مستقر شدن ناوگروه ۸۶ در محدوده خلیج عدن
بابک بلوچ معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران گفت:ازمهر سال ۱۴۰۱ ماموریت به منظور افراشتن پرچم کشورمان در سراسر آبهای بین المللی از چابهار آغاز شد و الان هم روزهای پایانی خودش را در حال طی کردن است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما برنامه رویدا رادیو گفتگو با حضور بابک بلوچ معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران به موضوع مستقر شدن ناوگروه ۸۶ در محدوده خلیج عدن پرداخت.
سوال: بفرمایید که این ناوگروه چه ماموریت ویژهای دارد؟
بلوچ: شروع عملیاتی که شروع برنامه ریزی برای شروع این ماموریت در راستای تدابیر فرماندهی معظم کل قوا بود که از سالیان قبل به نیروی دریایی ابلاغ کرده بودند که نیروی دریایی با حضور همگانی و همه جایی به منظور برنامههای سیاسی، عزت و ثبات و استقلال کشور و اقتدار ملی حرف دارد. در این راستا ما تقریبا از یک سال قبل برنامه ریزی هایمان را آغاز کردیم، یک سال قبل از شروع ماموریت، برنامه ریزی صورت گرفت که بتوانیم به منظور افراشتن پرچم کشورمان در سراسر آبهای بین المللی کار را انجام بدهیم. به این منظور یک کار علمی صورت پذیرفت که با توجه به نوع ماموریت و توطئههایی که ممکن بود استکبار جهانی که به عینه در طول ماموریت دیدیم با توسل به توطئه، تحریم و تهدید بتوانند جلوی این ماموریت را بگیرند برنامه ریزی صورت گرفت که ناوگروه بتواند سفری بدون توقف، تاکید دارم، برنامه ریزی اولیه به این شکل بود که اگر هر گونه توطئهای صورت گرفت و خواستند جلوی حرکت ناوگروه را بگیرند بدون توقف ماموریت را انجام بدهد و بعد از این که ناوگروه قریب به ۶۰ هزار کیلومتر دریانوردی کرد هم اکنون در حوالی خلیج عدن مستقر است و انشاالله بزودی زود شاهد پهلوگیری آن در بندرعباس خواهیم بود.
سوال: این اولین بار است که دور دنیا را یک ناوگروه طی میکند درست است؟
بلوچ: ناوگروه کشورهای منطقهای و بخصوص اولین بار است در کشور عزیزمان ناوگروهی به همچنین ماموریتی اعزام میشود.
سوال: و این ناوگروه ناوشکن دنا و ناوبندر موکرانا هم داشته ...
بلوچ: از افتخاراتی که این ناوگروه داشته، ناو تمام ایرانی دنا که آخرین محصول تحویلی دانشمندان و مهندسین عزیزمان به کشور هست این ماموریت را انجام دادند که در کنار آن ناو بندر مکران پشتیبانی این ناوشکن را بعهده داشته این ماموریت.
سوال: الان تقریبا چند روز است که از این عملیات را پشت سر گذاشتند؟
بلوچ: نزدیک هشت ماه است که این ماموریت در جریان است و مهرماه سال گذشته، اوایل مهر سال ۱۴۰۱ بود که ماموریت از چابهار آغاز شد و الان هم روزهای پایانی خودش را در حال طی کردن است.
سوال: بر اساس این هشت ماهی که میفرمایید احتمالا عددی حدود ۲۱۳-۲۱۴ روز است.
بلوچ: حول و حوش ۲۲۵ روز است که الان تقریبا ناوگروه در ماموریت عملیاتی به سر میبرد که البته عدد ۲۱۳ روز عملیات مستمرش هست.
