پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان شیلات ایران در چمخاله لنگرود: نگاه سنتی به ابزیان باید تغییر کند.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز گیلان؛ رئیس سازمان شیلات ایران در مراسم رهاسازی بچه ماهیان سفید استخوانی که در چمخاله لنگرود برگزار شد با بیان اینکه ال گذشته ۳۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به باز سازی ذخایر اعتبار تخصیص داده شده گفت: امسال ۹۰ میلیارد تومان برای این موضوع تخصیص داده شده است و با سفرهای ریاست جمهوری حدود ۲۰۰ میلیارد در حومه شمال کشور اعتبار رهاسازی صورت اختصاص یافته است.
سیدحسین حسینی افزود: در جنوب کشور نیز این اقدامات انجام شده، اما به دلیل تنوع گونهها ۱۰ هزار زیست گاه مصنوعی برای آرام بخشی و چراگاه سازی گونه ارزشمند ایجاد شده است، اما همچنان با نقطه ایده آل فاصله داریم.
رییس سازمان شیلات ایران با اشاره به وجود ۴۵۶ گونه پرورشی در دنیاو اینکه تنها ۶ گونه در کشور استفاده میشود، گفت: میزان تولید از ۱/۳ میلیون تن به ۲/۶ میلیون تن برنامه ریزی شده است و قطعا دریا جبران این میزان تولید را ندارد بنابراین باید در آبزی پروری این خلع را پر کنیم و علاوه بر تنوع گونهای و توسعه افقی و حوزه رسوب دانش و افزایش تولید در واحد سطح به صورت عمودی حرکت کنیم.
وی با تاکید بر اینکه اگر بازار و فرهنگ آبزی پروری را توسعه دهیم قطعا تولید در کنار مصرف معنا پیدا میکند، گفت: نگاه سنتی به ابزیان باید تغییر کند در دنیا هم این اتفاق افتاده و از ۲۱۴ میلیون تن تولید ابزیان فقط ۹۰ میلیون تن حوزه صید است و ۱۲۰ تن در حوزه آبزی پروری است.
وی در خصوص هدف گذاری ۵۰۰ میلیونی برای برداشت پایدار از دریا نیز گفت:هدف گذاری ۵۰۰ میلیونی برای برداشت پایدار از دریا در دستور کار است که باید هر ساله با تلاش به این رقم برسیم.
سید حسین حسینی در ادامه گفت: ماهیان خاویاری بعنوان فسیلهای زنده معروف هستند و این نشان از قدمت و هویت دریای خزر است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر بحث معیشت، حفظ و صیانت از ذخایر شناسنامه ماست گفت: اهمیت رهاسازی در کشور روسیه و کشور ما در حدی است که ریاست جمهوری برای شرکت در رهاسازی گونههای ماهیان حضور پیداکرد.
حسینی گفت: دریا بر خلاف اسمش منبع دایمی نیست و اگر میخواهیم دریا همیشه دریا باشد باید حفظ شود.
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریح کرد:در شمال ماهیان کیلکا ۲۰ هزار تن و استخوانی ۱۵ هزار تن ماهی وجود دارد و دخالت بشر از تکثیر طبیعی این گونههای ارزشمند ممانعت کرده است برای جبران آن منابع بازسازی ذخایر با مشارکت محققین شیلات و بهره برداران آغاز شده است.
وی ادامه داد: از ۳۳۵ میلیون قطعه رهاسازی شده ۳۰ میلیون سهم مشارکت مردم است و این یعنی ارتقای فرهنگ صیانت از دریا است و نشان از تحول فرهنگی و دانش در کشور است و روز به روز مشارکت مردم در حال افزایش است.
مدیرکل شیلات گیلان نیز در این مراسم از راه اندازی ۳۵ تعاونی استخر شنی در استان خبر داد و گفت: گیلان در بخش تولید بچه ماهی و رها سازی در خزر مقام نخست کشور را دارد.
کوروش خلیلی افزود: سه مرکز تولید و ذخایر ماهیان خاویاری در گیلان فعالیت میکند.
وی از آغاز رها سازی بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در گیلان خبر داد و افزود: ۲۰۰ میلیون بچه ماهی استخوانی در رودخانههای منتهی به خزر در گیلان رها سازی شد.
مدیرکل شیلات گیلان از افزایش ۳۰ درصدی رهاسازی بچه ماهیان استخوانی و خاویاری در این استان خبر داد و اضافه کرد: از تعداد ۲۰۰ میلیون بچه ماهی، ۲ میلیون قطعه ماهیان خاویاری ۵ گرمی است که نسبت به مشابه سال گذشته یک میلیون افزایش یافته است.
کوروش خلیلی با تاکید بر بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری بیان کرد: بازسازی ذخایر یک رویکرد آینده محور برای پایداری برداشت است.
وی از رهاسازی ۱۵۰ میلیون بچه ماهیان در سال گذشته خبر داد و افزود: پیش بینی شیلات گیلان این است در حوزه بازسازی ذخایر آمار را به رهاسازی ۲۰۰ میلیون بچه ماهی در سال جاری برسانیم.
مدیرکل شیلات گیلان با اشاره به راه اندازی ۳۵ تعاونی استخر شنی توسط صیادان گیلانی اشاره کردو گفت: این صیادان موفق به تولید و تکثیر طبیعی ۲۰ میلیون بچه ماهی شدند.
خلیلی با اشاره به فعالیت ۳ مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر ماهیان استخوانی و خاویاری در گیلان، افزود: گیلان در بخش تولید بچه ماهی و رها سازی در خزر مقام نخست کشور را دارد.
محمد رضا جلالی فرماندار لنگرود به نقش حاکمیتی دولت در احیای ذخایر ماهیان خاویاری اشاره نمود و نقش اقدامات اثر بخش ملی را در این حوزه در عرصههای بین المللی بسیار موثر دانست.