تامین آب آشامیدنی در اوضاع بحرانی با فناوری نانو
فناوران کشور موفق شدند با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری طرح «پکیج تصفیه آب آشامیدنی در اوضاع بحرانی» با کمک فناوری نانو را اجرایی کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، این طرح ها در ۴ حوزه «نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی»، «آب و پساب»، «صنایع غذایی و نوشیدنی» و «معدن و فولاد» عملیاتی شده و نقشی موثر در توسعه صنایع مرتبط ایفا میکنند. این طرحها در واقع نتیجه اتصال درست میان بازار عرضه و تقاضا هستند و شبکه تبادل فناوری به عنوان واسطی میان آنها؛ به شکلگیری این ارتباط پایدار میان صنعت و دانش کمک کرده است.
«طرح پکیج تصفیه آب آشامیدنی در اوضاع بحرانی» یکی از این طرحها بوده است که با تقاضای شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اجرایی شد و طی آن پکیج تصفیه آب در اوضاع بحرانی تامین شد. بنا بر درخواست متقاضی فناوری، محصولی تولید شده است که میتواند با استفاده از فناوری تصفیه غشایی، امکان تأمین آب آشامیدنی از منابع در دسترس آب از قبیل دریاچه، رودخانه و چاههای کم عمق را فراهم میکند.
شرکت دانش پژوهان صنعت نانو، مجری این طرح بوده است. این شرکت در زمینه تولید غشاهای نانوساختار سرامیکی فعالیت میکند و با اجرای آن طرف متقاضی از مزایای فنی همچون تأمین کدورت کمتر از NTU ۱ (حد مجاز کدورت آب آشامیدنی NTU ۵ است)، حمل و راهاندازی ساده محصول، حذف ۱۰۰ درصد بارمیکروبی و انواع ویروسها برخوردار شده است.
غشاهای سرامیکی استفاده شده در این پکیجها قابلیت حذف ذرات بزرگتر از ۱۰۰ نانومتر را دارد و از این طریق بار میکروبی، میکرواورگانسیمها و انواع ویروسها توسط این غشاها جداسازی میشود. این طرح از شیوع بیماریها در زمان بروز اوضاع بحرانی جلوگیری و تهیه آب برای کشاورزی در این وضع و امکان استفاده از منابع آب سطحی موجود را برای کاربران میسر میکند.
به گزارش معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، هنگام مواجهه با اوضاع بحرانی، تامین آب سالم و در دسترس قرار دادن برای عموم افراد بسیار ضروری است چنانچه امکان تصفیه آب در اوضاع بحرانی فراهم نباشد و آب سالم در دسترس قرار نگیرد باعث بروز بیماریهای ناشی از استفاده از آب آلوده و شکل گرفتن یک بحران جدید دیگر میشود.