پخش زنده
امروز: -
مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی از توليد ۹۵ درصدي تجهیزات آبياري هوشمند در داخل کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره بر حمایت از تولید ملی و بومیسازی سامانههای نوین آبیاری کشور گفت: تاکنون ۹۵ درصد از تجهیزات سامانههای نوین آبیاری در داخل کشور تولید شده و کیفیت لوازم نسبت به ادوار گذشته ارتقاء و بهبود کافی و مناسب پیدا کرده است.
آقای فریبرز عباسی ، در نشست هماندیشی با انجمنهای صنفی فعال در حوزه سامانههای نوین آبیاری، از سرعت در اجرای هوشمندسازی سامانههای نوین آبیاری در کشور خبر داد و گفت: این طرح امسال به صورت آزمایشی در ۱۸ استان کشور اجرا میشود.
مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه: حدود سه دهه سامانههای نوین آبیاری در کشور در حال اجراست گفت: تاکنون بیش از ۲.۸ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور مجهز به این سامانهها شده است.
به گفته وی، در بحث نظارت و توسعه سامانههای نوین آبیاری، نظارت در طراحی و اجرا به طور کامل و دقیق با رعایت استانداردها انجام شده است.
عباسی درباره تدوین دستورالعملهای اجرایی مربوط به سامانههای نوین آبیاری گفت: در این زمینه ۹ جلد در دهه گذشته تهیه و با کمک مراکز تحقیقاتی بروز شده است و در اعلان عمومی از طریق سازمان برنامه و بودجه جهت نظارت و جمعآوری آنها به دفتر سامانههای نوین آبیاری به عنوان متولی اعلام میشود که در نسخه نهایی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در بحث نرمافزاری و زیرساختهای مورد نیاز، سامانه جامع نوین آبیاری از سال ۱۳۹۴ راهاندازی شده است و تغییرات و ارتقای زیادی در سامانه صورت گرفته تا از این طریق گزارشهای مستمر استانها مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری، چالشهای موجود طرح را کمبود اعتبارات عنوان کرد و گفت: در این زمینه با دفتر مقام معظم رهبری، نهاد ریاست جمهوری و سازمان برنامه و بودجه مکاتبات لازم از طریق وزیر وقت جهاد کشاورزی و مجری سامانهها انجام شده است، که در حال پیگیری است.
گفتنی است؛ نشست هماندیشی با انجمنهای صنفی فعال در حوزه سامانههای نوین آبیاری، به منظور بررسی مسایل مربوط به طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری، با حضور مدیران و دبیران انجمن تولیدکنندگان لوله و اتصالات پلیاتیلن، پی وی سی، انجمن تولید کنندگان ماشینهای آبیاری مکانیزه و کانون کارفرمایی شرکتهای مهندسی آب کشور و روسای گروه و کارشناسان دفتر مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری برگزار شد.
در این نشست مشاوران و انجمنهای صنفی به مشکلات مربوط به اجرای طرح اشاره و پیشنهادها و نظراتی ارائه کردند.