سیدالکریم، نخبهای که مطیع امر امام زمانش بود
یکی از مهمترین ویژگیهای حضرت عبدالعظیم (ع) مطیع امام زمان خود بودن است ایشان خود را چیزی غیر از بودن در مسیر ولایت نمیداند، در همه حوزهها شناخت حاصل میشود، اما شناخت نسبت به امام زمان (ع) پایه پیروزی در هر نوع جنگی از جمله ترکیبی و خطی است.
نخبگان امکان بازتعریف بر اساس منافع منبعث از جریانات انقلاب و اسلام را ایحاد میکنند و این گفتمان قدرت آفرین را علی الارض به مصادیق قابل تکامل بخشی تبدیل میکنند. اگر حکمرانی متعالی را با مفهومی به نام تکامل نزدیک کنیم نیازمند مفصلبندی بین مفاهیم در حکمرانی و مترجمان نقش افرین در مفصل بندی مفاهیم برای برای جامعه هستیم.
نخبگانی مانند حضرت عبدالعظیم حسنی باتوجه به اینکه اهل نشر معارف اهل بیت و امامت بودند، به خصوص در دوران حضرت جواد (ع) و امام هادی (ع) که ایشان حداقل راوی این دو امام است سازههایی طراحی کردند که سازه رفتاری شیعیان را شاهد است. جامعه با نشاط، تحرک، سازماندهی و گسترش در دنیای اسلام به سمتی میرود که شناخت جامعه از سازه با مکانیسمی تحت عنوان تعلق همراه میشود و برای همین شناخت، شناخت تعلقی و عالیترین مرحله است.
به همین منظور برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» با حضور دکتر علیرضا داودی، کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی و استاد حسین علیمحمدی، کارشناس مسائل معرفتی و از خادمان باسابقه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به موضوع نخبگان و توان شناختی، نخبگان و رهبران میانی پرداخت.
شناخت نسبت به امام زمان (ع) پایه پیروزی در هر نوع جنگی است
دکتر علیرضا داودی، کارشناس ارشد رسانه و علوم شناختی پیرامون نخبگان و توان شناختی، نخبگان و رهبران میانی گفت: حضرت عبدالعظیم دارای شناختی کامل بود و جامعه را نیز به شناختی میرساند که باید شناخت سومی نیز از محیط و جامعه ایجاد میشد.
وی افزود: کربلا به مثابه دانشگاه شناختی عمیق و دقیق است و حضرت عبدالعظیم کربلای ایران دارای نشانههایی از عاشورا میشود.
کارشناس ارشد رسانه اظهار کرد: حضرت عبدالعظیم حسنی فرم شناختی ایجاد کرد که جایگاه چیزی مانند کربلا در ایران و مرکز صدور معرفت شناختی میشود.
وی افزود: یکی از شرایطی که جامعه میتواند سلامت باشد این است که باب منبع فیض در هر سطحی دقیق باشد.
کارشناس علوم شناختی ادامه داد: خیلی از افراد خودشان را منبع فیض معرفی میکنند، اما فردی مانند حضرت عبدالعظیم منبع تمام نشدنی در این حوزه است و مسیری که ایشان را تبدیل به حضرت عبدالعظیم حسنی کرد دارای اهمیت است و این مسیر منحصر به فرد است، اما بسته و محدود نیست و هر کسی بر اساس ظرفیت میتواند استفاده کند.
وی افزود: انسانهایی که دارای ظرفیت بالا هستند تمام طیفها دور آنها جمع میشوند، ولی اگر در باب معرفتی محدود به طیف خاص باشند محدود خواهد شد.
داودی تصریح کرد: این منبع دارای شناخت لایزال است و دارای زمان و مکان نیست و در هر نسل و پارادایمی میتوان از آن استفاده کرد و تمام این موارد نوعی توسل عالمانه و هوشمندانه و با واسطه است.
وی با بیان اینکه در جامعه امروزی صرفا جنس زیارت مطرح نیست بلکه زیارت با معرفت تاکید شده است افزود: جامعهای که دچار تشویش و استیصال است و نهاد و سیستمی که دچار اعوجاج است میتواند متوسل شود و همراه شدن جنس توسل و آداب، خروجی ان کرامات خواهد بود.
کارشناس ارشد رسانه خاطرنشان کرد: در سیره حضرت عبدالعظیم حسنی اشاره شده که ایشان دارای چندین ویژگی هستند که ولایت برای ایشان اصل است و جنس ولایت، از جنس هدایت است.
وی افزود: با تمام دشواریها حاج قاسم سلیمانی وقتی ولایت برای ایشان اصل بود هدایت او عاقبت شیرین را رقم زد.
کارشناس علوم شناختی گفت: حضرت عبدالعظیم خود را چیزی غیر از بودن در مسیر ولایت نمیداند و در غیر این صورت از مسیر هدایت دور میشود.
