پخش زنده
امروز: -
آفریقا اولین قربانی بحران غذا و مشکلات زیست محیطی است که کشورهای ثروتمند برای چپاول آن رقابت میکنند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ آفریقا اولین قربانی بحران غذا و مشکلات زیست محیطی است که کشورهای ثروتمند برای چپاول آن رقابت میکنند.
مجری شبکه تلویزیونی المیادین (باصدا/مرد): پژوهشهای اجتماعی و اقتصادی بار دیگر درباره قحطی و گرسنگی و بحران مهاجرت در قاره آفریقا هشدار میدهند. این در حالی است که کشورهای ثروتمند مسئول این بحرانهای موجود در آفریقا هستند. موسسه اکسفام در گزارش اخیر خود از بخش تاریک جدیدی از اقدام کشورهای قدرتمند در مدیریت نیازهای بشر و کره زمین فاش کرد.
گزارش حسن عبدالله خبرنگار المیادین با صدای نریشن غدیر عبدالنبی (باصدا/زن): ظلم و طمع بر مدیریت شکست خورده منابع و ثروتهای طبیعی حاکم است. قطحیها و گرسنگیها و بحران زیست محیطی و کمبود مواد غذایی به طور فاجعه باری ملتها و جوامعی را در قاره آفریقا و دیگر مناطق فراگرفته است.
ملتهای آفریقا به رغم متمرکز شدن منابع طبیعی و ثروتهای خدادادی در این قاره، در طول چندین دهه به ملتهایی فقیر تبدیل شدند؛ چرا که برخی از کشورهای ثروتمند منابع این قاره را غارت میکنند.
پژوهشهای اخیر در زمینه شدت گرسنگیها و قحطیهای ایجاد شده و کمبود مواد غذایی که آخرین آنها گزارش موسسه اسکفام درباره ایجاد بحران مواد غذایی در شرق قاره آفریقا هشدار میدهند به طوری که در ژوئیه آینده این بحران به اوج خود خواهد رسید و هر ۲۸ ثانیه یک نفر بر اثر قحطی و گرسنگی جان خود را از دست خواهد داد.
خشکسالی ناشی از تغییرات آب و هوایی و درگیریهایی که در قاره آفریقا اتفاق میافتد و کشورهای غربی عامل آن هستند و همچنین بحران تورم باعث خواهد شد ۴۰ میلیون نفر در سرتاسر شرق قاره آفریقا به سمت گرسنگی و قحطی سوق پیدا کنند. تحولات اخیر در سودان باعث از بین رفتن امنیت غذایی نزدیک به ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر خواهد شد.
شرایط در حالی بدتر و سختتر شده است که کشورها و سازمانهایی که میتوانند برای از بین بردن بحران کمک کنند به طور مشکوکی اظهار ناتوانی میکنند. اسکفام نگران است که انگلیس که مبالغ هنگفتی را برای تاج گذاری پادشاه خود و دیگر مسائل از جمله جنگ بیهوده اوکراین، هزینه کرده است، با کاهش کمکهای مالی خود به قاره آفریقا باعث شود بحرانی در زمینه مواد غذایی در این قاره ایجاد کند. اکسفام از اینکه انگلیس در تعهدات خود نسبت به این قاره پایبند نباشد ابراز نگرانی کرده است؛ بنابراین کشورهای ثروتمند به تعهدات خود پایبند نیستند و از پذیرش مسئولیت خود نسبت به فاجعه زیست محیطی ایجاد شده سر باز میزنند. فاجعه زیست محیطی که به ویژه در کشورهای فقیر ایجاد میشود.
اکسفام و دیگر سازمانهایی که بیماریهای زیست محیطی را رصد میکنند میگویند کشورهای گروه هفت از جمله کشورهای مسئول در زمینه تغییرات آب و هوایی هستند. از اینرو مسئولیت اخلاقی حمایت از کسانی که زندگی آنها به دلیل بحران آب و هوایی دچار مشکل شده است به عهده این هفت کشور است.
تجربهها و واقعیتها ثابت کرده است که سیاستهای کشورهای ثروتمند غربی با صرف نظر از کمکهای بسیار ناچیزی که به کشورهای فقیر تقدیم میکنند با لیبراسیم وحشیانه خود با سوء استفاده از نیازهای بشریت و کره زمین، انسانها را به جوامعی که زندگی جهنمی داشته باشند سوق خواهند داد.