برگزاری آیین اختتامیه جشنواره ملی داستان رضوی در بوشهر
آیین اختتامیه چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی در بوشهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ دبیر تخصصی چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی گفت: در این جشنواره ۷۳۶ اثر از ۳۰ استان به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این شمار ۲۰۰ اثر در مرحله پایانی مورد ارزیابی داوران قرار گرفت.
حمیدرضا نویدی مهر اظهار داشت: فراخوان این جشنواره در آذرماه سال گذشته در سه بخش داستان کودک، داستان نوجوان و طرح رمان منتشر شد که داوطلبان تا ۲۰ اردیبهشت فرصت ثبت آثار خود در سامانه داشتند.
وی بیان کرد: داستان نوجوان، داستان کودک و طرح رمان به ترتیب بیشترین آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره را به خود اختصاص دادند.
نویدی مهر ادامه داد: داوری آثار نیز با حضور محمود پوروهاب، سید سعید هاشمی و مجید ملامحمدی از استادان مجرب حوزه کودک و نوجوان در چهار مرحله انجام شد تا در نهایت ۲۱ اثر به مرحله پایانی راه پیدا کرد.
وی یادآور شد: هشت محور برای ارسال آثار تعریف شده بود که عمدتا مبتنی بر فرهنگ رضوی با موضوع زیارت و همچنین یک موضوع مستقل نیز شامل شهدای حرم شاهچراغ در شیراز اشاره داشت.
نویدی مهر افزود: در سه بخش جشنواره در مجموع هشت اثر به عنوان برگزیده معرفی شد که سهم بخشهای داستان کودک و نوجوان هر کدام سه اثر و در بخش طرح رمان نیز ۲ اثر به عنوان برگزیده معرفی شد.
همچنین برگزیدگان چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی تجلیل شدند.
این جشنواره در سه بخش داستان کودک، نوجوان و طرح رمان و در هشت موضوع فرهنگ رضوی و همچنین موضوع مستقل حرم حضرت شاهچراغ (ع) برگزار شد.
در این جشنواره استان بوشهر، تهران، خراسان رضوی، مرکزی و قم بیشترین آثار ارسالی به دبیرخانه داشتند.
در مجموع ۷۳۶ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که پس از بررسی از سوی هیات داوران در بخش داستان کودک سیده نرگس میرفیضی از استان قم با اثر "سرزمین بی هیس هیس"، سیده مریم مهربانخو از استان گلستان با اثر "بهار و انتظار طلوع" و فاطمه مباهات از استان بوشهر با اثر "چادر مادرم" به ترتیب حائز رتبههای نخست تا سوم شدند.
در بخش داستان نوجوان که بیشترین آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره را به خود اختصاص داده بود منیره هاشمی از استان خراسان رضوی با اثر "دنیای پشت کوهها"، عابدین زارع از استان فارس با اثر "گنگ خوابدیده" و مهدی زارع از استان فارس با اثر "پنج نامه پشت پنجره فولاد" به ترتیب رتبههای برتر این بخش را به خود اختصاص دادند.
در بخش طرح رمان نیز مهدی اکبری شهپر از استان قم با طرح "دالوران گروه هشت" و نوید ظریف کریمی از استان خراسان رضوی با طرح "برادرگفته" به ترتیب موفق به کسب رتبههای اول و دوم شدند.
همچنین با اعلام نماینده، ولی فقیه در استان وامام جمعه بوشهر از سوی رهبر معظم انقلاب به ۱۶ برگزیده چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی هر کدام ۲۰ میلیون ریال وجه نقد اهدا میشود.
به گفته آیت الله صفایی بوشهری ۱۶ فرد برگزیده جشنواره با رهبر معظم انقلاب دیدار خواهند کرد.
نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر در این مراسم، برگزاری این رویداد را یک کار معرفتی- تربیتی دانست و گفت: یکی از بزرگترین فرازهای تاریخ جهان اسلام، هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو بود، از دید کاوشگران دینی و تاریخی، این حرکت و تاثیر فرهنگی، سیاسی، اجتماعی آن، فراز بسیار مهمی در تاریخ ادیان الهی بهشمار میرود.
آیت الله غلامعلی صفاییبوشهری ادامه داد: امام رضا (ع) در مرو مکتب اهل بیت (ع) و اسلام ناب محمدی را احیاء و جهانی کرد. این کار بزرگی بود که حضرت انجام داد. ایشان با مناظره و نشستهای بسیار بزرگ و فراملی مکتب اهل بیت (ع) را اثبات کرد.
وی با تاکید بر اینکه یکی از کارهای که ساحت امام رضا (ع) آن را تاکید میکرد و ترویج میداد، هنر بود، تصریح کرد: یکی از مباحث هدایت، هدایت داستانی است؛ یعنی با کمک قصهگویی، مخاطب را هدایت و به تفکر دعوت کن. داستان از ارزش بالای هدایتی برخوردار است. از همین روی است که تاکید میشود که آموزهها را از طریق قصه به کودکان بیاموزید و در سنین نوجوانی و جوانی با داستان.
نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر سپس تاکید کرد: تقاضا دارم که این جشنواره در استان بوشهر پابرجا بماند و مفاهیم عالی و دینی در قالب آموزههای کارگاهی، در جان داستان بنشیند و در سطح ملی و بینالمللی منتشر شوند.
آیت الله صفاییبوشهری بیان کرد: ارسال ۲۱۴ اثر از استان بوشهر به دبیرخانه چهاردهمین جشنواره ملی داستان کودک و نوجوان رضوی یک افتخار است که این استان، این همه نویسنده در سنین مختلف دارد که در حوزه ادبیات آیینی آثار عالیه تولید میکنند.
وی افزود: استان بوشهر با توجه به سابقه درخشانی در عرصه فرهنگ و هنر دارد، این قابلیت را دارد که با برگزاری کارگاههای آموزشی و ترغیب نوقلمان نوجوان به مطالعه پیرامون سیره اهل بیت (ع) و فرهنگی رضوی به قطب کودکان و نوجوانان نویسنده آیینی تبدیل شود. بیشک این خدمتی راهبردی و استراتژیک برای ادبیات آینده کشور است.
در پایان هدایای ۲ میلیون تومانی به نمایندگی از مقام معظم رهبری به هشت برگزیده نهایی این جشنواره و هشت شرکتکننده دیگر این رویداد اهدا شد.