پخش زنده
امروز: -
نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران، در رابطه با الزام ثبت معاملات انواع طلا در سامانه جامع تجارت، با اشاره به اینکه این الزام به نوعی ایجاد یک شبکه کامل آماری از طلا و انواع معاملات و دادوستدها در کشور است، گفت: با توجه به این امر آمار شفاف ارائه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بر اساس بخشنامهای جدید، ضوابط اختصاصی خرید و فروش و حملونگهداری گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگها را ابلاغ کرده است.
در این مصوبه، گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگها به عنوان یکی از مصادیق کالای موضوع قاچاق به پیشنهاد وزارت صنعت معدن و تجارت و تایید دستگاههای مربوطه عضو ستاد معرفی شده و به استناد ماده ۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضوابط اختصاصی لازم برای فروش خرید حملونقل نگهداری به شکل تجاری فلزات گرانبها و گوهر سنگها اعلام شده است.
براساس ضوابط فروش، فروشندگان کالاهای مشمول ملزم به ثبت اطلاعات فروش در سامانه جامع تجارت هستند. علاوه بر این فروش به مصرفکننده نهایی صرفاً با ثبت اطلاعات توسط فروشنده تجاری بوده و نیازمند تایید اطلاعات خرید از سوی مصرفکننده نهایی نیست. همچنین فروش کالاهای مشمول به اعضای زنجیره تامین که مشخصات آن در سامانه جامع تجارت مورد تایید قرار نگرفته، تخلف است.
در این رابطه محمد کشتیآرای- کارشناس بازار سکه و طلا و نایب رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر تهران اظهار کرد: این موضوع و الزام در دسته مسائل اقتصادی کشور است که تصمیمات، براساس شرایط اقتصادی کلان موجود اتخاذ میشود. بحث ثبت معاملات فلزات گرانبها و مصنوعات طلا در سامانه جامع تجارت، به نوعی ایجاد یک شبکه کامل آماری از طلا و انواع معاملات و دادوستدها در کشور است.
وی تصریح کرد: تاکنون هیچگونه آمار مدون و جامعی از میزان موجودی طلا در کشور و میزان معاملات و دادستدهای طلا در کشور وجود ندارد. این در حالیست که در کشورهای پیشرفته، به دلیل اینکه همه اینها در یک سامانه جامع ثبت میشود، اطلاعات و آمار واردات، صادرات، میزان ساخت، تولید و مصرف ثبت میشود و بدین طریق میزان نیاز کشور نیز برآورد میشود.
کشتیآرای تاکید کرد: بنابراین این سامانه و الزام ثبت معاملات، زیرساختی است برای بحث آمار و میزان طلایی که در کشور موجود است یا سالانه در کشور دادوستد میشود. در نتیجه میتوان گفت به لحاظ شفافیتسازی و داشتن آمار مدون اتفاق خوبی است که افتاده.
کشتیآرای گفت: این الزام مشمول سکه، طلای آب شده و مصنوعات طلا و دیگر فلزات گرانبها میشود، اما مشمول مصرفکنندگان نهایی نمیشود و اقدامی از سوی مشتریان صورت نمیگیرد، اما زمانی که مشتری میخواهد طلایی را بفروشد، خریدار (واحد صنفی) بایستی معامله را در سامانه ثبت کند.