پخش زنده
امروز: -
رژیم صهیونیستی دسترسی فلسطینیان ساکن در کرانه باختری به منابع آب را محدود کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روزنامه گاردین، در روستاهای کرانه باختری اشغالی، مزارع در اختیار رژیم صهیونیستی در حال رونق یافتن است، در حالی که فلسطینیها اغلب آب کافی برای نوشیدن ندارند.
سال گذشته، رژیم صهیونیستی اولین طرح پمپاژ آب شیرین شده از دریای مدیترانه به سمت شمال را آغاز کرد تا دریاچه الجلیل را دوباره پر کند.
با این حال، گروههای حقوق بشری معتقدند که این موفقیتها به ضرر فلسطینیان است. رژیم صهیونیستی حدود ۸۰ درصد از ذخایر آبی کرانه باختری را در اشغال کرده است، اما مردم فلسطین هم در کرانه باختری و هم نوار غزه با تنش شدید آبی و خشکسالی مواجه هستند.
بر اساس گزارش جدید سازمان غیر دولتی حقوق بشر بتسلم (B’Tselem)، صهیونیست ها، از جمله کسانی که در شهرکها زندگی میکنند، سه برابر بیشتر از فلسطینیهای کرانه باختری در روز آب مصرف میکنند. در بسیاری از نقاط، برای کشاورزان فلسطینی دشوار است که حتی محصولات کم بازدهی همانند گندم، عدس و نخود را کشت کنند. کاهش دسترسی به زمین و آب به دلیل گسترش شهرکها به این معنی است که امروزه کشاورزی تنها ۲.۶ درصد از تولید ناخالص داخلی فلسطین را تشکیل میدهد.
بیش از ۴۵۰ هزار صهیونیست امروز در منطقه موسوم به منطقه سی (C) که در سال ۱۹۶۷ اشغال شد زندگی میکنند. این افراد انگیزههای متفاوتی برای زندگی کردن در این منطقه از کرانه باختری اشغالی دارند. برخی به سبب هزینههای پایین زندگی و فرصتهای تجاری به این منطقه میآیند. جامعه بین المللی حضور این شهرک نشینان را در این منطقه به عنوان امری غیر قانونی و مانعی عمده بر سر راه برقراری صلح در نظر میگیرد. این در حالی است که شاهد پدیده افزایش خشونتهای شهرک نشینان علیه فلسطینیها نیز هستیم.
بسیاری از این شهرک نشینان با کشاورزی در هزاران هکتار از اراضی مورد مناقشه، ثروت زیادی به دست آورده و توانسته اند برندهای معروف خرما و زیتون را برای صادرات به خارج، تولید کنند.
فلسطینیها میگویند شرکتهای صهیونیست در این منطقه با استفاده از زمینهای اشغالی بعد از انتفاضه دوم و بعد از آنکه ارتش رژیم صهیونیستی، دسترسی فلسطینیها به این منطقه را مسدود کرد ایجاد شده اند.