عملکرد دستگاه صنعت، معدن و تجارت در موضوع عفاف و حجاب
معاون توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: مهمترین برنامهها این دستگاه در موضوع عفاف و حجاب حمایت از طراحان و تولیدکنندگان پوشاک اسلامی است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قزوین، معاون توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به
مصوبه سال ۱۳۷۲ و اصلاحات بعدی آن در حوزه قانون عفاف و حجاب برای حمایت از تولیدات داخلی با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات گفت:با عنایت به مصوبه ۸۲۰ و ۴۲۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایفی برای وزارت بازرگانی وقت وزارت صمت امروز درنظر گرفته شده بود که یکی از این وظایف بحث برپایی نمایشگاه فصلی و دائمی و مرکزی استانی به منظور عرضه لباس و پوشاک منطبق با مصوبات کارگروه بود.
برزگر افزود: سال قبل یک نمایشگاه در همین زمینه برگزار شد و امسال نیز در تقویم نمایشگاهی مصوب شده و در کمیته نظارت بر شئون شرعی در اصناف، نمایشگاهها و تابلوها قرار گرفته و در نیمه دوم امسال این نمایشگاهها با هماهنگی سایر دستگاهها برپا خواهد شد.
وی همچنین اظهار داشت: از دیگر وظایف وزارت صمت حمایت عملی از طراحان و تولید کنندگان پوشاک اسلامی که محصولات آنها ضمن انطباق با موازین شرعی از پوشش، کیفیت، زیبایی، جذابیت و تنوع برخوردار باشد.
معاون توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تصریح کرد: با توجه به اینکه طراحان و تولیدکنندگان پوشاک طرحهای خود را برای هر فصل باید از قبل طراحی و تولید کنند با توجه به اهمیت طراحی لباس برای فصول بهار و تابستان به اتحادیهها تاکید شده جلسات متعددی را به منظور هماهنگی و اتخاذ تدابیر لازم متناسب با شرایط و امکانات و قابلیت استان در دستور کار قرار گرفته و سیاستهای اتخاذ شده در این راستا در امر برند سازی با حمایت از برند ایرانی و اسلامی در حوزه تولید پوشاک و حمایت از تولید داخلی برای افزایش توان رقابتی و مدیریت واردات منسوجات و پوشاک در حوزه اصناف و در بحث عرضه استان در خصوص واردات محدودیتهایی ایجاد شده.
برزگر گفت: ترویج طرحهای متناسب با فرهنگ اسلامی، ایرانی و حمایت از ایجاد و توسعه فروشگاههای زنجیرهای بزرگ، برنامه ریزی برای برگزاری نمایشگاه مد و لباس و تعامل با نیروهای نظامی و انتظامی برای جلوگیری از عرضه کالاهای مخالف با فرهنگ ایرانی اسلامی و ارائه تسهیلات قانونی برای کاهش قیمت تمام شده لباسهای تولیدی با ویژگیهای اشاره شده و رقابت با کالاهای فاقد ارزشهای اعلام شده افزایش دهد که در همین راستا ارائه تسهلات ارزان قیمت در قالب مشاغل خانگی را داشتیم.
این مقام مسئول افزود: سال گذشته نیز با توجه به اینک اعتبارات تبصره ۱۶ به سازمان صمت تخصیص داده شده بود اولویت پرداخت را به تولید کنندگان پوشاک با سبک اسلامی ایرانی اختصاص دادیم.
وی همچنین با اشاره به حمایت از طراحان موفق لباسهای اسلامی در امور صنفی برای رساندن مدلهای طراحی شده به تولید انبوه اظهار داشت: در همین راستا در سطح استان جلسات متعددی با حضور هیئت رئیسه اتاق اصناف، هیئت مدیره اتحادیههای صنفی شهرستان قزوین و تولید کنندگان پوشاک در محل اتاق اصناف درباره تبیین اهمیت گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در واحدهای صنفی و تولیدی تشکیل شد و سیاستها و برنامه ریزیهای لازم در این جلسات تبیین و در دست پیگیری است.
برزگر گفت: از وظایت بعدی که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی به وزارت صمت ابلاغ شده نظار مستمر و موثر و اعمال کنترل لازم بر صنوف تولید کننده و عرضه کننده لباس است که اقدامات انجام شده این زمینه از قبیل کنترل اماکن تجاری و عمومی شامل فروشگاه ها، مجتمعهای تجاری، مراکز خرید و پاساژها، بازدید مستمر کارشناسان اصناف با هماهنگی اتحادیههای مربوط و اتاق اصناف از فروشگاههای بزرگ و زنجیرهای، برگزاری جلسات مستمر در محل فروشگاهها با مدیران فروشگاهها و همچنین مراکز خرید تجاری ارائه سازو کار مناسب در زمینه فرهنگ عفاف و حجاب بود.
معاون توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: برگزاری گشت مشترک عوامل نیروی انتظامی با بازرسان برای نظارت بر مراکز عرضه پوشاک، لباس، لوازم آرایشی بهداشتی و جمع آوری تعداد زیادی از کالاهای غیر ارزشی اقدام شد.
همچنین هماهنگی و اقدامات لازم برای جلوگیری از عرضه لباسهای دسته دو خارجی در استان با همکاری و هماهنگی اتاق اصناف، اتحادیه پوشاک و اداره نظارت بر اماکن نسبت به ساماندهی و جمع آوری واحدهای عرضه کننده البسه دست دوم اقدام شد.
وی تاکید کرد درباره اعمال تعرفههای گمرکی بر واردات تجاری پوشاک پارچههای خارجی محدودیتهایی اعمال شده.