اثرات مصرف سیگار بر کاهش باروری زنان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: بر اساس تحقیقات صورت گرفته مصرف سیگار در بانوان قدرت باروری آنان را کاهش میدهد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ دکتر مریم هاشم نژاد، به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات به خبرنگاران گفت: بانوانی که قصد بارداری دارند، باید در مشاورههای قبل از بارداری و نخستین معاینه در خصوص اثرات استفاده از محصولات دخانیات آگاه شوند.
خانم دکتر هاشم نژاد، بیان داشت: مصرف سیگار به واسطه اثری که روی کاهش اکسیژن رسانی برروی جنین دارد، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ ماده سمی تولید میکند که اثرات سوء بسیاری برای سلامت مادر، جنین و حتی نوزاد در پی خواهد داشت.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: تحقیقات نشان داده بانوانی که سیگار مصرف میکنند قدرت باروری در آنها کاهش مییابد و احتمال افزایش فشار خون بالا، سرطان ریه و سایر اندامها در آنان وجود دارد.
دکتر هاشم نژاد افزود: از اثرات مصرف سیگار در دوران بارداری میتوان به افزایش میزان سقط و حاملگی خارج رحمی اشاره کرد و ۵۰ درصد خطر مرگ در بانوان بیشتر میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: با مصرف سیگار ۲ تا ۵ برابر افزایش خطر پارگی کیسه آب و یک و نیم تا ۳ و نیم برابر خطر وزن کم (کمتر از ۲ و نیم کیلوگرم که وزن استاندارد هنگام تولد نوزاد است) وجود دارد. همچنین احتمال زایمان زودتر از ۳۲ هفته و حتی احتمال ایجاد جفت سر راهی در اثر مصرف سیگار وجود دارد.
دکتر هاشم نژاد تأکید کرد: مصرف سیگار به واسطه افزایش فعالیت سمپاتیکی که در بدن مادر و جنین ایجاد میکند میتواند عوارضی مثل افزایش تعداد ضربان قلب و کاهش حرکات تنفسی جنین را ایجاد کند و این دو علامت میتواند برروی سونوگرافی و تستهای ارزیابی سلامت جنین تأثیر بگذارد و باعث نگرانی مادر و پزشک شود و گاهی موجب زایمانهای زودتر از موعد میشود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز تصریح کرد: بررسیها نشان داده که حتی اگر مادر سیگار مصرف نکند و نزدیکان او سیگاری باشند، این مواجهه هم میتواند عوارضی مانند مرگ داخل رحمی و وزن کم موقع تولد را برای جنین ایجاد کند.
دکتر هاشم نژاد گفت: از دیگر اثرات سیگار میتوان به افزایش میزان ناهنجاریهای مادرزادی مثل شکاف کام، لب، گاستروشزی، آترزی مقعد، نقایص اندامها مثل پلی داکتیلی، افزایش تعداد انگشتان، به هم چسبیدن انگشتان، فقدان انگشتان، آسیبهای قلبی و کلیوی اشاره کرد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: دیده شده نوزادانی که از مادران سیگاری متولد میشوند عوارضی مثل بی قراری، افزایش فعالیتهای بدن و حتی مرگ ناگهانی نوزاد را طی سال اول تولد تجربه میکنند.
دکتر هاشم نژاد گفت: در دوران شیردهی هم نوزاد از عوارض مصرف سیگار مادر خلاصی ندارد و سیگار موجب کاهش حجم و غلظت شیر میشود و به واسطه آن نوزاد وزن گیری مناسبی نخواهد داشت.