پخش زنده
امروز: -
نخستین نشست انجمن دوستداران قانونمدار میراث، همزمان با هفته موزه و میراث فرهنگی در محل کمیسیون ملی یونسکو، برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس هیئت مدیره انجمن دوستداران قانون مدار میراث گفت: هدف از تشکیل این انجمن کمک به حفاظت از میراث فرهنگی کشور و جلوگیری از تعدی، تجاوز، فراموشی و نادیده انگاشتن آن از طریق آگاه سازی عمومی، اشاعه فرهنگ دوستدار میراث فرهنگی و آموزش است.
سیداحمد محیط طباطبایی افزود: آشناسازی افراد جامعه با قوانین و مقررات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و دیده بانی و کمک به اجرای قوانین میراث فرهنگی توسط نهادهای مجری و عموم مردم از دیگر وظایف این انجمن است.
منیر خلقی مدیر امور بین الملل و حقوقی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در این نشست گفت: ایران در قرن اخیر با تصویب ۲۹ سرفصل قانونی در مجلس جزو پیشروترین کشورهای جهان در حوزه میراث فرهنگی به شمار میرود.
خلقی افزود: نخستین قانون میراث فرهنگی در سال ۱۳۰۱ به تصویب رسیده است که سبب تأسیس انجمن آثار ملی شد و پس از آن اتفاقاتی از جمله ساخت ۱۵ آرامگاه مشاهیر در یک دوره ۲۰ ساله، انتشار مقالات و کتابهای زیاد، تأسیس سازمان ملی حفاظت آثار باستانی ایران رخ داد.
مدیر امور بین الملل و حقوقی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری گفت: آخرین قانون مصوب مجلس هم به سال ۱۳۹۸ برمی گردد که قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی فرهنگی کشور است.
مدیر امور بین الملل و حقوقی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری افزود: از جمله اقدامات مثبت پس از انقلاب در حوزه میراث فرهنگی، آغاز و اجرای پروندههای ثبت جهانی، استرداد اموال تاریخی فرهنگی و افزایش آثار ثبت ملی و میراث ناملموس است.
خلقی گفت: استفاده از تجربه پیشکسوتان، ظرفیت جوامع محلی و راه اندازی شعب میراث فرهنگی در دادسراها نیز از جمله پیشنهاداتی است که به حفظ میراث فرهنگی کشور کمک خواهد کرد.