پخش زنده
امروز: -
چهلوسومین رویداد «دوشنبههای استارتآپی» ویژه استارتآپهای استان لرستان صبح امروز دوشنبه ۱۸ اردیبهشت ماه جاری در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، به نقل از روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر مصطفی بغدادی در این رویداد که با حضور تیمهای فناور و استارتآپهای فعال در استان لرستان برگزار شد، گفت: صندوق نوآوری بال اصلی تامین مالی زیست بوم نوآوری کشور است. با تصویب قانون حمایت از تولید دانشبنیان در سال ۸۹، وجود یک نهاد مالی برای حمایت از زیستبوم دانشبنیان نیز در این قانون دیده شد. این ماجرا به تاسیس صندوق نوآوری در سالهای اولیه دهه ۹۰ انجامید.
وی افزود: همانطور که در قانون ذکر شده است صندوق نوآوری تنها مجاز است به حمایت مستقیم از شرکتهای دانشبنیان بپردازد. با این حال امروز و با توسعه بیش از پیش زیستبوم فناوری میدانیم که این زیستبوم تنها به شرکتهای دانشبنیان خلاصه نمیشود. در این میان استارتآپها، شرکتهای خلاق، هستههای فناور و دیگر بازیگران اکوسیستم حضور دارند که نیاز به حمایتهای مختلف دارند.
مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: در این باره ما با دیگر بازیگران تامین مالی وارد همکاری شدهایم و راهکارهایی را تعریف کردهایم تا حمایتهای صندوق را در قالبهای مختلف به دست کسبوکارهای نوپا و مبتنی بر فناوری برسانیم.
وی در مورد ماهیت رویداد «دوشنبههای استارتآپی» نیز گفت: یکی از برنامههایی که صندوق نوآوری در حمایت از زیستبوم نوآوری ترتیب داده است، رویداد «دوشنبههای استارتآپی» است که در آن به دنبال این هستیم که گروههای صاحب ایده و محصول را جهت تامین سرمایه بذری اولیه و توسعه مدل کسب و کار به سرمایهگذاران وصل کنیم.
مدیر اکوسیستم نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی تقویت شتابدهندههای دانش بنیان در هدایت استارتآپها برای عبور از «دره مرگ» را حائز اهمیت خواند و گفت: هر شتابدهندهای که بتواند ۲۰ درصد سرمایه موردنیاز یک استارتآپ را فراهم کند صندوق نوآوری ۸۰ درصد الباقی سرمایه آن طرح استارتآپی را تامین میکند.
بغدادی با بیان اینکه تاکنون ۴۲ رویداد «دوشنبههای استارتآپی» در صندوق برگزار شده است، خبر داد: در مجموع رویدادهای گذشته ۶۰ میلیارد به تامین سرمایه طرحهای استارتآپی کمک کردیم و امیدواریم در رویداد امروز نیز در جریان پیوند تیمهای مستعد استان لرستان با سرمایهگذاران، اتفاقات خوبی رقم بخورد.
قوانین کشوری بسیار خوبی در حوزه فناوری داریم
آرش فرهوشی، مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری استان لرستان نیز در ادامه این رویداد اظهار کرد: ما قوانین کشوری بسیار خوبی در حوزه فناوری داریم، اما این قوانین توجهی به مشکلات استانهای کمتر برخوردار نکرده و همین سبب تعمیق شکاف مالی میان استانهای کمتر برخوردار با استانهایی شده است که سرمایه مالی و نیروی انسانی بسیار دارند.
وی ضمن نقد برخی قوانین که موجبات عقبافتادگی استان لرستان در زیستبوم نوآوری کشور را فراهم کرده است، گفت: صندوق پژوهشی مانند صندوق استان لرستان غالبا ناچار است بر استارتآپهای استانهای بالغتر سرمایهگذاری کند چرا که برخی استارتآپهای شکل گرفته در استان، طرحهای خود را برای اجرا به شهرهایی میبرند که زیستبومهای بالغتری دارند.
مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان لرستان بیان کرد: این رویداد تلاش کوچکی است برای اینکه مقداری از منابعی که در دسترس زیستبوم استان لرستان نیست، جذب اکوسیستم نحیف استان کنیم.