پخش زنده
امروز: -
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه هماکنون رتبه علمی کشور ۱۷ است، گفت: در حوزه نانو و سلولهای بنیادی بهترتیب در رتبههای چهارم و ششم دنیا قرار داریم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما و به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع ائمه جمعه استان خراسان رضوی، از بررسی بندهای فرهنگی برنامه هفتم توسعه در دبیرخانه این شورا خبر داد.
وی اظهار کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک شورای سیاستگذار بالادستی است که اهمیت زیادی دارد چراکه سران سه قوه در این شورا حضور دارند.
دکتر خسروپناه افزود: مصوبات این شورا حتی اگر سیاستگذاری نباشد لازم الاجرا و قانون است و نیاز به تایید هیچ نهادی نظیر شورای نگهبان ندارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تصمیمات شورای عالی انقلاب فرهنگی در سه قلمرو علم، فناوری و فرهنگ گرفته میشود، با این حال اختیارات این شورا جنبه قضایی و جزایی ندارد و فقط میتواند در این زمینه توصیه داشته باشد.
دکتر خسروپناه با اشاره به مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تاکنون ۷۰ درصد مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم، ۲۰ درصد مصوبات در حوزه فرهنگ و ۱۰ درصد مصوبات مشترک علم و فرهنگ بوده است.
وی اضافه کرد: این حجم از مصوبات علمی نشان میدهد که رصد اولویتشناسی بهخوبی انجام شده است، سندی مانند سند نقشه جامع علمی توانسته است پیشرفتهای علمی خوبی را برای کشور به ارمغان آورد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: هماکنون رتبه علمی کشور ۱۷ است و در حوزه نانو و سلولهای بنیادی بهترتیب در رتبههای چهارم و ششم قرار داریم.
حجت الاسلام خسروپناه گفت: براین اساس نیاز است که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزههای کاری خود اولویتشناسی، سندنویسی نسبت به اولویتها، راهبری دستگاهی و نظارت مصوبات را با جدیت دنبال کند.
وی تاکید کرد: راهبری دستگاهها در علم و فرهنگ با شورای عالی انقلاب فرهنگی است، اما بودجه این دستگاهها را شورا مصوب نمیکند و بر بودجه نظارت ندارد با این حال مقام معظم رهبری میخواهند که شورا قرارگاهی عمل کند و برای دستیابی به این هدف در نخستین قدم مرکز رصد شورای عالی انقلاب فرهنگی را ایجاد کردیم و این مرکز موظف است که با دیگر دستگاهها در ارتباط باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر نظارت بر اجرای مصوبات این شورا افزود: نظارت بر مصوبات دو مصداق دارد، در اولین قدم مقرر شده است که سازمان بازرسی کل کشور بر مصوبات شورا نظارت داشته باشد. دومین جنبه نظارت بر اجرای مصوبات، اثربخشی فرهنگی است. در این زمینه لازم است میزان اثربخشی مصوبات استخراج و در صورت نیاز، مصوبات اصلاح شوند.
حجت الاسلام خسروپناه با تاکید بر هویت جمعی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برای تقویت هویت جمعی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند، با اعضا جلسات دورهای منظمی داریم و هر یک از اعضای حقیقی و حقوقی زمان بیشتری را به ماموریتهای شورا اختصاص میدهند.
وی همچنین تاکید کرد: سند امنیت غذایی پس از اینکه مدتی متوقف مانده بود تصویب شد، این سند از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که وابستگی وارداتی کشور به حوزه غذا زیاد است و به تصمیمات جدی در این زمینه نیاز داریم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: اهمیت تصویب سند امنیت غذایی سبب شد که اتحادیه اروپا بنده را تحریم کند. چراکه نمیخواهند برای امنیت غذایی چاره اساسی بیندیشیم.
حجت الاسلام خسروپناه تصریح کرد: سند هوش مصنوعی نیز باید در اولویت بررسی قرار گیرد و بهسرعت تصویب شود در غیر اینصورت با بحران مواجه میشویم.
استاد خسروپناه با بیان اینکه شورای عالی انقلاب فرهنگی به میزان ۳۰ درصد به قرارگاه تبدیل شده است، افزود: در مسیر قرارگاه شدن، به بندهای فرهنگی برنامه هفتم توسعه ورود کرده و با رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور هماهنگی لازم را انجام دادهایم.
وی تاکید کرد: برای قرارگاه شدن به خرد جمعی نیاز داریم تا بتوانیم در موضوعات مختلف برنامه عملیاتی ارائه دهیم، این رویکرد در میان اعضای شورا ایجاد شده است و تا حدودی موفق بودهایم.