پخش زنده
امروز: -
بررسی خسارتهای سیل مونسون و آمادگی برای مواقع بحران به ویژه آتش سوزی از محورهای جلسه ستاد مدیریت بحران کهگیلویه و بویراحمد بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، جلسه ستاد مدیریت بحران با سه دستور کار گزارش عملکرد جبران خسارتهای بخش کشاورزی و دامی در سیل مونسون، آمادگی دستگاههای مختلف از جمله منابع طبیعی و محیط زیست در خصوص بحرانها از جمله آتش سوزیها و گزارش عملکرد صندوق بیمه کشاورزی تشکیل جلسه داد.
استاندار در جلسه ستاد بحران با اشاره به اینکه امسال و در چند هفته اخیر آتش سوزیها در مناطق گرمسیری استان شروع شده است گفت: همه دستگاهها موظف به پشتیبانی برای مهار آتش سوزیها هستند و در صورت تعلل در ارائه خدمات، خسارتهای جبران ناپذیری به مراتع و گیاهان وارد میشود.
احمدزاده افزود: در برخی مواقع برای مهار آتش در ارتفاعات به بالگرد نیاز است که باید پیش بینیهای احتمالی انجام شود و برخی اوقات نیز به نیروی مردمی نیاز است که آموزشهای لازم در این خصوص ضروری است.
وی با بیان اینکه باید حمایتهای لازم از نیروهای جهادی در روستاها انجام شود ادامه داد: در مناطقی که احتمال آتش سوزی وجود دارد شناسایی نیرو، برگزاری جلسات توجیهی، ارائه آموزشهای لازم و امکانات، ضروری است.
احمدزاده گفت: در برخی مواقع تا رسیدن امکانات دستگاههای متولی در آتش سوزیها فرصت زیادی از دست میرود و مردم محلی میتوانند نقش موثری در کاهش میزان خسارتها ایفا کنند.
وی با بیان اینکه قرار است کتابی از تجربیات سیل مونسون چاپ شود گفت: در بعضی استانها تلفات سیل زیاد بود، اما در کهگیلویه و بویراحمد خوشبختانه تلفاتی نداشتیم و این تجربیات باید به آیندگان منتقل شود.
احمدزاده در بخشی از صحبتها با اشاره به خسارتهای سیل به بخش شیلات در سال گذشته اشاره کرد افزود: بعضی از خسارات در بخش آبزیان ناشی از ترک فعلها بود و گاهی خود مزرعه داران کوتاهی کرده بودند که با برنامه ریزی میتوان از این خسارتها جلوگیری کرد.
وی با تاکید بر لزوم اجرای طرح مطالعاتی برای پیشگیری از تکرار این خسارتها گفت: اگر در تابستان امسال هم سیل آمد و خسارت به بار آورد ناشی از بی توجهی دستگاهها است.
استاندار با اشاره به اینکه سیل مونسون خسارت های زیادی به عشایر وارد کرد بیان کرد: باید چاره اندیشی شود و پیش بینیها تا پایان شهریور انجام شود تا امدادگران پیش از وقوع سیل و خسارت، خود را به عشایر برسانند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری در ستاد پیشگیری هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران هم با اشاره به جبران خسارتهای سیل گفت: در این جلسه مقرر شد نمایندگان حوزههای متولی خسارت را اعلام و بر اساس ظرفیت، میزان خسارتها پرداخت شود.
نیک روز افزود: دستگاههای عضو ستاد بحران آمادگی لازم را برای مقابله با آتش سوزیها و بارشهای احتمالی دارند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان هم در این جلسه گفت: با توجه به پوشش گیاهی امسال احتمال افزایش آتش سوزیها وجود دارد.
جاوید بخت با بیان اینکه در سال گذشته آتش سوزیها ۹۰ درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش داشت افزود: در سال گذشته ۱۶۳ هکتار از مراتع و جنگلها در آتش سوخت.
وی با اشاره به برنامه ریزیها برای مهار آتش ادامه داد: امسال حدود ۱۵ نقطه از سدها، برکه ها، رودخانهها و آبهای طبیعی که نزدیک به کانونهای بحران است شناسایی و به مدیریت بحران اعلام شده و برای مهار آتش از این نقاط استفاده شود.
جاوید بخت اضافه کرد: در شهرستانها تجهیزات اطفای حریق توزیع شده و نیروهای عملیاتی در استان گروه بندی و ۱۰۰ دستگاه دمنده جدید نیز در شهرستانها توزیع شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گفت: امسال حدود ۸۸۰ کیلومتر آتش بر پیش بینی شد که ۵۵۰ کیلومتر آن انجام شده است.