پخش زنده
امروز: -
مدیر عامل اتحادیه دامداران ایران گفت: شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی، نرخ شیر خام را کیلویی ۱۵ هزار تومان مصوب کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رادیو گفت گو در برنامه صبح و گفتگو با آقای علیرضا عباسی - عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و اقای مجتبی عالی - مدیر عامل اتحادیه دامداران ایران درباره بهای شیر خام گفتگو کرد.
سوال: درباره قیمت شیر خام، درباره قیمت نهایی شیر میخواهیم با شما صحبت کنیم خیلی روزها بود که درباره لبنیات و قیمتهای تمام شده اش صحبت میشد و گمانه زنیهایی صورت میگرفت در این چند وقت اخیر، اما میخواهیم بدانیم شیر خام با چه قیمتی دارد تهیه میشود؟
عالی: قیمت شیر خام، چون قرار شد طی مذاکرهای که ما با دولت محترم داشتیم این بود که بعد از پایان ماه مبارک رمضان قیمت شیر را بالا ببرند. قیمت تمام شدهای که برای دامداران عزیزمان تمام شده بود بعد از بحث و بررسیهایی که بعمل آمد و کارشناسی شده بود ما قیمت شیر را ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کردیم. این رقم رفت در شورای قیمت گذاری، شورای قیمت گذاری هم حدود ۱۵ هزار تومان این را تصویب کردند، چون شورای قیمت گذاری هر قیمتی را که بگذارد قانون است و توسط وزیر محترم هم باید ابلاغ شود که تا حالا متاسفانه هنوز ابلاغ نشده است و اگر هم ابلاغ نشود روزانه دامداران ضرر میکنند. امیدواریم که هر چه زودتر وزیر محترم این قیمت را ابلاغ کنند. این قیمتی که عرضه میشود طبق قیمت سال قبل است همان ۱۲ هزار تومان.
سوال: آقای دکتر عباسی به نظر شما چرا این اتفاق افتاده است؟
عباسی: سال گذشته همین ایام تقریبا یک اصلاح قیمتی انجام شد از سال گذشته تا امروز نهادههای تولید افزایش پیدا کرده به تبع اگر بخواهیم یک تولید پایداری داشته باشیم و تولید کنندگان ما برایشان تولید شیر و عرضه شیر به صرفه باشد نیاز است که این اصلاح قیمت برای سال جدید هم انجام بشود. ما در مجلس سال ۹۹ شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی را یک اصلاحی در آن داشتیم به نفع تولید کنندگان این اصلاح قیمت انجام شد به این صورت که تولید کنندگان ما یک تعداد قابل توجهی شان در شورای قیمت گذاری حضور دارند و خودشان در تعیین قیمت نقش دارند. همین اتفاق برای گندم هم افتاد و در حال افتادن است یعنی تولید کنندگان این حضور را دارند. حالا این جلسهای که قرار بوده تشکیل بشود، چون قیمتی که تعیین میشود قیمت حتما باید در شورای قیمت گذاری مصوب بشود و توسط وزیر تایید بشود و ابلاغ بشود. این فرآیند ممکن است یک هفتهای تاخیر افتاده باشد، ولی حتما انجام باید بشود و خواهد شد برای این که اگر بخواهیم تولید پایداری در حوزهی شیر و لبنیات داشته باشیم حتما باید این بخاطر بالا رفتن هزینههای تولید این کار انجام بشود. ما هم از طریق کمیسیون پیگیر این موضوع هستیم که انشاالله تولید کنندگان ما این وسط متضرر نشوند. نگاهی هم باید به مصرف کنندگان مان داشته باشیم قیمت متناسب باشد قیمتی که گذاشتند قیمت خوبی هست انشالله تصویب بشود پیگیری خواهیم کرد و قیمت مناسب انشاالله اعلام میشود.
سوال: یعنی ما الان درگیر دیوان سالاری اداری هستیم؟
عباسی: بله شورا برگزار شود و قیمت تعیین شود.
سوال: چرا این دیوان سالاری این قدر سنگین است که الان تولید کننده ما، شما بهتر در جریان هستید، وقتی یک فعال اقتصادی مشغول فعالیت است ریال ریالش بسیار مهم است و روز به روزش خیلی مهم است و هر کدام اینها میتواند باعث اختلال و نابودی شود.
عباسی: این را من قبول دارم باید سریع انجام شود، ولی در آن شورا بعضی از موارد یا قیمتهایی که راجع به محصولات دیگر هست و برگزار میشود یک زمانی به یک چالشهایی میخورد، یک زمانی به یک جایی میرسد که جمع بندی برای آن محصول هنوز تمام نشده است، مثلا در رابطه با گندم ما این را داشتیم سه چهار جلسه برگزار میشود تا قیمت گندم اعلام بشود. این شاید خیلی ... سوال: گندم بخاطر خرید تضمینی است که باید محل تامین اعتبار داشته باشد ...
