست هست را بتوانیم با همدیگر تعامل کنیم و بتوانیم یک اتحادیه قوی در کشور کنار اتحادیه های موجود دیگری که وجود دارد تشکیل بدهیم . در حال حاضر اتحادیه مثلا آسیا ، اقیانوسیه را داریم که سال گذشته ایران به مدت ۵ سال ریاست این اتحادیه را به عهده داشت اما بعد از تحویل دادن ریاست آن اتحادیه ما از لحاظ جایگاه بین المللی داریم تشکیل میدهیم ایران هم به عنوان اولین رئیسش انتخاب می شود.
سوال : در چه مرحله ای است این اتحادیه؟
دکتر لیایی : در حال رایزنی با بقیه کشورها و ثبت به قول معروف جهانی اش در اتحادیه بین المللی پست .
سوال : در جمع بندی درباره نمایشگاه هم بفرمایید تا کی برگزار می شود و این که بازدید برای عموم آزاد است؟
دکتر لیایی : نمایشگاه از ساعت۹ تا ساعت ۶ بعدازظهر از امروز به مدت ۴ روز تا روز پنج شنبه در مصلی امام خمینی (ره ) در تهران انشاالله پذیرای عموم مردم است.
سوال :نکته ای هست بفرمایید.
دکتر لیایی : من همین جا دعوت می کنم از عموم مردم که بیایند با خدمات و زحماتی که همکاران ما چه در شرکت ملی پست و چه در شرکت بخش خصوصی از نزدیک آشنا بشوند و انشاالله این فرهنگ در مملکت ما نهادینه شود که بتوانند تمامی نیازهایشان را بدون حضور در خیابان از طریق شرکت های پستی تامین کنند.