پخش زنده
امروز: -
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: تلاش مضاعفی در حوزه تامین دارو صورت گرفته است شرکتهای وابسته به سازمان تامین اجتماعی، تقریبا بالغ بر ۳۰ درصد داروی کشور را تامین میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: شبکه سوم سیما در برنامه سلام صبح بخیر با آقای سید صولت مرتضوی - وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفتگویی انجام داده است که به شرح ذیل می باشد.
سوال: وضعیت دارو چطور بود ؟ در داروخانه دارو پیدا می شود؟ این نقاط ضعفی که هست به آقای دکتر عین اللهی منتقل می شود ؟
مرتضوی: نمی دانم نظر جنابعالی چیست ؟
سوال: ما هفته پیش صحبت کردیم بعضی از داروهای خاص کمبود دارد و مردم خیلی گلایه می کنند .
مرتضوی: خوشبختانه تلاش مضاعفی در حوزه تامین دارو صورت گرفته است از جمله یک بخشی از تامین دارو بر میگردد به شرکتهای وابسته به سازمان تامین اجتماعی، سازمان سرمایه گذاری تامین اجتماعی شستا تقریبا بالغ بر ۲۷-۲۸ تا ۳۰ درصد داروی کشور را این مجموعه تامین میکند. نزدیک به ۵۰ درصد مواد اولیه را تامین میکند. در حوزهای که ما توفیق خدمت داریم در شرکت تیپیکو مجموعه داروسازیهای ما در استانهای مختلف، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، اصفهان، لرستان، تهران، البرز، تقریبا سطح تولید داروی ها مخصوصا در داروهایی که ضرورت امروز هست از جمله آنتی بیوتیکها و سرم و مسکنها، به شدت ما رشد تولید داشتیم و تلاش دارد میشود که انشاالله نیاز مردم تامین شود، از سوی دیگر سایر شرکتها هم به همین شکل، وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم تمام توانش را مصروف میکند تا این که نیازها را انشالله تامین و جبران کند.
بدیهی است امکان این که در بعضی از داروها هم امکان این که کمبودی وجود داشته باشد، متصور هست، اما ما اساس مان این است که همه عزیزان ما در دولت مخصوصا شرکتهایی که وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هستند با تمام ظرفیت دارند کار میکنند و خوشبختانه افزایش تولید داشتند، در تولید سرم، تقریبا بالغ بر ۶۰ درصد این مجموعههای وابسته به تیپیکو افزایش دارو داشتند.
سوال: سوال اصلی من بر میگردد به شعار سال که مهار تورم و رشد تولید هست، وزارتخانه شما وزارتخانه بزرگی است و میتواند که نقش موثری در این خصوص هم در رشد تولید هم به تبع آن در مهار تورم داشته باشد. دوست دارم هم بنده را و هم مردم عزیز را بیشتر در این خصوص و برنامهها و اهداف تان در این موضوع روشن بفرمایید.
مرتضوی: مقام معظم رهبری امسال با توجه به شناخت جامعی که نسبت به مسائل اساسی کشور دارند، نامگذاری سال را بعنوان مهار تورم و رشد تولید معین کردند.
من فکر میکنم لازمه مهار تورم رشد تولید است. خوشبختانه دولت تمهیدات موثری را بعمل آورده است. اولا تعداد قابل توجهی از کارخانههایی که به انحاء مختلف راکد بودند اینها را وارد مرحلهی جدید و فاز تولید کرده است. نمیدانم سراغ دارید یادتان هست یا نه، انشاالله بررسی کنید و به نمایش بگذارید، تقریبا تا قبل از این دولت در استان مرکزی شهر اراک دو تا از کارخانههای بزرگ که جزو افتخارات این کشور بودند، تعطیل شده بودند و هرزچندگاهی کارگران وسط خیابان بودند، مطالبه گری میکردند، برای حقوق شان مطالبه گری میکردند، این دولت آمد آستین همت را بالا زد، من همین پریروز از این مجموعهها بازدید کردم، خوشبختانه خطوط مختلف وارد مرحله تولید شدند و مسئولین آنجا اعلام میکردند که ما سال قبل از صفر به ۲۵۰-۲۶۰ دستگاه تولید وسایل و ماشین آلات سنگین راه سازی و اینها رسیدند و برنامه شان برای سال ۱۴۰۲ حدود ۸۰۰ دستگاه است یعنی این رشد بسیار بزرگی است.
