۳ عامل عاقبت بخیری از نگاه امام جعفر صادق (ع) + فیلم
حجتالاسلام رفیعی به تشریح عوامل عاقبت بخیری بر اساس حدیثی از امام صادق (ع) پرداخت.
به گزارش
سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، دعا از جمله رفتارهای زیبایی است که اهلبیت (ع) آن را به ما آموختند و حتی میتوان از آن با تعبیر سلاح مومن نام برد که در بسیاری اوقات با دعا کردن ـ با توجه و اخلاص ـ به سرعت بسیاری از ناجوریها و معضلات پس زده میشود و گشایشهایی نیز ایجاد میشود. جالب است که خیلیها وقتی از والدین خود درخواست دعا میکنند، دعای اصلی آنان عاقبت بخیری فرزندانشان است.
امام سجاد (ع) در دعای بیستم صحیفه سجادیه به زیبایی به این مسأله اشاره فرمودند: «اللَّهُمَّ وَ مُنَّ عَلَی بِبَقَاءِ وُلْدِی وَ بِإِصْلَاحِهِمْ لِی و بِإِمْتَاعِی بِهِمْ ... وَ اجْعَلْهُمْ أَبْرَاراً أَتْقِیاءَ بُصَرَاءَ سَامِعِینَ مُطِیعِینَ لَک، وَ لِأَوْلِیائِک مُحِبِّینَ مُنَاصِحِینَ، وَ لِجَمِیعِ أَعْدَائِک مُعَانِدِینَ وَ مُبْغِضِینَ، آمِینَ»؛ خداوندا بر من منت گذار به بقای فرزندانم و آنان را برای من صالح قرار بده و مرا از آنان بهرهمند کن ... و آنان را نیکوکارانی باتقوا و صاحبان بصیرت و شنوای حق و مطیع خود قرار بده و نسبت به اولیای خود عاشق و خیرخواه و نسبت به دشمنانت دشمن و کینهتوز قرار ده، الهی وضع فرزندانم اینچنین باد.
امام صادق (ع) به یکی از دوستانشان نامهای نوشتند. ایشان در آن نامه چنین فرمودند که اگر میخواهی عاقبت بخیر شوی سه کار را باید انجام بدهید.
حجتالاسلام ناصر رفیعی ادامه این روایت را در فیلم زیر توضیح میدهد.