نرخ پایین باروری در استان بوشهر
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نرخ باروری در استان بوشهر نسبتبه میانگین کشوری در جایگاه پایینتری قرار دارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، دکتر قاسم برجوییفرد در همایش جوانی جمعیت در دیلم بیان کرد: مطالعات جمعیتی اثبات میکند که در سالهای آینده روند سالمندی جمعیت کشور با سرعت و شدت بیشتری تداوم خواهد داشت و در آیندهای نه چندان دور با پدیده سالمندی جمعیت روبرو خواهیم شد.
وی یادآور شد: سالهای ۶۷ و ۶۸ با وجود اینکه کشور درگیر جنگ تحمیلی و مشکلات پساز آن بود، ولی بینظیرترین آمار رشد جمعیت را در همین سالها به ثبت رساندیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار کرد: اگر بهصورت شفافتر به مقوله جمعیت در سالهای ۶۷ و ۶۸ بپردازیم، تعداد نوزادان متولد شده در هر سال به ۲ میلیون نفر میرسید.
وی با بیان اینکه کشور از لحاظ رشد جمعیت در سالهای ۱۳۷۰ تا ۱۴۰۰ یک سقوط آزاد را تجربه کرده، اضافه کرد: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته اگر به همین منوال پیش برویم تا سال ۱۴۲۰ رشد جمعیتی ما به عدد صفر خواهد رسید.
دکتر برجوییفرد عنوان کرد: در مبحث نرخ باروری، وضعیت ما در بین کشورهای منطقه مطلوب نیست و نرخ باروری در استان بوشهر نیز از میانگین کشوری پایینتر است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 5.3 میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد، تاکید کرد: ازدواج در مقوله جوانی جمعیت و فرزند آوری بسیار حائز اهمیت است، اما متأسفانه سن ازدواج در کشور افزایش داشته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به اهمیت فرزندآوری در سنین پایینتر اشاره و اضافه کرد: طبق میانگین کشوری ۵ سال زمان برای فرزند آوری تعیین شده که اگر بر فرض مثال یک زوج ۳۵ و ۳۰ ساله را در نظر بگیریم تا ۴۰ سالگی درگیر فرزند آوری خواهند بود و از این حیث ازدواج در سنین پایین از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری میکند.
وی گفت: نرخ رشد جمعیت در شهرستان دیلم در سالهای اخیر از ۲.۳ به ۱.۶ کاهش داشته که همین عامل در آینده عواقب جبرانناپذیری را در پی خواهد داشت.