پخش زنده
امروز: -
وزارت فرهنگ یونان اعلام کرد: پس از یک مبارزه حقوقی طولانی، یونان ۳۵۱ اثر باستانی غارت شده از دوره نوسنگی تا دوره امپراتوری بیزانس را از یک دلال هنری انگلیسی پس گرفت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از آتن، وزارت فرهنگ یونان شامگاه جمعه اعلام کرد: یونان ۳۵۱ اثر باستانی غارت شده از دوره نوسنگی تا دوره امپراتوری بیزانس را که تعداد زیادی از قطعات سرامیکی نیز بخشی از این محموله است از یک دلال هنری مشهور انگلیسی پس گرفت.
براساس بیانیه وزارت فرهنگ یونان، این عتیقه جات که به ۲۵ گروه تقسیم شده است، در اختیار رابین سایمز، دلال عتیقه انگلیسی بود که شرکتش در حال انحلال است.
لینا مندونی، وزیر فرهنگ یونان گفت این نبرد حقوقی برای بازپس گیری آثار باستانی غارت شده در یونان ۱۷ سال طول کشید. این نبرد حقوقی از سال ۲۰۰۶ یعنی هنگامی که مقامات یونان تحقیقات درباره شرکت رابین سایمز را در داخل و خارج از کشور آغاز کردند، شروع شد.
چند سال پیش پلیس ایتالیا و سوئیس آثار باستانی به سرقت رفته در ایتالیا را که رابین سایمز -یکی از چهرههای مهم در قاچاق آثار باستانی مرتبط با سارقان گورهای ایتالیایی- از آنها نگهداری میکرد، توقیف کردند.
این آثار باستانی ایتالیایی در انباری در ژنو که این دلال عتیقه آن را اجاره کرده بود، کشف شد؛ اما وزارت فرهنگ یونان به طور مشخص اعلام نکرده است که آیا این دو عملیات با هم مرتبط هستند یا خیر.
ازجمله قطعات قابل توجه در این مجموعه آثار باستانی، یک مجسمه سنگی سفید حکاکی شده متعلق به دوران نوسنگی و مربوط به چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح، یک مجسمه مربوط به ۳۲۰۰ تا ۲۷۰۰ قبل از میلاد مسیح، یک مجسمه مرمری زن جوان آسیب دیده مربوط به ۵۵۰-۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، یا مجسمه تکه تکه برنزی اسکندر مقدونی جوان متعلق به نیمه دوم قرن دوم.
یونان در تلاش است تا آثار هنری و آثار باستانی غارت شده خود را که در موزهها و مجموعههای خصوصی در سراسر جهان پراکنده شده اند، پس بگیرد.
به گفته پاپ فرانسیس، سه قطعه از پارتنون که بیش از دو قرن در واتیکان نگهداری میشد، در ماه مارس به یونان بازگردانده شد.
قطعاتی از این بنای تاریخی در چندین موزه بزرگ در سراسر جهان پراکنده شده است.
یونان همچنین امیدوار است که فریزهای پارتنون را که در موزه انگلیس در لندن نگهداری میشود، پس بگیرد. رسانهها اوایل سال از پیشرفت مذاکرات بین این موزه و دولت یونان خبر دادند.
لندن مدعی است که این مجسمهها را در سال ۱۸۰۲ به طور قانونی به دست آورده و از دیپلمات انگلیسی لرد الگین که آنها را به موزه انگلیس فروخت، خریداری کرده است.
اما یونان میگوید این مجسمهها در زمانی که کشور تحت اشغال عثمانی بود غارت شده بودند.
بازگرداندن فریزهای پارتنون موضوعی بسیار حساس در یونان است. در موزه آکروپولیس، یک فضای خالی برای این فریزها در نظر گرفته شده است.