پخش زنده
امروز: -
نماینده بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران از حضور ۵۰ شرکت روسی در نخستین نشست مشترک هیئتهای نفتی ایران و روسیه برای گسترش همکاریهای خدماتی و فنی و مهندسی خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، امروز سه شنبه (۲۶ اردیبهشت)، نخستین B۲B نشست شرکتهای ایرانی و روسی در بخش نفت و گاز در پژوهشگاه صنعت نفت ایران برگزار شد؛ B۲B یا Business toBusiness Marketing نوعی از بازاریابی است که در آن یک شرکت، کالا یا خدمات مورد نیاز شرکت دیگری را فراهم میکند.
آقای شاملی مشاور و دستیار ویژه معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی در این مراسم گفت: توسعه همکاریها و مشارکت شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه انرژی، بخش اول و مهم همکاریهای بین دو کشور در شرکتهای خصوصی و موضوع دوم و مهم دیگر، تبادل خدمات فنی و مهندسی بین شرکتهای دو کشور است.
وی افزود: موضوعی که در این سالها توجه زیادی به آن نشده، توسعه تجارت، ترانزیت نفت و گاز و سوآپ نفت و گاز برای شرکتهای روسی از طریق ایران است.
این مقام مسئول درباره پیشنهاد وزارت نفت در این باره اظهار کرد: پیشنهاد ما به شرکتهای ایرانی و روسی، ایجاد کنسرسیوم انرژی با حضور شرکتهای بخش خصوصی و دولتی ایران و روسیه جهت بهره برداری از میادین نفت و گاز دو کشور است.
این مقام مسئول اضافه کرد: پیشنهاد دیگری که در سطح دولتی در حال پیگیری است، مربوط به ایجاد صندوق سرمایه گذاری میان دو کشور و استفاده از آن جهت تامین مالی طرحهای نفت و گاز دو کشور است.
در ادامه این مراسم، آقای ژیگانشین نماینده بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران هم با اشاره به تلاش دولتمردان روسی برای گسترش همکاری با ایران، گفت: حجم تبادلات اقتصادی میان دو کشور در حال افزایش است و امروز آقای نواک معاون نخست وزیر روسیه با وزیر نفت ایران دیدارهای تخصصی برگزار میکنند.
وی افزود: در نشست امروز بیش از ۵۰ شرکت کوچک و بزرگ حوزه انرژی روسیه، حضور پیدا کرده اند تا نشستهای B۲B را درباره تامین خدمات فنی و مهندسی و تجهیزات و قطعات صنعت نفت و گاز و همچنین همکاریهای فناورانه و علمی برگزار کنند.
آقای ژیگانشین ادامه داد: نمایندگی بازرگانی فدراسیون روسیه در ایران، توجه ویژهای به توسعه همکاری میان انستیتوهای دو کشور دارد و سعی میکند که مسیر مناسبی را برای ورود شرکتهای روسی به بازار ایران باز کند.
در ادامه این برنامه، آقای عظیم کلانتری اصل رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز با اشاره به تاریخچه فعالیتهای علمی و پژوهشی ایران در حوزه انرژی و تاثیر تحریمها بر این فعالیتها اظهار کرد: تلاش برای تطبیق شبکه نوآوری و فناوری صنعت نفت با شرایط تحریمی باعث شده که اکنون، ایران آمادگی کامل برای نقش آفرینی در زیست بومی فناوری و نوآوری تمام صنعت نفت و گاز را داشته باشد.
وی همچنین گفت: تجربه ما نشان میدهد که انتقال و توسعه دانش فنی، نیاز به شرکای پایدار و تمرکز بلندمدت دارد؛ به همین دلیل، با تکیه بر توان داخلی، سعی شده که نیازهای فعلی رفع شود و برای آینده نیز، برنامه ریزی مدونی صورت گیرد.
این مقام مسئول با اشاره به برخی از افتخارات ایران در این زمینه مانند لایسنسهای پتروشیمیایی، پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی، تامین بیش از ۷۰ درصد تجهیزات مورد نیاز صنعت نفت، مواد شیمیایی مورد نیاز مانند کاتالیست ها، بیان کرد: همه این موارد با همت دانشمندان و محققان ایرانی رخ داده و اکنون این تجربیات، قابلیت به اشتراک گذاری با همتایان روسی و همینطور شرکتهای منطقهای را دارد.
وی اضافه کرد: برای نمونه، پژوهشگاه صنعت نفت با شرکتهای روسی در منطقه تاتارستان، تجربه همکاری موفق بیش از ۲۰ ساله دارد. سه نمونه موفق که اکنون اجرا شده، شامل طرحهای DMD مربوط به مرکاپتان زدایی، DMC و تولید اودورانت است.
رئیس پژوهشگاه صنعت نفت بیان کرد: ایجاد اتحادیه منطقهای همکاریهای آموزشی، تحقیقاتی و فناوری دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، پارکهای علم و فناوری نفت و گاز بین دو کشور و در منطقه میتواند راهکار خوبی برای گسترش این همکاریها باشد؛ برای گسترش تعاملات در سطح بالاتر نیز، پیشنهاد ایجاد دفتر تعاملات فناوری در زیست بوم نوآوری و فناوری دو کشور و منطقه را داریم.
وی در پایان گفت: تفاهمنامهها و قراردادهای احتمالی که حاصل از برگزاری نشست امروز باشد، فردا در حضور وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران و معاون نخست وزیر روسیه امضا میشود.
آقای شل دیایف معاون نخست وزیر و وزیر صنعت و انرژی جمهوری باشقیرستان فدراسیون روسیه نیز سخنران بعدی این مراسم بود و گفت: ۲۰ شرکت از این منطقه در نشست امروز حضور پیدا کرده اند و امیدواریم که به توافقات خوبی با شرکتهای ایرانی برسند.