سوال: بفرمایید که چه دستاوردهایی را از این دریانوردی طولانی ما حاصل کردیم و حاصل خواهیم کرد؟
بلوچ: این چیزی را که الان ملت شریف و عزیز ایران دارند میبینند تقریبا یک کوه یخی است که شاید شما قله اش را ببینید، چون قسمتی که از آب بیرون زده است قابل ارائه هست و حضور ما در دریا بر اساس فرامین فرماندهی معظم کل قوا بوده که فرموده بودند در سالیان گذشته دشمنی که ما احتمال تهدیدش را میدهیم امروز در اقیانوسها گسترش یافته، این فرمانی بود که ما در طول سالیان گذشته دریافت کرده بودیم و برای این که نقاط ضعف و قوت دشمن مان را بتوانیم تشخیص بدهیم که اگر خدایی ناخواسته تهدیدی علیه کشور ما داشته باشند بتوانیم پاسخ مناسب را بدهیم، بنابراین یکی از دستاوردها جمع آوری اطلاعات بوده به غیر از آن برافراشتن پرچم عزیز کشورمان و پدیدهی جلوگیری از ایران هراسی و شکست تحریمهایی بود که در سر راه برای ما قرار دادند.
سوال: و این که چه زمانی این ناوگروه در بندرعباس شما فرمودید که پهلو خواهد گرفت.
بلوچ: برای آخر اردیبهشت ماه ما برنامه ریزی داریم که این ناوگروه پهلو بگیرد.
سوال: باید به استقبال این ناوگروه برویم.
بلوچ: بله حتما
سوال: و نکتهای در خصوص این ناوگروه شما فرمودید که نظر ما را خیلی جلب کرد البته مسبوب به سابقه هم هست آن هم حضور متخصصان ایرانی که تمام ایرانی کردند بخشی از اینها را، یک توضیحی بفرمایید که تجهیزاتی که الان در این ناوگروه هست چند درصد آن ایرانی هست؟
بلوچ: تمام بخش طراحی، ساخت و تجهیزات صرف نظامی که در این ناوگروه به کار رفته شامل تجهیزات سلاح ما هست و آرایههای مختلفی که این ناوگروه به آن تجهیز شده است به دست متخصصین و دانشمندان عزیز ما در کشور و صنایع دفاعی ساخته شده که کاملا و صد در صد ایرانی است. سوال: در مسیری که این فرزندان کشور عزیزمان ایران که در این ناوگروه هستند، داشتند؛ خیلی مخاطرات متعددی را داشتند و خیلیها هم ماموریت ناوگروه دریایی ایران را بر نتابیدند یک توضیح مختصر به ما بدهید که ما چطور توانستیم با اینها مقابله کنیم و به مسیرمان ادامه بدهیم؟
بلوچ: من عرض کردم ما نزدیک یک سال قبل از شروع عملیات کارهای علمی صورت گرفت، بزرگترین مسئلهای که ما داشتیم.
سوال: و پیش بینی میکردید که خیلیها در این مسیر سنگ اندازی بکنند؟
بلوچ: بله کاملا همه پیش بینیها شده بود. ما اولین موردمان طبیعت خشن اقیانوسی بود این ناوگروه از سه اقیانوس بزرگ دنیا عبور کرد، از اقیانوس هند، اقیانوس آرام و اقیانوس اطلس. من اقیانوس آرام را من جسارتا عرض میکنم که اسمش آرام است بسیار پرتلاطم است، ما با امواج بین ۱۲ تا ۲۰ متر روبرو بودیم با کار علمی که فرزندان این مملکت انجام دادند، در طول مسیر سه طوفان بسیار سهمگین با ارتفاع موج بالای ۱۲ متر ما روبرو شدیم که البته با کار علمی صورت گرفته و نرم افزارهایی که قبل از شروع این ماموریت طراحی شد ما ناوگروه را از بین این طوفانها عبور دادیم که با کمترین خطر مواجه بشوند، البته فیلم هایش قطعا شما دیروز هم نشان دادید، آن زمانی که فیلمها را میبینید آن مناطق آرامی بود که عبور کردند.