پخش زنده
امروز: -
استان مازندران در حوزه کشاورزی، امسال با کاهش ۲۹ درصدی بارندگی روبروست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، نخستین جلسه شورای سیاست گذاری کشاورزی استان مازندران امروز برگزار شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران در این جلسه گفت: در حوزه کشاورزی بر اساس گزارشات هواشناسی، در سال زارعی جاری استان مازندران ٢٩ درصد کاهش بارندگی دارد که از مجموع سه منبع آبهای سطحی، بارشها و منابع سدها، خسارتهای زیادی در بالا دستها به بار اورده که تقریبا در بخش گندم و جو ٢٥ درصد کاهش عملکرد دارد.
عباسپور افزود: در بحث برنج ٣٥ درصد کاهش سطح زیر کشت حاصل از تنش آبی استان بوده است که ١٨ هزار هکتار از این مقدار اراضی زیر کشت جایگزین رفته است.
وی در مورد اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: برنامه اجرایی جهت سازگاری با کم ابی در دستور کار قرار گرفته است نظیر مرمت و بهسازی اب بندانها، کشت زود هنگام، ترویج استفاده از کودهای زیستی و پایه و سایر موارد است.
بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس هم گفت: شاخصهایی که برای جبران خسارتهای کشاورزان در نظر گرفته میشود باید دربرگیری موثر را داشته باشد، عددی که مدیریت بحران کشور میتواند برای مقدار آن نقش بسزایی داشته باشد.
وی افزود: مدیریت منابع ابی باید با همتی جهادی در الویت قرار بگیرد تا این تنشها در سالهای کم ابی اینده بیشتر ملموس نباشد.
زارعی نماینده دیگر مردم ساری و میاندرود هم با اشاره به اهمیت کشاورزی در استان و مزیت توجه به این حوزه که از مازندران در بسیاری از محصولات برند ساخته است امری قابل تایید و تاکید است.
وی تصریح کرد: سیاستهای بخش کشاورزی و راهکارهای دخیره ابی و توجه به متغیرها و با توجه به ادامه سالهای کم بارش در اینده نیاز به تحلیل تفکر و دانش روز است.
استاندار مازندران نیز در این جلسه گفت: در حوزه کشاورزی باید با جمع کردن تمام صاحب نظران این بخش و راه اندازی دبیرخانه و زیر مجموعهها و کمیتهها به تصویب طرحهای راهبردی اقدام کرد.
حسینی پور افزود: زنجیره ارزش کشاورزی و صادارات و ارتباط کالاهای اساسی تولید و نقش تکمیلی ان باید در چانه زنیهای ملی جهت توانمند سازی استان استفاده گردد.
استاندار مازندران گفت: عدم توجه و شناخت ناکافی از ظرفیت استان و زنجیره ارزش باعث ناکارامدی در جذب سرمایه شده است و عناصر موثر و مولفههای موثر باید در جلسات مدون و مشارکت مدیران به سرانجامی روشن ایفای نقش گردد.
وی افزود: تحول در بخش کشاورزی باید با هدایت راهبردی دولت و اجرای بخش خصوصی همراه گردد.
عنایتی مدیرکل جهاد کشاورزی استان هم گفت: تنش آبی مهمترین نگرانی و دغدغه حوزه کشاورزی در استان مازندران است و برای داشتن ظرفیت تولید حداقل به مقدار سال گذشته نیاز به همکاری همفکری و همینطور اقدامات موثر جهت کاهش مصرف اب است.
محمدی مدیر کل مدیریت بحران استان نیز گفت: در حوزه اعتبارات، مدیریت بحران استان رتبه نخست کشور را دارا بوده است با سهم ١٢٦ میلیارد تومان که در سال جاری این عدد به بیش از ٣٨٠ میلیارد پیشنهاد شده است.
فتح اله پور مدیر سازمان برنامه و بودجه استان هم در این جلسه گفت: اقتصاد مردم نهاد با هدفگذاری مشخص میتواند تغییرات لازم را ایجاد کند.