پخش زنده
امروز: -
جمهوری آذربایجان در جدیدترین اقدام ضد فرهنگی و ضد ادبی در مقبره نظامی گنجوی ، اشعار تحریف شده این شاعر پرآوازه ایرانی را به زبان آذری منتشر کرده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر از باکو ، تصاویر منتشر شده از مقبره در حال تعمیر نظامی گنجوی نشان می دهد که جمهوری آذربایجان با تخریب کاشی نوشته های فارسی ، اشعار ترجمه شده به زبان آذری را با دو الفبای فارسی و لاتین آذری جایگزین آن کرده است.
پیش از این مقامات جمهوری آذربایجان علت برداشتن کتیبه های اشعار فارسی را تسلط نداشتن بازدیدکنندگان به زبان فارسی عنوان می کردند ، حال آنکه اکنون ترجمه اشعار با الفبای فارسی منتشر شده است .
گلناره اسماعیل اوا ، مدیر مقبره نظامی گنجوی در مصاحبه با خبرگزاری آپا مدعی شد پس از مرمت و بازسازی آرامگاه، کتیبه های اشعار نظامی در این آرامگاه هم به زبان فارسی و هم به زبان آذری نصب شده است و هیچ تغییراتی صورت نگرفته است.
این در شرایطی است که تصاویر نشان می دهد که هیچ شعر به زبان فارسی در آرامگاه نصب نشده است بلکه اشعار آذری و ترجمه شده با الفبای فارسی منتشر شده اند.
جمهوری آذربایجان به منظور تحریف هویت ایرانی نظامی گنجوی ، طی سالهای اخیر طرح و ترجمه اشعاری که در آنها نظامی گنجوی به وصف عظمت و شکوه ایران پرداخته ، ممنوع کرده است .
در ادامه این تلاش های ضد ادبی سه ماه پیش تعدادی از کتیبه های اشعار فارسی از بارگاه این شاعر پرآوازه ایرانی برچیده شد.
محمدعلی نجفی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در نامه ای به « ایرینا بوکووا » مدیرکل سازمان یونسکو به سیاست فارسی ستیزی جمهوری آذربایجان اعتراض و از یونسکو درخواست کرده است برای جلوگیری از این عمل ضد فرهنگی و بازگرداندن مقبره به شکل اولیه گام های فوری بردارد .
گفته می شود، جمهوری آذربایجان قصد دارد با صرف مبالغی ، مجسمه هایی از نظامی گنجوی را بعنوان شاعر آذربایجان در شهرهای مهم برخی از کشورهای جهان از جمله فرانسه نصب کند.
در نخستین اقدام با پرداخت 110 هزار یورو به شهردار رم ، مجسمه ای از نظامی گنجوبی در شهر رم ایتالیا نصب شده و این شاعر به عنوان شاعر آذربایجان معرفی شده است .
در حالی که نظامی گنجوی حتی یک بیت به غیر زبان فارسی ندارد و از استقلال جمهوری آذربایجان نیز بیشتر از 22 سال نمی گذرد، باکو در تمامی منابع آموزشی و درسی خود نظامی گنجوی شاعر سده ششم هجری قمری را به عنوان شاعرو داستان سرای آذربایجان معرفی می کند.