پخش زنده
امروز: -
کوچ عشایر از مناطق گرمسیری ( قشلاقی) به سمت مناطق ییلاقی استان اصفهان آغاز شده است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اصفهان؛ مدیرکل امور عشایر استان اصفهان گفت: ایل قشقایی از استانهای بوشهر، فارس، کهگیلویه و ایل بختیاری از خوزستان حرکت خود را به سمت مناطق ییلاقی استان اصفهان آغاز کردهاند.
مختار اسفندیاری با بیان اینکه این عشایر حدود ۱۱ هزار خانوار و ۶۰ هزار نفر هستند، افزود: بر اساس تقویم کوچ عشایر بختیاری باید ۳۰ اردیبهشت وارد مناطق غرب استان شهرستانهای فریدونشهر و چادگان و داران و دامنه شوند و عشایر جنوب باید ۲۵ اردیبهشت وارد استان شوند.
وی گفت: به دلیل کاهش بارندگی و افزایش دمای هوا و نامطلوب بودن وضعیت علوفه برای جامعه عشایری، چند روزی کوچ زودتر انجام میشود.
مدیرکل امور عشایر استان اصفهان افزود: ورود زودهنگام عشایر و به دنبال آن چرای بیش از حد دامها تخریب عرصه مرتعی و پوشش گیاهی موجود در این اراضی را همراه دارد.
وی گفت: با توجه به بارشهای مناسب چند ماه گذشته، وضعیت رویش علوفه در مراتع استان تا حدی مناسب است، اما برای رسیدن به حد مطلوب به حداقل ۲ بارندگی مؤثر در ماه اردیبهشت نیاز است تا روند رویش گیاهان در عرصهها بهبود یابد.
اسفندیاری افزود: عشایر با یک میلیون دام مولد و ۷۰۰ هزار بره و بزغاله وارد مناطق عشایری استان اصفهان میشوند و مولدترین قشر کشور هستند که نقش به سزایی در خودکفایی کشور در تولیدات دامی و گوشتی دارند.
وی با اشاره به تأمین زیرساختها برای عشایر گفت: سه کار مهم را باید برای عشایر انجام داد، آبرسانی و احداث مجتمعهای آبرسانی، توزیع نهادههای دامی و علوفه وقتی خشکسالی باشد و سوخترسانی به عشایر از مهمترین اقداماتی است که باید برای این قشر مولد انجام داد.
اسفندیاری با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۵۰۰ پنل خورشیدی بین عشایر توزیع شده است گفت: روشنایی محل سکونت، تأمین برق، شارژ تلفن همراه و حفظ محیط زیست از مزایای استفاده از این تجهیزات و انرژی پاک است و آرامش و امنیتی در زندگی عشایر به وجود میآورد.
عشایر استان اصفهان از ایل بختیاری، عرب جرقویه و قشقایی هستند که ایلهای قشقایی و بختیاری از کهگیلویه و بویراحمد و دزفول ییلاق را در اصفهان سپری میکنند و در ۵۰۰ نقطه و ۱۲ گلوگاه در فریدونشهر و سمیرم اسکان مییابند.