عباسی: میخواهم این را عرض کنم که شورا به طور مثال دستور کار میگذارد و دستور کار اول که تمام شود بعد دستور کار بعدی شان، این که طول کشیده به خاطر آن علی الظاهر باید باشد و بعد هم شما در نظر بگیرید ما تغییر وزیر را داشتیم، سرپرست آمد، یک کم اینها نباید اتفاق بیفتد، ولی میخواهم بگویم که اگر این اتفاق هم افتاده شاید یک قسمت آن ناخواسته بوده و این نبوده که حتما اینها دارند کوتاهی میکنند، ولی ما هم پیگیر هستیم از طریق کمیسیون ما هم دو نفر عضو داریم عضو ناظر در شورای قیمت گذاری که انشاالله این اتفاق خوب بیفتد.
سوال: اقای عالی شما هم ابزار نظر بفرمایید:
عالی: البته میخواهم بگویم ۱۷ اردیبهشت ماه چند روز قبل شورا قیمت ۱۵ هزار تومان را مصوب کردند، تشکیل جلسه شد و مصوب هم شده این قیمت ۱۵ هزار تومان. باید توسط وزیر محترم ابلاغ بشود، متاسفانه هنوز ابلاغ نشده است.
سوال: آقای عباسی پس آن چیزی که فرمودید تمام شده و هفدهم تصویب شده، ولی هنوز که هنوز است ابلاغ نشده است.
عباسی: پس ببینید شورا کارش را انجام داده است این که ابلاغ شود این را من امروز متوجه شدم که تصویب هم شده و ابلاغ نشده، این انشاالله از سرپرست وزارت هم پیگیری خواهیم کرد که این کار انجام شود، چون هر روزی که این ابلاغ به تاخیر بیفتد مطمئنا تولید کنندگان ما متضرر خواهند شد، این کار حتما باید هر چه زودتر انجام شود ما هم از طریق مجلس این را پیگیری خواهیم کرد.
سوال: من از آقای عالی خواهش میکنم که در حوزه تولید لبنیات قطعا شما با مشکلاتی مواجه هستید، قطعا در کمیسیون صحبتهای تخصصی شما را هم شنیدند و جلساتی با صاحبنظران و کارشناسان و صاحبان تولید گذاشتند، اما من میخواهم از این فرصت استفاده کنیم که اگر الان مطالبه و درخواستی هست که میتوانید از نماینده ملت درخواست کنید که کمک حال باشند هم بعنوان وظیفه نظارتی و هم وظیفه تقنینی شان کمک حال شما باشند بفرمایید آنچه هست.
عالی: میخواهم بگویم با توجه به این که شعار سال ما مهار تورم بوده، دامداران عزیز ما هم میخواهم بگویم که فکر کنم از بهترین قشر جامعه بودند که شیر قیمتش پارسال ۱۲ هزار تومان قیمت گذاری شد تنها مطاعی در کشور بوده که قیمتش ثابت بوده است یعنی ۱۲ هزار تومان ابتدای سال گذاشتند تا آخر سال ۱۲ هزار تومان قیمتش بوده است، امیدوارم نمایندگان مجلس بابت همین قیمت شیر طوری برنامه ریزی کنند که تمام جنسها مثل تولید کنندهها، مخصوصا دامدارانی که شیر تولید میکنند قیمت هایشان در کشور ثابت باشد، اما اگر این ۱۲ هزار تومان قیمت شیر امسال به ۱۵ هزار تومان رسیده این دو سه هزار تومانی هم که بالا رفته فقط هزینههای کارگری و هزینههای تولید روی آن آمد به شرط ما این قیمت ۱۵ هزار تومان را ما قبول کردیم و قبول داریم که تا پایان سال نهادههایی که دولت به ما قول داده قیمت هایشان ثابت باشد. امیدوارم که دولت به عهد خودش وفا کند.
سوال: اقای عباسی ابراز نظر بفرمایید.
عباسی: من از تولید کنندگان عزیزمان تشکر میکنم خصوصا در حوزه شیر که سال گذشته همکاری بسیار خوبی داشتند، قیمتی هم که الان تعیین شده واقعا حداقل قیمتی بود که شاید میشد اضافه کرد، چون میبینید ۱۲ تومان تا ۱۵ تومان یک رشد تقریبا ۲۰-۲۵ درصد بیشتر نیست در صورتی که تورم بیشتر از این هاست جای تشکر دارد انشاالله که در این.
سوال: حالا که این را فرمودید تولید کننده ما با این وضعیت چطور از تولید کننده انتظار داشته باشیم که چرخ اقتصاد را با قدرت سابق بچرخاند، بهرحال نهادهها سخت دستش میرسد ...
عباسی: این را بالاخره در آن جمع بندیها به این نتیجه رسیدند، چون ما از یک طرف هم باید مصرف کننده مان را هم در نظر بگیریم که بتواند خرید کند اگر از آن طرف هم به مشکل بخوریم باز دوباره خود تولید ضرر خواهد کرد، قیمتی که هر دو بتوانند، من قبول دارم که شاید قیمت خیلی مناسب نیست، ولی قیمتی که بتواند هر عرضه و هم تقاضا را هر دو را پوشش بدهد یک چنین قیمتی تعیین شده است.
من هم امیدوارم که مجلس محترم کارهایی برای دامداران عزیزمان انجام بدهد که بتواند رونق تولید صورت بگیرد.