پخش زنده
امروز: -
با هدف بهبود در کسب و کار و معیشت مرزنشینان سیستان و بلوچستان و پاکستان، بزودی دومین بازارچه خرده فروشی مرزی بین ایران و پاکستان در مرز ریمدان - گبد راهاندازی میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، سرپرست فرمانداری شهرستان دشتیاری گفت :با توجه به موقعیت استراتژیک مرز ریمدان و همجواری با بندر گوادر و فاصله کوتاه با بندر بزرگ کراچی که مرکز اقتصادی کشور پاکستان است این مرز را با دیگر مرزهای سیستان و بلوچستان متمایز تر کرده و راهبردی مناسب برای توسعه و سرمایه گذاری برای صادرات کالاهای ایرانی به کشور پاکستان است.
شکری افزود: با تلاش های دیپلماسی و مجموعه وزارت کشور و استانداری امروز مردم مرزنشین ما شاهد رونق کسب و کار در مرز هستند و که با توجه به عزم دولت برای اشتغال و معیشت مردم مرزنشین ، با اعلام مسوولان فنی و زیربنایی استانداری سیستان و بلوچستان، دومین بازارچه خرده فروشی ریمدان گبد تا یک ماه آینده تکمیل و شروع بکار خواهد کرد.
محمدامین شکری افزود: شهرستان مرزی ساحلی دشتیاری بیش از ۱۰۰هزار نفر جمعیت دارد که غالب جمیت این شهرستان روستانشین هستند و شغل بیشتر مردم صیادی، کشاورزی و اندکی هم در حال حاضر از ظرفیتهای مرزی استفاده میکنند اگر ما بتوانیم در بحث زیرساختهای مرزی اقدامی انجام دهیم مطمئنا مرزنشین بیشتری را میتوانیم برای اشتغال در مرز سهیم کنیم.
وی خاطرنشان کرد: بازارچه خرده فروشی ریمدان - گبد در جوار پایانه مرزی و بازارچه مرزی ریمدان قرار گرفته و میتواند نقش تاثیرگذاری در مبادلات کالا اشتغال داشته باشد.
وی بر لزوم مدیریت یکپارچه مرزی تاکید کرد و افزود: باتوجه به فعال بودن کد ترانزیت در این نقطه و تبادلات در جریان، توسعه ترانزیت و ترانشیپ میتواند با مشخص کردن محدوده ها، هم اکنون نیز آغاز شود.
در سفر یک روزه ایی که ۲۸ اردیبهشت ماه امسال، آیت الله رئیسی رییس جمهور، به سیستان و بلوچستان داشت، با حضور نخستوزیر پاکستان، نخستین بازارچه مرزی مشترک ایران و پاکشستان در مرز پیشین ـمند افتتاح شد.
بازارچه خردهفروشی پیشین میتواند تحول مهمی را هم در شهر پیشین و هم در شهرستان راسک داشته باشد و به نحو مطلوب معیشت مرزنشینان را تامین کند.
۶ هزار خانوار شهرستان راسک از تخفیفات و مزایای بازارچه خرده فروشی پیشین بهرهمند خواهند شد که این مساله نقش مهمی در بهبود وضعیت اقتصادی مردم این منطقه خواهد داشت.
به گفته ایرج حسن پور مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان: ایجاد بازارچه خردهفروشی پیشینن که جزو توافقات ملی دو کشور بود و در راستای اجرای یکی از سیاستهای مهم دولت در خصوص بهبود معیشت مرزنشینان و افزایش تبادلات تجاری با کشور پاکستان این بازارچه در شهرستان راسک افتتاح شد.
وی افزود: غرفههای این بازارچه مشترک خردهفروشی در اختیار مرزنشینان قرار گرفته است. تعداد ۵ بازارچه مرزی خرده فروشی دیگر نیز در سایر نقاط مرزی مشترک ایران و پاکستان در سطح استان در حال احداث است که با افتتاح این بازارچهها سطح مراودات تجاری مرزنشینان افزایش خواهد یافت.
مدیرکل صمت سیستان وبلوچستان ادامه داد: در بازارچههای مشترک خردهفروشی مرزنشینان میتوانند هر هفته تا سقف ۴۰۰ دلار با تعرفه صفر سود بازرگانی اقدام به تبادل میکنند. مرزنشینان ساکن در شعاع ۵۰ کیلومتری مرز میتوانند از طریق این بازارچههای مشترک خرده فروشی بیش از ۱۰۰ قلم کالا از پاکستان وارد و همچنین کالاهایی را از استان صادر کنند.
میر مدیر بازارچههای مرزی سیستان و بلوچستان هم گفته است: با افتتاح این بازارچه، در حال حاضر پنج بازارچه مشترک خرده فروشی مرزی در حال احداث در مرز مشترک ایران و پاکستان است.
وی افزود: غرفههای موجود در بازارچههای مرزی فقط و فقط به مرزنشینان اختصاص خواهد یافت تا تبادلات تجاری در آن صورت گیرد.
مرز ریمدان در محدوده شهرستان دشتیاری از سال ۸۷ راهاندازی شده و فاقد هرگونه امکانات و زیرساختها بود، اما در سال ۹۵ با پیگیریهای مسوولان و مردم با رسمی شدن این مرز برای جابجایی کالا و مسافر بین ایران و پاکستان از سوی دولت موافقت شد و در ۲ سال اخیر فعالیتهای تجاری در این مرز در حال انجام و زائران پاکستان نیز از این مرز وارد.
مرزبین المللی ریمدان در شهرستان دشتیاری از جمله مرزهای مهم جنوب شرق کشور است که در حال حاضر بیشترین کالاهای ایرانی از طریق مرز ریمدان به کشور پاکستان صادر میشود. این مرز علاوه بر صادرات کالاهای ایرانی روزانه میزبان صدها زائر پاکستانی است که از پایانه مرزی ریمدان وارد کشور میشوند.