پخش زنده
امروز: -
طبق اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، بیش از ۱۳۰ داروخانه در این کشور با کمبود روبرو است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، شبکه تلویزیونی سی بی اس آمریکا در برنامه «فِیس دِ نیشن» (در پیشگاه ملت) موضوع کمبود دارو در آمریکا را مورد توجه قرار داد.
طبق اعلام سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA)، بیش از ۱۳۰ داروخانه در این کشور با کمبود روبرو است. این کمبود، داروهای مهم درمان سرطان را شامل میشود. برای اطلاع درباره این موضوع با دکتر اسکات گاتلیز کمیسر سابق سازمان غذا و داروی آمریکا و عضو هیئت مدیره شرکت داروسازی فایزر گفتگو میکنیم.
انجمن سرطان آمریکا این هفته هشدار داد که کمبود دارو مسئلهای جدی و تهدیدی حیاتی برای بیماران سرطانی است. کمبود دارو چقدر وخیم است و علتش چیست؟
دکتر اسکات گاتلیز: ببینید! خیلی بد است. این مشکل، یک مشکل بلندمدت است. هم اکنون حدود ۳۰۰ قلم دارو کمبود داریم که کمبودهایی ملموس هستند و بسیار هم شدید است. این میزان کمبود، بالاترین حد از سال ۲۰۱۴ به بعد محسوب میشود. ولی کمبود دارو چالشی بلندمدت است. من درسازمان غذا و دارو در سال ۲۰۰۳ هم این مشکل را دیده بودم که این امر نشان میدهد این مشکل چقدر قدیمی است. مسئله این است که این کمبود دربخش داروهای استریل تزریقی دیده میشود، اما معنی اش این نیست که در بخش داروهای مولکولی - که به شکل قرص هستند - کمبودی وجود ندارد!
اکثر این کمبودها در بخش داروهای استریل تزریقی است. پرداخت هزینه این نوع داروها در برنامههای دولت به شدت کاهش یافته و مقدار ناچیزی بیشتر از هزینه تولید داروها است. این موضوع وقتی درباره قرصها باشد مشکلی ندارد، اما وقتی به داروهای تزریقی مربوط میشود باید حاشیهای (حاشیه سود) درنظر گرفته شود تا افراد بتوانند در بخش تاسیسات تولید (دارو) سرمایه گذاری مجدد کنند و درباره کیفیت بالای داروها تضمین بدهند. دولت این کار را نکرد که در نتیجه اشکالاتی ایجاد و باعث کمبود دارو شد.
سوال مجری: میدانم که کاخ سفید این مشکل را مد نظر قرار داده است. حدود هشتاد درصد تاسیسات تولید (دارو) در خارج از آمریکا واقع شده اند. چطور میتوان تولید داخلی را افزایش داد؟
دکتر اسکات گاتلیز: ما برای بهره مندی از هزینههای پایین، هزینه بالایی را پرداخت کرده ایم! اگر شما میخواهید تولید (دارو) را به داخل آمریکا بازگردانید باید شرکتهای داروسازی حاشیه سود مناسبی داشته باشند تا بتوانند در بخش تاسیسات تولید (دارو) سرمایه گذاری مجدد کنند و اطمینان حاصل کنند که بروز هستند. باید برای این کار به آنها (شرکتهای داروسازی) پول پرداخت. تا زمانی که ما جبران هزینههای مالی برای داروهای ژنریک را کاهش میدهیم این شرکتها نیز برای سرمایه گذاری مجدد در تولید (دارو) پولی نخواهند داشت. کاخ سفید درباره مقررات بیشتر صحبت میکند، اما تولید کنندگان داروهای ژنریک خواستار دریافت یارانههای مستقیم هستند. به نظر من باید برای داروهای تولیدی باکیفیت، بازاری ایجاد شود تا تولید کنندگانِ داروهای ژنریک بتوانند درباره اعتماد پذیری و کیفیت محصول شان ادعاهایی داشته باشند و همچنین تولید کنندگان داروهای ژنریک هم بتوانند از طریق گواهیهای ثالث، همین ادعاها را داشته باشند. باید برای این کار به آنها پول داد. باید برای تولید داخلی قابل اتکا و برای تولید داروهای جدید به این شرکتها پول داد تا با کمبود روبرو نشویم.