پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس: عمر اتوبوس و آمبولانسهای اورژانس بیش از ۳۵ سال است که جای نگرانی دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، محمدصالح جوکار در سی و نهمین اجلاس روسای سازمان اورژانس کشور که در سالن باقرالعلوم یزد برگزار شد، گفت: جایگاه اورژانس در نظام سلامت بین الملل حائز اهمیت بوده و یکی از شاخصهای مهم ارزیابی نظام سلامت، داشتن اورژانس با زیرساختهای بسیار اساسی است.
وی با بیان اینکه متاسفانه سالانه با حجم زیادی از حوادث ترافیکی و غیرترافیکی در سطح کشور مواجه هستیم، افزود: حوادث ترافیکی به ناایمن بودن خودروها و جادهها و بخش غیرترافیکی به توسعه نامتوازنی و سبک زندگی باز میگردد.
نماینده یزد و اشکذر ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حوادث ترافیکی ۱۸ درصد و غیرترافیکی ۱۲ رشد درصد داشته و در مقابل هم هیچ تقویتی نسبت به سازمان اورژانس صورت نگرفته است.
جوکار با اشاره به چالشهای سازمان اورژانس در سطح کشور، اظهار داشت: کمبود نیروی انسانی، فرسودگی ناوگان اورژانس و افزایش حوادث ترافیکی و غیرترافیکی سه چالش اصلی اورژانس در سطح کشور است.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: بر اساس برنامه ششم توسعه اگر قرار بود، هزار و ۴۰۰ پایگاه اورژانس در کشور ایجاد شود، نیاز به بیش از ۱۵ هزار و ۶۰۰ نیرو برای سازمان اورژانس بودیم درصورتی که نه منابع آن دیده شده و نه جایگاه آن مشخص است.
وی همچنین عمر ۵۰ درصد از ناوگان سبک سازمان اورژانس را بیش از ۱۵ سال عنوان کرد و گفت: عمر اتوبوس و آمبولانسهای اورژانس بیش از ۳۵ سال است که جای نگرانی دارد، زیرا شاهد افزایش حوادث و تصادفات هستیم.
جوکار بر لزوم راه اندازی سیستم سامانهای در اورژانس برای تقویت ارتباط بین بیمار و اورژانس تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: پس از اینکه تمام موارد درمانی توسط کارکنان در محل انجام است، میتوان با راه اندازی این سامانه با بیمار ارتباط گرفت و احوال شخص را جویا شد. بدون شک این کار نقش بسیار مهمی در زمینه اعتماد سازی دارد.
وی ادامه داد: الکترونیکی کردن درمان توسط پزشک اگر در سازمان اورژانس کشور راه اندازی شود، شاهد اقدامات بسیار بهتری خواهیم بود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با انتقاد از نبود پایگاههای اورژانس در شهرهای صنعتی یزد، زارچ و اشکذر افزود: گرچه خیرین محترم در استان در احداث پایگاههای فوریتهای پزشکی وارد شده اند، ولی با این حال دولت بر اساس برنامه ششم توسعه سهم خود را پرداخت نکرده که نیازمند جدیت در بحث اختصاص این سهم و توسعه مجموعه اورژانس هستیم.
جوکار با اشاره به حضور ۲۵۰ هزار تبعه خارجی در استان تأکید کرد: این تعداد، خارج از آمارهایی است که برای سازمان اورژانس تایید میشود و خدمات رایگان در استان به این افراد ارائه میشود. پدیده حاشیه نشینی نیز با جمعیت ۱۵۰ هزار نفری از دیگر مشکلات شهر یزد است که احتیاج به مسائل درمانی و بهداشتی دارند.
وی تردد آمبولانس در بافت تاریخی یزد را امکان ناپذیر توصیف کرد و گفت: افراد سالخورده زیادی در این مناطق نیازمند فوریتهای پزشکی هستند که درخواست داریم تا تعداد زیادی موتور آمبولانس در اختیار مرکز استان یزد قرار گیرد تا این مشکل مرتفع شود.