پخش زنده
امروز: -
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: فعالیتهای فرهنگی ۸ هزار آستان امامزاده در قالب جشنوارۀ «سلاله» به رقابت گذاشته میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام عادل معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری نخستین جشنواره سراسری بقاع متبرکه با عنوان جشنوارۀ «سلاله» که در سازمان اوقاف برگزار شد گفت: با بررسی و تطبیق تاریخی بیش از ۸ هزار امامزاده در کشور وجود دارد، امروز اعتاب مقدسه به عنوان قطبهای فرهنگی کشور محسوب میشوند و در اسناد بالادستی نظام مورد توجه مسئولان قرار دارند.
حجت الاسلام والمسلمین عادل افزود: این حرکت به دنبال مطالبۀ رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل بقاع امامزادگان به قطبهای فرهنگی، رشد فزایندهای یافته است.
وی گفت: در این سالها پیشرفتهای مناسبی در بستر امامزادگان برای ابنیه و زیرساختها و فعالیتهای فرهنگی و قرآنی شکل گرفت. اعتقاد و علاقهای که مردم به این امامزادگان دارند، سبب شد همواره شاهد حضور مردم در این اماکن مقدس باشیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه اضافه کرد: تأسیس مراکز افق گام جدیتری بود تا فعالیتهای این امامزادگان در خدمت مردم جامعه مخصوصاً قشر جوان قرار بگیرد و دهه کرامت فرصتی است که برخی از فعالیتهای امامزادگان را یادآوری کنیم.
حجت الاسلام عادل گفت: در دهه کرامت همایشهای بزرگداشت امامزادگان و تجلیل از خادمان برگزار میشود. همچنین در طول سال، کنگرههای علمی برای شناخت و تحقیق و پژوهش امامزادگان و حیطه اثرگذاری آنها را برگزار کرده ایم. برنامهریزیهای مختلفی به این منظور انجام میگیرد. یکی از کارهایی که امسال در معاونت فرهنگی اعلام شد، برگزاری جشنوارهای بود که در خود امامزادگان یا بین بقاع متبرکه با عنوان سلاله شکل گرفت.
وی دربارۀ اهداف برگزاری جشنواره سلاله افزود: معرفی برنامهها و خدمات آستانهای مقدس از اهداف اصلی این جشنواره است. در پرتو این رقابت، ارتقای سطح کیفی و کمی را در آینده در اعتاب شاهد خواهیم بود. ایجاد ارتباط پویا و تعامل سازنده بین آستانهای مقدس از دیگر دستاوردها و اهداف این جشنواره است.
حجت الاسلام عادل ادامه داد: مسابقه به صورت سراسری است، طبیعی است که میان این ۸ هزار امامزاده به لحاظ امکانات تفاوتهایی وجود دارد، لذا در بین این تعداد بقاع و امامزادگان سطحبندی انجام شد و در نهایت به سه سطح دستهبندی شدند.
وی با بیان اینکه این جشنواره در دو مرحله استانی و ملی برگزار میشود گفت: برگزیدگان استانی به مرحله ملی راه مییابند.
وی افزود: امروز آغاز جشنواره است و مهلت ارسال آثار تا ۱۵ تیر و داوری آثار در مرحله استانی از پایان مهلت ارسال آثار تا ابتدای مرداد است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه دربارۀ زمینههای شرکت در جشنواره گفت: در این دوره فعالیت بقاع متبرکه در چهار حوزه ارزیابی میشود که شامل الف) برنامهها و فعالیتهای فرهنگی ب) برنامهها و فعالیتهای اجتماعی- ج) فعالیتهای قرآنی و د) برنامهها و فعالیتهای مدیریت است.
حجت الاسلام عادل افزود: شرکت کنندگان در حوزه فعالیتهای فرهنگی با عناوینی مانند سبک زندگی، اقامۀ نماز جماعت، استقرار هیئات مذهبی در بقاع، در فضای مجازی و در حوزۀ فعالیتهای اجتماعی، خدمات ویژۀ حوزۀ اجتماعی، طرح شمیم خدمت و قرار دوازدهم به رقابت میپردازند.
وی گفت: همچنین در حوزۀ فعالیتهای قرآنی، برگزاری محافل انس با قرآن، قاری و مؤذن راتب، کلاسهای آموزش قرآن، جزءخوانی و ترتیلخوانی در ماه مبارک رمضان و در برنامهها و فعالیتهای مدیریت مدیریت امور جاری بقعه، امور عمرانی، توسعه و سرمایهگذاری، راهاندازی و فعالسازی مراکز افق مدنظر است.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، محورهای اصلی ارزیابی داوری را کمیت و کیفیت برنامهها، کمیت و کیفیت مخاطبان و تبلیغ، نوآوری و خلاقیت در اجرا و نیز تأثیرگذاری اجتماعی و فرهنگی معرفی کرد.
حجتالاسلام عادل افزود: پس از ارزیابی و داوری، به بقاع متبرکه سطح ۱ که شامل ۲۰۰ بقعه است، جوایزی به این ترتیب اهدا میشود: برگزیده اول ۶۰ میلیون تومان، برگزیده دوم ۵۰ میلیون تومان و برگزیده سوم ۴۰ میلیون تومان و نیز در بین امامزادگان سطح ۲ برگزیده اول ۶۰ میلیون تومان، برگزیده دوم ۵۰ میلیون و برگزیدۀ سوم ۴۰ میلیون تومان وجه نقد و همچنین در بین برگزیدگان سطح سوم، برگزیده اول ۴۰ میلیون، برگزیده دوم ۳۰ میلیون و برگزیده سوم ۲۰ میلیون تومان وجه نقد اهدا میشود.
وی دربارۀ نحوۀ شرکت در جشنواره سلاله گفت: از هر بقعه متبرکه یک نفر که از اعضای هیئت امناء یا مدیر بقعه است، به عنوان نماینده به وبگاه جشنواره به نشانی SOLALEHFESTIVAL.IR مراجعه و در آن ثبت نام میکند.
در این نشست همچنین از پوستر جشنواره سلاله رونمایی شد.