پخش زنده
امروز: -
رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی درباره نمایشگاه ایران سلامت گفت: بیش از ۶۰۰ شرکت از جمله ۱۵۰ شرکت دانش بنیان تا شرکت، شرکت کردند و بیش از ۱۲۰ شرکت دانش بنیان آخرین دستاوردها و محصولات خود را در این نمایشگاه ارائه کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ اقای عبدالرضا یعقوب زاده ، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی در مصاحبه با رادیو گفت و گو درباره نمایشگاه ایران سلامت گفت: بیش از ۶۰۰ شرکت از جمله ۱۵۰ شرکت دانش بنیان آخرین دستاوردها و محصولات خود را در این نمایشگاه ارائه کرده اند.
سوال : نمایشگاه ایران سلامت که بیست و چهارمین دوره اش در حال برگزاریست ، قرار است چه آورده ای برای صنعت ما به ویژه در حوزه تجهیزات پزشکی داشته باشد؟
یعقوب زاده: امروز صبح نمایشگاه ما شروع می شود، بیش از ۵۰۰ تا شرکت، شرکت کردند و بیش از ۱۲۰ شرکت دانش بنیان نیز شرکت کردند، مسلما همه تلاش کردند که آخرین دستاوردها و آخرین محصولات و آخرین کارهایشان را ارائه بدهند ، همین جا از همه کسانی که صدای من را می شنوند خواهش می کنم که تشریف بیاورند انشاالله که نمایشگاه پرباری برایشان باشد.
سوال : محل نمایشگاه و تا کی ادامه دارد این نمایشگاه؟
یعقوب زاده: محل در نمایشگاه تهران هست و از امروز تا سه شنبه از ساعت ۸ صبح تا ۱۵ بعدازظهر ادامه دارد.
سوال : بفرمایید که قرار هست ما تو این نمایشگاه ها چه موضوعی، چه ارزش افزوده ای؟ چه آورده تجاری ، بازرگانی ، منفعتی را به خودمان اضافه کنیم ، این که مخصوصا تو دوره کرونا این نمایشگاه ها برگزار نشد و الان که برگزار می شود طبعا نگاه ، نگاه متفاوتی است ما تو نمایشگاه نفت دیدیم این اتفاق افتاد، استقبال بسیار پرشور بود ، قراردادهای زیادی بسته شد ، نمایندگان حوزه های مختلف حاضر شدند و باعث شد که قراردادها بسته بشود، بفرمایید که تو حوزه صنعت نمایشگاه بیست و چهارم می تواند کمک حال موضوع باشد یا خیر؟
یعقوب زاده: ما بیش از هزار مرکز درمانی داریم و حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ شرکت تولیدی فعال داریم ، در زمینه تجهیزات پزشکی در واقع نمایشگاه ایران هلث یک المپیک تجهیزات پزشکی هست ، شما اگر بخواهید همه افراد و مسئولین را ببینید ، وقت بگیرید و مذاکره کنید و یا محصولات خودتان را ارائه بدهید ، واقعا این نمایشگاه چهار روزه ، کار چهارماه و شاید بیشتر را انجام می دهد ، کلا ترتیب نمایشگاه ها همین است که شرکت ها سعی می کنند حالا غرفه خوب بگیرند، تبلیغ بکنند و محصولاتشان را بیاورند و خب بازدیدکنندگان هم می دانند که اگر بخواهند بگردند این جا همه شرکت ها را با هم می بینند دیگر یعنی وقتی مسئول دندانپزشکی یک بیمارستان وقتی بیاید نمایشگاه الان می تواند صد تا ۲۰۰ تا شرکت را در واقع محصولاتش را بازدید کند.
