پخش زنده
امروز: -
کارشناس منابع طبیعی: در برنامه هفتم نگاه خوبی به آبخیزداری دیده نمی شود در حوزه کاهش نرخ تبخیر، تثبیت روان آب هایی که باعث جابجایی رسوبات و فرسایش خاک می شوند و کاهش خسارت سیل هیچ برنامه زمان بندی خاصی نمی بینیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وجود بیش از ۱۰ میلیون هکتار حوزه بحرانی سیل خیز و فرسایش حدود ۱۶ تن در هکتار، ضرورت آبخیزداری در کشور را دو چندان کرده ضرورتی که مسئولان آبخیزداری کشور را بر آن داشت تا لایحه آبخیزداری را تدوین و برای تصویب در اختیار کمیسیون زیربنایی دولت قرار دهند.
اهمیت اجرای این عملیات تا آنجا بود که متولیان آبخیزداری کشور برای این بخش در برنامه هفتم و هشتم برنامه ریزی کردند.
وحید، معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی: با مجموعه اقدامات آبخیزداری میتوانیم تقریبا ۷۰ درصد خسارت در سطح حوزه آبخیزمان را کاهش بدهیم، قرار شد در برنامه هفتم ما حدود ۴۰ میلیون هکتار اجرا داشته باشیم در کنار آن حدود ۴۵ میلیون هکتارمطالعه داشته باشیم و در برنامه هشتم هم حدود ۵۰ میلیون هکتار اجرا داشته باشیم.
در برنامه هفتم به موضوع آبخیزداری به طور مستقل پرداخته نشده است و تصمیم گیری در مورد آن ذیل شورای عالی آب انجام خواهد شد.
سینی ساز، کارشناس منابع طبیعی وکشاورزی: در برنامه هفتم نگاه خوبی به این حوزه دیده نمیشود در حوزه کاهش نرخ تبخیر، در حوزه تثبیت روان آبهایی که باعث جا به جایی رسوبات میشوند و فرسایش خاک را به دنبال دارند، در کاهش تلفات و خسارات حاصل از سیل هیچ برنامه زمان بندی خاصی را نمیبینیم.
وحید، معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی: آبخیزداری قاعدتا در ذیل شورای آب نمیگنجد و نظر ما این است که اگر بخواهیم مدیریت درست سرزمین انجام بدهیم و به پایداری سرزمین برسیم باید شورای عالی آبخیزداری و منابع طبیعی تشکیل بشود و آب به عنوان یکی از منابع زیستی حوزه آبخیز در این شورا تعیین تکلیف بشود.
در سیاستهای کلی برنامه هفتم که در شهریور سال گذشته ابلاغ شد بر کنترل و مدیریت آبهای سطحی و افزایش منابع زیرزمینی آب از طریق آبخیزداری و آبخواندری تاکید شده است.