پخش زنده
امروز: -
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه اعلام کرد بازه زمانی سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ به احتمال قطع به یقین گرمترین دورانی خواهد بود که تاکنون به ثبت رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاری فرانسه، به گفته سازمان ملل، این گرمای بی سابقه، از تاثیرات افزایش انتشار گازهای گلخانهای و نیز پدیده آب و هوایی «ال نینو» بر دمای کره زمین حاصل میشود.
سازمان جهانی هواشناسی که از نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل است همچنین هشدار داد دمای کره زمین به زودی از بلندپروازانهترین هدف توافق نامههای آب و هوایی پاریس فراتر خواهد رفت.
این سازمان خاطر نشان کرد: ۹۸ درصد احتمال دارد در یکی از سالهای بازه زمانی ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ یا کل این پنج سال، کره زمین شاهد گرمترین دمایی باشد که تاکنون به ثبت رسیده است.
این سازمان برآورد کرد طی یکی از سالهای پنج سال آینده، میانگین سالیانه دمای سطح کره زمین یک و نیم درجه سانتی گراد از دمای پیش از دوران صنعتی شدن زمین فراتر برود.
هدف اصلی توافق نامه سال ۲۰۱۵ پاریس، نگه داشتن افزایش میانگین دمای جهانی بسیار پایینتر از ۲ درجه سانتی گراد نسبت به سطوح پیش از دوران صنعتی شدن (۱۸۵۰ تا ۱۹۰۰) و پی گرفتن تلاشها برای محدود کردن افزایش دما به ۱٫۵ درجه سانتی گراد بالاتر از سطوح پیش از آن دوران است.
پتری تالاس Petteri Taalas دبیر کل سازمان جهانی هواشناسی در بیانیهای گفت: ما هشدار میدهیم که دمای کره زمین طی ۵ سال آینده، از آستانه یک و نیم درجه سانتی گراد تعیین شده در توافق نامه پاریس به طور موقت و البته بیش از پیش به طور مرتب افزایش خواهد یافت؛ طی ماههای آینده شاهد بخشی از تاثیرات پدیده آب و هوایی ال نینو با همرایی اثرات مخرب فعالیتهای انسانی بر آب و هوای کره زمین بر دمای هوا در سطح جهان خواهیم بود، دمایی که تاکنون در زمین به ثبت نرسیده بود.
این کارشناس آب و هوایی درمورد پیامدهای افزایش بی سابقه دمای کره زمین بر بهداشت، امنیت غذایی، مدیریت منابع آب و محیط زیست هشدار داد و بر ضرورت آمادگی برای رویارویی با این پدیده تاکید کرد.