پخش زنده
امروز: -
نجفی گفت: من از ابتدا با خودم عهد کرده ام که فقط برای اهلبیت(ع) فیلم بسازم، به همین دلیل اولین فیلمم درباره حضرت علیاصغر(ع) بود و پس از آن هم آسمان هشتم را درباره امام رضا(ع) ساختم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی،کارگردان فیلم "آسمان هشتم" پس از نمایش فیلم "آسمان هشتم" در پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد و در قالب برنامه های دهه کرامت افزود: زمانی هم که بخواهم فیلم با محوریت یک شخصیت دینی بسازم، حساسیتهای سختگیرانهای برای حفظ صداقت در اثر دارم.
آقای حسن نجفی با تاکید بر این که کار کردن برای امام رضا(ع) قسمت است و روزی هرکس نمیشود ادامه داد: البته که همهجا همینطور است اما من در سینما به چشم دیدهام که کار کردن برای امام رضا(ع) قسمت است. آقا خودش باید بطلبد. باور نمیکنید اگر بدانید در فیلمنامه هرگز تمام کردن اثر با نمای حوض و ماهیهای قرمز وجود نداشت و بهصورت تصادفی به آن رسیدیم. میخواهم بگویم فضای معنوی و احساسی حاکم بر فیلمبرداری گاهی میتواند جریان اثر را بهطور کامل تغییر دهد.
کارگردان فیلم "آسمان هشتم" گفت: در این فیلم هم همینطور بود. من از امام رضا(ع) فیلم نساختم چون البته هیچ فیلمنامهای این کشش را ندارد بلکه در حقیقت نور امام رضا(ع) را بر انسانیت تاباندم و نقش علی بن موسیالرضا(ع) را در تنظیم روابط انسانها به مخاطبم نشان دادم.
نجفی با اشاره به نکاتی درخصوص فرم و محتوای اثر خود اظهار کرد: من هیچگاه برای سینما فیلم نساختم و هیچوقت خراب سینما نبودم، برایم مهم نیست فیلم چه قدر بفروشد وقتی قرار باشد محتوای آن کسی را برنجاند، دل کسی را بشکند یا از همه بدتر، ارزشی را پایمال کند.
وی با تاکید بر این که اگر هنرمند به معرفت رضوی برسد و آن را در قلبش احساس کند امام رضا(ع) خودش برای او خلق اثر خواهد کرد افزود: این موضوع خیلی مهم است. اگر شما اسیر جریان تولید بودید، مخاطب نمیتواند اسیر پیام شما باشد، ایکاش بازهم در پایبندی به مبانی و ساختارها آزادانهتر عمل میکردم و در جریان تولید فیلم، کفه فضای عاطفه و معنویت را سنگینتر می دیدم.
کارگردان فیلم "آسمان هشتم" به گستره فرهنگ رضوی در عرصه بین المللی اشاره کرد و گفت: این مسایل به خاطر عشق امام رضا(ع) رقم میخورد؛ همان عشقی که باعث میشود آسمان هشتم در جاکارتا پایتخت اندونزی نمایش داده شود تا در شهری با اکثریت برادران اهل سنت، مردم، خودشان برای فیلم دوبله بگذارند، سالن اجاره کنند، نوبت نمایش بگیرند و در انتها از ما دعوت کنند که برای نمایش خصوصی به شهرشان برویم و برایشان از کرامت رضوی بگوییم. این مسائل را ببینید، باور میکنید که جز عشق امام رضا(ع) هیچ موضوع دیگری نمیتواند چنین روایتهای جاودانهای را رقم بزند.
نجفی در پاسخ به سؤال یکی از حاضران درباره کیفیت ارتباط او با بازیگران غیرایرانی گفت: اگر میبینید که بازیگران غیرایرانی من در این فیلم خوب بازی کردند و هنر آنها، بازی محمد کاسبی، رحیم نوروزی، مهدی فقیه و مهدی صباغی را خراب نکرد، به خاطر این است که مردم آذربایجان و اهالی منطقه قفقاز از بدو تولد با عشق اهلبیت(ع) و بهخصوص امام رضا(ع) رشد میکنند و این اغراق نیست.
وی افزود: باید اذعان کرد که قفقازیها خیلی دلداده امام رضا(ع) هستند و این موضوع را زمانی بهتر درک میکنید که در این منطقه سوار بر تاکسی شوید و عکس حرم مطهر امام هشتم را بر شیشه و داشبورد تاکسیها ببینید که تا حرفش پیش میآید، اشک راننده را جاری میکند و وجودش از عشق به امام رضا(ع) لبریز میشود.
نجفی ادامه داد: بازیگران من تا پیش از این که در این اثر بازی کنند، حتی یکبار هم به زیارت امام رضا(ع) نرفته بودند. البته این موضوع برای بسیاری از اهالی منطقه قفقاز صادق است و به همین دلیل، وقتی توفیق پیدا میکنند که به مشهد بیایند، حال عجیبی پیدا میکنند، بیشتر سکوت میکنند، همواره در زمزمه با امام رضا(ع) غرق میشوند و جز زیارت، به مساله دیگری فکر نمیکنند.
در انتهای این رویداد و با حضور قائممقام بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) از حسن نجفی به پاس ساخت این اثر سینمایی ارزنده تجلیل شد.
نمایش عمومی این فیلم سومین برنامه از نمایش فیلمهای سینمایی منتخب امام رضایی با عنوان «شصت سال سینمای ایران و عرض ادب به امام رضا(ع)» است که با هماهنگی بنیاد بین المللی فرهنگی - هنری امام رضا(ع) و حوزه هنری انقلاب اسلامی در مشهد برگزار می شود و تا ۹ خردادماه ادامه دارد.
همزمان با مشهد، این رویداد در شهرهای قم، شیراز و ری هم در حال برگزاری است که قدردانی از سازندگان این آثار و برپایی نشست پرسش و پاسخ با آنان از دیگر برنامه های این رویداد است.
طی دو شب گذشته فیلمهای "اخت الرضا" و "کیمیا" با حضور کارگردانان اثر در پردیس سینمایی مهر کوهسنگی مشهد به نمایش درآمد و در سومین شب، این سینما فیلم سینمایی "آسمان هشتم" را به نمایش گذاشت.
کارگردان فیلم "آسمان هشتم" این اثر را با هدف ادای دینش به امام رضا(ع) در سال ۱۳۸۹ ساخت. نویسنده و کارگردان این اثر "حسن نجفی" و بازیگران آن را "محمد کاسبی، رحیم نوروزی، خالده قلی آوا، قربان مسیم اف، مهدی فقیه، مهدی صباغی، سعید ولی زاده، کمیل سهیلی، رضا احمدی، سعید ولیزاده و حامد حبیبی" تشکیل می دهند.
در خلاصه این فیلم آمده است: خالده زنی اهل باکوی آذربایجان است که همراه با پسرش قربان و دختر کر و لالش زلفیه به مشهد سفر می کنند تا ناراحتی قلبی قربان مداوا شود.
سکته شدید قلبی قربان، باعث بستری شدنش در بیمارستان می شود. رحمت که دانشجوی پزشکی است به آنها در ترجمه زبان و تأمین هزینه بیمارستان کمک می کند.