پیشگیری از شیوع تب کریمه کنگو با رعایت استاندارهای بهداشتی
بیماری تب کریمه کنگو از طریق کشتار غیر بهداشتی دام آلوده به انسان منتقل میشود که رعایت استانداردهای بهداشتی برای پیشگیری از شیوع آن ضروری است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، رئیس مرکز بهداشت دزفول گفت: معمولا هرسال مواردی از ابتلا به
بیماری تب کریمه کنگو به دلایلی همچون وجود این بیماری در کشورهای همسایه، قاچاق دام از این کشورها به داخل کشور و فصل گرما (فصل فعالیت کنههای که ناقل بیماری است) در ایران مشاهده میشود که ضروری است با رعایت استانداردهای بهداشتی از ابتلا در برابر این بیماری ایمن کنیم.
دکتر شفیعی نیا افزود: تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی، حاد، تب دار، خونریزی دهنده، واگیردار و مشترک میان انسان و دام بوده و ناقل آن یک نوع کنه است، که از طریق گزش کنه، تماس مستقیم با خون و ترشحات بیمار و لاشه حیوان آلوده به فرد سالم منتقل میشود.
وی دوره کمون بیماری (از زمان انتقال ویروس به بدن تا بروز علائم) را حدود ۴ الی ۱۳ روز عنوان کرد و ادامه داد: پس از این دوره، ابتدا علائمی همچون تب شدید، سردرد، کمر درد، درد مفاصل و عضلات، استفراغ بروز میکند و در ادامه علائم خونریزی دهنده مانند پتشی (خونریزیهای زیر پوستی و کبود شدگی مخاطی) مخاط دهان و پوست، خونریزی از لثه، بینی، معده و .. ظاهر شده که در صورت تاخیر در درمان احتمال فوت فرد مبتلا افزایش مییابد.
دکتر شفیعی نیا میگوید: در کشور ما شایعترین راه انتقال، ذبح دامهای آلوده و تماس با لاشه دام، خون و احشاء پس از ذبح آنها بوده است، ولی با رعایت مواردی که در ادامه گفته میشود، میتوان از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرد.
- از خرید و مصرف گوشت دامهایی که به طریق غیر قانونی و قاچاق وارد کشور میشوند و یا بصورت غیر بهداشتی ذبح و عرضه میگردند، خودداری کنید.
-
- از کشتار دام در محیط خارج از کشتارگاه خودداری گردد.
-
- از تماس مستقیم پوستی مخاطی با خون و ترشحات آلوده دامی در حین ذبح یا زایمان دام پرهیز شود.
-
- هنگام تماس با گوشت، خون و ترشحات دامهای مشکوک از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنید.
-
- در صورت خرید گوشت دامهایی که از سلامت آنها مطمئن نیستید؛ گوشت را به مدت ۲۴ ساعت و جگر، امعا و احشای دام را به مدت ۴۸ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد در یخچال نگهداری کنید، سپس با پوشیدن دستکش نسبت به قطعه قطعه کردن، شستشو و بسته بندی آن اقدام شود.
- گوشت و جگر را پس از پخت کامل مصرف کنید.
به گفته رئیس مرکز بهداشت دزفول؛ این بیماری در دامها علائم واضحی ندارد و مهم ترین و بهترین راه پیشگیری از ابتلا به آن، رعایت اصول بهداشتی است.