شرکت آذرآب را هم دولت آمد و برنامه ریزی کرد و مشکلاتش را برطرف کرد الان یکی از موسسات دولتی وارد شده است و آن هم وارد فاز تولید شده است. در همان استان چیزی بالغ بر ۶۵۰ مجموعهی تولیدی جدید وارد مدار شده است و در کلان کشور در حوزههای مختلف در حوزه فولاد، پتروشیمی، صنایع سلولزی و در حوزه صنایع دارویی، در حوزهی مواد غذایی، ما همواره رشد تولید داشتیم. این رشد تولید وقتی که ما داشته باشیم و تیراژ تولید افزایش پیدا بکند، به منزلهی کاهش هزینههای تمام شده است و انشاالله چنانچه این موضوع که محقق بشود بیش از پیش، قطعا ما میتوانیم قیمت تمام شده را کاهش بدهیم و وقتی قیمت تمام شده هم کاهش پیدا بکند حتما مهار تورم خواهیم داشت.
البته دولت سیاستهای دیگری هم در راستای فرمان مقام معظم رهبری پیرامون مهار تورم بعمل آورده است که گام به گام دارد اجرایی میشود و امیدوار هستیم که با مدد مردم، چون میدانید که اساس کار اقتصادی با محوریت مردم است. انشاالله با همراهی و کمک مردم ما بتوانیم تولید را افزایش بدهیم، رشد تولید داشته باشیم، صادرات غیر نفتی مان را افزایش بدهیم و بعد بتوانیم متعاقب آن یا همزمان با همدیگر تورم را هم مدیریت و مهار کنیم.
سوال: یکی از بخشهایی که مربوط به وزارت کار میشود و خیلی از مردم هم پیامک دادند و از ما پرسیدند، البته کفیل اصلی آن دولت شاید نباشد، تعیین دستمزد که یک امر سه جانبهای است که فقط وزارتخانه برگزاری جلسات و نظارت کلی را انجام میدهد. گلایه دارند که چرا هر سال طول میکشد تا ۲۹ اسفند؟ و حالا الان که خوب است یک سالهایی بود که بعد از آن هم همچنان ادامه داشت و این که نمیشود با یک فرآیند مشخصی حقوق و دستمزد را تعیین کرد که بالاخره یک ضریبی از تورم باشد یا در نظر گرفتن بودجه باشد یا هر چیز دیگری؟ یعنی این ساز و کار فعلی را تغییر داد؟
مرتضوی: تقریبا میتوان گفت که سه ماهه چهارم سال، اصل رسیدگی به این موضوع است. مستحضر هم هستید که حداقل حقوق و دستمزد را برای سال بعد مشخص میکنند، قطعا هر وقت در اسفند که تصویب بشود، هر وقت در سال حداقل حقوق و دستمزد که تصویب بشود باید در سال آینده اجرا بشود و خوشبختانه امسال هم که تصویب شد، البته جلسات مختلفی برگزار شد، جلسات کارشناسی با آحاد مختلف مردم، نظرات دستگاههای مختلف اجرایی و کارگری و کارفرمایی، اخذ شد و نهایتا به تایید رسید. حالا اگر بشود ده پانزده روز زودتر هم تعیین تکلیف بشود چه بهتر میشود خیلی خوب خواهد شد، اما اصل این است که این تصمیمات زمان اجرا داشته باشند، شما مستحضر هستید که ما در رابطه با افزایش، قبل از سال ابلاغ کردیم و از ابتدای سال هم اجرا شده است. بعضی از دستگاههایی هم که بنا به عللی قادر نبودند که قراردادهایشان را منعقد کنند یا احکام شان را صادر بکنند همه اقدامات انجام گرفته است و در اردیبهشت تقریبا میتوان گفت که با محاسبه معوقات فروردین پرداخت صورت گرفته است.
من محضر شما عرض کنم که فروردین امسال میتوان گفت که جزو بی نظیر سالهایی بود که هم عزیزان ما حقوق کارگران را در وقت مناسب پرداخت کردند و هم مستمری بازنشستگان را، در صندوق بازنشستگی کشوری در فروردین بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان یعنی تامین اجتماعی ما در همین اردیبهشت ماه که از چند روز قبل شروع کردند به پرداخت حقوق بازنشستگان تا ۲۹ اردیبهشت تقریبا برآورد شده است که ما ۵۰ هزار میلیارد تومان بابت این کار پرداخت میکنیم و میتوان گفت که جزو بی نظیرترین سال هاست که دولت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از بانکهای عامل و بانک مرکزی استقراض نکرده است برای پرداخت مستمریها، خوشبختانه با تامین منابع از محل منابع عمومی و همچنین درآمد شرکتها و افزایش ضریب پشتیبانی به راحتی میتوان گفت که ما فروردین و اردیبهشت را عبور کردیم و بدون دغدغه در وقت مناسب پرداختیها هم صورت گرفته است.