پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ تاجیکستان گفت: سلامت فرهنگی انسان و جامعه به نمایشگاه کتاب گره خورده است. اگر جامعه سلامت فرهنگی داشته باشد، دورنمای خوبی خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، در نخستین روز از برپایی نمایشگاه کتاب سیوچهارم، زلفیه دولتزاده؛ وزیر فرهنگ تاجیکستان، به همراه نظامالدین زاهدی؛ سفیر تاجیکستان در ایران با حضور در مصلی امام خمینی (ره) با مسئولان نمایشگاه دیدار و گفتگو کردند.
مشترکات فرهنگی بسیاری داریم
یاسر احمدوند؛ رئیس سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران میزبان وزیر فرهنگ تاجیکستان بود و در نشست صمیمی با اشاره به اینکه ما مشترکات فرهنگی بسیاری داریم، گفت: آنطور که در جریان هستم فعالان حوزه کتاب کشور تاجیکستان برنامههای خوبی برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تدارک دیدهاند.
وی افزود: من چند سال قبل به دوشنبه سفر کرده بودم و از نزدیک با مردم و فرهنگ کشور تاجیکستان آشنا شدم، امیدوارم رفتوآمدهای فرهنگی میان ایران و تاجیکستان بیش از گذشته شود. بخش بینالملل نمایشگاه کتاب به صورت ویژه با معرفی تاجیکستان، پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت به طور رسمی افتتاح میشود.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، بزرگترین رویداد منطقه در حوزه کتاب
در ادامه نظامالدین زاهدی ضمن بیان اینکه چهار برنامه ویژه برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران داریم، مطرح کرد: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بزرگترین رویداد منطقه در حوزه کتاب است. از آنها که اهل اندیشه هستند دعوت میکنم به نمایشگاه کتاب بیایند. سلامت فرهنگی انسان و جامعه ایرانی به نمایشگاه کتاب تهران گره خورده است. اگر جامعه سلامت فرهنگی داشته باشد، دورنمای خوبی خواهد داشت. هر کس نمایشگاه کتاب تهران را ببیند به این مطلب یقین حاصل میکند.
سفیر تاجیکستان در ایران در بخشی از سخنانش یادآور شد: ایران و تاجیکستان روابط دوجانبه خوبی دارند؛ تعامل فرهنگی ویژه با بستر مناسب میان دو کشور شکل گرفته است و ارزشهای مشترک زبان و فرهنگ این دو کشور را به هم پیوند داده است.
زاهدی با طرح این موضوع که در حالتهایی میان ایران و تاجیکستان بعضی همکاریها کمرنگ بود، اما همکاریهای فرهنگی رنگ نباخت، ادامه داد: این پیوند فرهنگی یک حالت طبیعی میان کشورهای همزبان و همفرهنگ است. امسال که تاجیکستان مهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران است سعی کردیم برنامههای خوبی اجرا کنیم. ما دستاوردهای فرهنگی خود را در این نمایشگاه با فعالان حوزه کتاب و فرهنگ ایران به اشتراک میگذاریم.
وی چشمانداز و تعامل فرهنگی ایران و تاجیکستان را نخستین برنامه مورد توجه اهالی فرهنگ تاجیکستان در نمایشگاه کتاب تهران دانست و ادامه داد: نگاه و ادبیات معاصر تاجیکستان، رونمایی از دانشنامه زبان تاجیکی و شب شعر ایران و تاجیکستان، چهار برنامه غرفه تاجیکستان به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران است. من فکر میکنم این برنامهها در تاریخ نمایشگاه سیوچهارم خاطرهساز شود.
پس از این دیدار وزیر فرهنگ تاجیکستان به همراه سفیر این کشور در تهران در همراهی مدیران نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از غرفه تاجیکستان در نمایشگاه بازدید کردند.