پخش زنده
امروز: -
رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: ملتها و کشورها تلاش دارند که خودشان برای آینده خویش تصمیم بگیرند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سردار سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه مراسم استقبال رسمی از ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش که صبح امروز در منطقه یک سوم امامت نیروی دریایی در بندرعباس برگزار شد، در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت این مأموریت، اظهار داشت: خدمت همه همرزمانم در نیروی دریایی ارتش و ناوگروه ۸۶ عرض تبریک و خداقوت دارم. آنها در این روز عزیز، سالروز میلاد باسعادت حضرت معصومه (س) و در آستانه سوم خرداد به میهن اسلامیمان بازگشته و مورد استقبال خانوادهها و همه ملت ایران قرار گرفتند.
سردار باقری ادامه داد: این مأموریت در حد یک آرزو برای همه ما بود؛ اینکه بتوانیم با ناو ساخت ایران و ناوبندر تغییر یافته با ابتکار ایرانی و رزمندگانی که متوسط سنی آنها زیر ۳۰ سال است، دور دنیا را دور بزنیم. آنها در این مسیر با طوفانهای بزرگ و حوادث متعددی روبهرو بودند و با خودشان سربلندی، اقتدار و کولهباری از تجارب بسیار ارزشمند و گرانقدر را برای میهن اسلامی به ارمغان آوردند، این عزیزان حقیقتاً یادگاران شهدای دفاع مقدس هستند که همان راه را با قدرت طی کردند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در ادامه مأموریت ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی را یک نقطه عطف و تاریخی برای کشورمان دانست و گفت: این توانمندی و اقتدار دریایی ایران در اشکال مختلف ادامه خواهد داشت، رزمایشها و تمرینهای متعددی را با کشورهای جهان در اقیانوسها خواهیم داشت و چنین مأموریتهایی نیز تکرار خواهد شد. ملت ایران برای حضور جدیتر و پررنگتر در اقیانوسها راه بزرگی را آغاز کرده که با قدرت ادامه خواهد داشت.
سرلشکر باقری در ادامه با تقدیر از کارکنان وزارت دفاع و صنایع دریایی برای ساخت ناوشکن دنا گفت: این ناوشکن نماد اقتدار و توانمندی جوانان ایران اسلامی است. این ناوشکن تمامایرانی است و معنایش این است که ایران در جرگه سازندگان توانمند ناوشکنها در جهان قرار دارد. ما هماکنون تعدادی از این ناوشکنها را در کلاسهای مختلف در ساحل دریای خزر و خلیج فارس در حال ساخت داریم.
رئیس ستاد کل نیروی مسلح تاکید کرد: ما ناوگان مقتدری داریم که امنیت و اقتدار را برای کشور ما به ارمغان آورده و خواهند آورد. اینها نشان میدهد که ملت ایران امنیت خود را با اقتدار و اتکا به خود به دست آورده و این اقتدار را ادامه خواهد داد.
سرلشکر باقری با اشاره به انتشار تصویری از حضور فرماندهان انگلیس، آمریکا و فرانسه در حال عبور از تنگه هرمز و طرح مطالبی علیه ایران گفت: این حرکت، یک حرکت نمایشی بود که سه نفر سوار یک ناو بشود و در دریا حرکت کنند؛ این را نمایش داده و اعلام کنند که امنیت تنگه هرمز را بر عهده دارند. این شبیه یک نمایش و تئاتر است و آنچه واقعیت دارد، این است که جمهوری اسلامی ایران و کشورهای جنوبی خلیج فارس با همدیگر در حال همکاری و تعامل هستند و توانایی بالایی برای تامین امنیت منطقه دارند.
وی تصریح کرد: ما نیازی به بیگانگان برای تامین امنیت منطقه نداریم. هماکنون هم امنیت تنگه هرمز، خلیج فارس و دریای عمان بر عهده دریادلان ما در نیروی دریایی ارتش و سپاه است و نیازی به بیگانگان نیست. آنها باید توضیح بدهند که با چه ماموریت و مسئولیتی هزاران کیلومتر دورتر از کشورشان در امور منطقه ما دخالت میکنند؛ در حالی که کشورهای منطقه با همکاری در حال تامین امنیت منطقه هستند.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به رزمایش مرکب کمربند امنیت دریایی ایران، چین و روسیه در شمال اقیانوس هند گفت: این رزمایش هر سال یکبار برگزار میشود و سال به سال در حال توسعه آن هستیم تا عملیاتهای جدیدی نیز در آن انجام میشود. این رزمایشها در شرق آسیا و اقیانوس اطلس ادامه خواهد داشت. این رفت و آمد ناوگروههای ما مقدمهای برای گسترش ارتباط ما با کشورهای دوست و پیامآور صلح دوستی برای جهانیان و کشورهایی است که میخواهند با همکاری و همراهی امنیت دریایی منطقه و جهان را بدون وابستگی به استکبار جهانی تامین کند.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تهدید آمریکا برای عدم همکاری با ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش گفت: حرکت هشت ماهه این ناوگروه در سراسر جهان و دور زدن کره زمین نشان داد که ما میتوانیم با اتکا به توان خودمان در هر جای اقیانوسها که حقوق بینالملل دریاها اجازه دهد، حضور داشته باشیم و دریانوردی کنیم. در این مسیر، نیروی دریایی ارتش در پنج بندر پهلو گرفت و البته آمریکاییها همیشه تلاش کردند که آن کشورها با ایران همکاری نکرده و این ناوگروهها در آن کشورها پهلو نگیرد، اما بر خلاف خواست آنها این اتفاق رخ داد و از این به بعد نیز بیشتر از این انجام خواهد شد.
سرلشکر باقری در ادامه تصریح کرد: آمریکاییها باید بپذیرند که مؤلفههایی که برای زورگویی به جهانیان داشتند را به مرور زمان از دست دادند و ملتها و کشورها تلاش دارند که خودشان برای آینده خویش تصمیم بگیرند.