آغاز برداشت گیاه دارویی گل گاوزبان در دهستان جنت رودبار رامسر
امسال حدود ۴۰ تُن محصول گل گاوزبان خُشک از ۱۴۰ هکتار از زمینهای کشاورزی رامسر برداشت میشود.
![](/files/fa/news/1402/3/4/9681408_866.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، فرماندار و رییس شورای کشاورزی شهرستان رامسر گفت:
حمایتهای تسهیلاتی و صنایع تبدیلی برای بهره وری اقتصادی بسیار موثر است و برنامه ریزی دراین زمینه موجب تقویت گردشگری سلامت و تورهای ملی گردشگری درفصل برداشت است.
ابراهیم شیرودعشوریان افزود: ظرفیت رویش این گیاه دارویی بعنوان قطب تولید آن دراستان مازندران برپایی جشنوارههای سالانه موجب تصویب جنت رودبار بعنوان پایلوت بوم گردی کشور و خوشه چینی گیاه آن ثبت میراث معنوی کشور شدو درتلاش هستیم با همکاری بخشداری دالخانی، دهیاری و شورای اسلامی روستای جنت رودبار مشارکت مردم و جوامع محلی، هشتمین جشنواره ملی را در خردادماه برگزارنماییم.
یادآور میشود، برداشت این گیاه تا اوایل تیرادامه دارد به علت سازگاری آب و هوا و خاک منطقه، هنگام چیدن حدود دو سانت درازا داشته و پس از چیده شدن در زیر شیروانی، لایهای پهن شده و با گرمای غیر مستقیم نور خورشید خشک و پس از آن در کیسههای پارچهای بزرگ قرار گرفته و تا زمان فروش در انباری تاریک نگهداری میشود. رنگ گُلی که در این شرایط خشک و نگهداری شود، بنفش تیره و بسیار خوشرنگ بوده و به تدریج در بسیاری از مناطق کشور گل گاو زبان تغییر رنگ داده و سفیدک میزند.
از جمله خواص دارویی گیاه گل زبان تصفیه کننده خون، آرام کننده اعصاب، عرق آور، مدرّ، تقویت کنندهی کلیه ها، برطرف کننده سرما خوردگی، درمان سُرفه و رفع بی اختیاری در دفع ادرار برشمرد.
بومیهای منطقه علاوه بر استفاده از گُل و بَرگِ این گیاه به عنوان چاشنی در نوشیدنیهای تابستانی، از گُل آن مربا تولید کرده و همچنین پودر گل گاو زبان را در سالاد و سوپ ریخته و برگهای تازه گل گاو زبان نیروبخش و نشاط آور است.