سوال : تو همین لحظه جناب آقای دکتر دباغ معاونت فنی و نظارت نظام پزشکی تهران هم به جمع ما اضافه شدند ، بیست و چهارمین نمایشگاه ایران هلث دارد برگزار می شود شما چه توصیه ای می کنید اگر بنا باشد که این چنین نمایشگاههایی برگزار بشود، نظام پزشکی و یا شخص جنابعالی چه رویکردی را بر این نمایشگاه حاکم می دانید؟
دکتر دباغ ، معاون فنی و نظارت نظام پزشکی تهران: خوب یک مقداری ما باید تجهیزات پزشکی را بیشتر از این ها تولید کنیم ، تمرکز کنیم ، علتش این است که به هر حال امروزه تجهیزات پزشکی رکن مهمی از عملکرد نظام سلامت ما محسوب می شود ، چند تا نکته مهم هست که می گویم یکی بحث منابع تخصیص یافته مالی ، چه ارزی و چه ریالی است هم در بخش داخلی و هم در بخش واردات، این منابع به نظر می آید به هرحال یک مقداری نیازمند توجه بیشتری هست، بحث واردات نیازمند تسهیل واردات که از فرآیند به هر حال اگر ارزی تخصیص داده شده تجهیزات پزشکی متفاوت است با سایر اقلام وارداتی چه از بحث آسیب دیدگی در گمرک یا زمان ماندگاری این ها باید تسریع بشود، نباید خیلی معطل بشود از آن طرف بحثی که هست در خصوص صادرات است ما یک توان خیلی ارزشمندی را در زمینه صادرات تجهیزات پزشکی پیدا کردیم همین چند روز پیش بود که رئیس جمهور تشریف بردند کشور اندونزی و ۱۲ تا بیمارستان را به هرحال یک بخشهایی اش را قبول کرده برای تجهیزش ، این نشان می دهد که بخواهیم یا نخواهیم ما به خاطر ارزان بودن نیروی کار، ارزان بودن قیمت نیروی انسانی و در عین حال بالا بودن کیفیت نیروی انسانی یعنی یک همچنین حالتی در کمترین کشوری پیدا می کنید که هم کیفیت بالا باشد و هم هزینه دستمزد نیروی انسانی پایین باشد.
سوال : بفرمایید که جامعه پزشکی ما چطور است تو این نمایشگاهها حاضر می شود یا نمی شود، می رود یا نمی رود ؟
دباغ : جامعه پزشکی ما همه شان درگیر این قضیه نیستند یک قسمتی که به قول مردم بحث های مسئولیتی دارند در بیمارستان ها مثلا مسئول بیمارستان برای دیدن آنها یا یک گروهی از جامعه پزشکی که در حقیقت بخواهند تولید و اکتشاف ...
سوال : افرادی که کلینیکال کار می کنند چطور؟
دباغ: قطعا آنها احتیاج هست که بروند.
سوال : احتیاج به اصلاح دارد عرض بنده یا نه خیلی از پزشکان تو رویکرد جدیدشان به نظر می رسد که به سمت تجهیز مطب روآوردند یعنی مثلا اگر....
دباغ : نه اتفاقا تجهیز مطب خیلی گران تمام می شود واقعا دیگر صرف نمی کند یک کسی بخواهد مطبش را تجهیز کند به خاطر قیمت بالا و در عین حال از این هم نگذریم که بخش عمده ای از این نمایشگاه های تجهیزات پزشکی در کنار هر سمینار یا کنگره علمی و گروه پزشکی به صورت تخصصی تو همان کنگره برگزار می شود.
سوال : مهندس یعقوب زاده هم ابرازنظر بفرمایید و هم بفرمایید که چه تعاملی با نظام پزشکی اتحادیه شما دارد؟
یعقوب زاده: نکات بسیار جالبی را دکتر فرمودند من بهشان اضافه بکنم که خیلی از بیماری ها، مثل بیماری پارکینسون یا خیلی از بیماریها الان توسط تجهیزات پزشکی درمان می شوند یا دیگر خیلی خیلی پیشرفته اش این است که تراشه می گذارند توی مغز، یعنی الان دیگر تجهیزات پزشکی واقعا ابزار شده برای پزشکان و فقط و فقط تو اتاق عمل و مطب ها نیست و دارد وارد خانه ها می شود و کارهای خیلی اهمیت جزء آن دارد بیشتر می شود دیگر حالا به اصطلاح بزرگترین دستاورد یا بزرگترین نکته ای که نشان داده که تجهیزات پزشکی بسیار استراتژیک هست تو کرونا بود دیگر، چون هر کشوری که در واقع تو تجهیزات پزشکی مشکل داشت به شدت مشکل پیدا کرد ولی در کشورما به علت این که شرکت های خیلی خوبی تو حوزه تولید تجهیزات پزشکی داشت از این قضیه سربلند بیرون آمد.
دکتر دباغ : باید عرض کنم که به هر حال ما نیازمند این هستیم اگر برای جامعه و برای مردم مان اهمیت قائل هستیم ، نظام سلامت مان را بیش از این مدنظر قرار بدهیم.