وی افزود: جنس حضرت عبدالعظیم در عین حال که معصوم نیست امتداد جنس حضرت عباس، حضرت زینب و حضرت معصومه علیهما سلام است لذا هدایت کامل میشود و هدایت کامل میکند و مظهر شناختن و شانسانده شدن میشود.
داودی اظهار کرد: یکی از اتفاقات تاریخی که حضرت عبدالعظیم حسنی میسازد عامل ادب در معرفت، شناخت و مسیر است، لذا حضرت عباس (ع) را به تعبیری هم علمدار میدانیم و هم الگوی ادب؛ همین مقام را به حضرت عبدالعظیم نیز دادند که خیلی از بزرگان به این مقام غبطه میخورند.
وی افزود: در همه حوزهها شناخت حاصل میشود و شناخت نسبت به امام زمان (ع) پایه هر نوع پیروزی در هر نوع جنگی از جمله ترکیبی و خطی است.
حضرت عبدالعظیم (ع) راوی حدیث، ناشر علوم و ذاکر اهل بیت (ع) بود
در ادامه، استاد حسین علیمحمدی، کارشناس مسائل معرفتی و از خادمان باسابقه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) پیرامون نخبگان و توان شناختی، نخبگان و رهبران میانی گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی وقتی به ری آمدند سرتاسر این هجرت درس آموز است و در هر بلاد مسائل اعتصادی و مهدویت را پیاده سازی میکند.
سیدالکریم نخبهای که مطیع امر امام زمانش بود
وی با بیان اینکه سیدالکریم نخبهای که مطیع امر امام زمانش بود، افزود: حین نبرد تبرستان حضرت عبدالعظیم حسنی فرمودند از سوی امام خودم جهاد لسانی دارم و مطیع امر امام زمان خودش بوده است.
این کارشناس مسائل معرفتی اظهار کرد: مدت کوتاهی حاکم گرگان، حضرت عبدالعظیم حسنی را جایگزین خودش کرده و بر اساس نقل تاریخ ایشان معروف به شاه حضرت عبدالعظیم حسنی شده اند، اما ایشان قصد پادشاهی نداشتند و تبلیغ معارف را در تمامی شهرها، هدف خود اعلام میکند.
وی افزود:عالم سازی، ایجاد حوزه علمیه و انسان سازی حضرت عبدالعظیم در ری پس از شناخت شیعه آغاز شد و اگر حضور حضرت عبدالعظیم در ری نبود شیخ کلینی و امام زاده حمزه، امام زاده طاهر و سایر امامزادهها گمنام بودند.
این خادم باسابقه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) ادامه داد: با ضعف بدن و بالا رفتن سن حضرت عبدالعظیم (ع) ری را به عنوان مقصد نهایی انتخاب کرد و بر اساس نقل مورخان حضرت عبدالعظیم، وکیل امام در ری ماند و به شهادت رسید و ری تبدیل به شهر مذهبی شد و عظمت و کرامت پیدا کرد و در جنوب شهر تهران، انسان سازی آغاز گردید.
حضرت عبدالعظیم (ع) را به شهادت رساندند
علی محمدی با تاکید بر اینکه طبق اسناد و روایات محکم حضرت عبدالعظیم حسنی ع به شهادت رسیده است گفت: مرحوم علامه محمدباقر کجوری مازندرانی صاحب کتاب جنت النعیم فی احوال عبدالعظیم (ع) نقل کرده که از امام صادق علیه السلام روایت شده، حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) را به شهادت رساندند و نشانههای آن در پیکر مبارک ایشان وجود دارد.
وی افزود: حضرت عبدالعظیم (ع) حسنی دارای کرامات بسیاری هستند و هر عالمی که کنار قبر حضرت عبدالعظیم دفن هستند دارای پیامی است و به مردم اعلام میکنند همه این افراد دانشمند و برجسته از شاگردان حضرت عبدالعظیم هستیم.
علیمحمدی تصریح کرد: بر اساس نقل تاریخی مستند حضرت عبدالعظیم راوی حدیث، ناشر علوم و ذاکر اهل بیت (ع) بوده و مردم را به اهل بیت (ع) نزدیک ساخته است.
وی با اشاره به اینکه حضرت عبدالعظیم حسنی دارای زیارت نامههایی است که اشاره شده ایشان بدون واسطه از امام معصوم (ع) احادیثی نقل کردند افزود: بر اساس نقل علامه جعفری علم حضرت عبدالعظیم حسنی مورد تأیید امام معصوم (ع) است، ایشان خدمت سه امام معصوم عرضه دین کردند و اسرار اهل بیت (ع) را میدانستند که باعث شهادت ایشان هم شد.
این کارشناس مسائل معرفتی خاطرنشان کرد: قبل زیارت حضرت عبدالعظیم باید توجه کنیم و بدانیم زیارت چه مقامی از اولیای خدا میرویم.
وی افزود: بر اساس نظر برخی علما مقام حضرت عباس (ع) به خاطر شهادت در کربلا نبوده بلکه به این دلیل بوده که هدف ایشان دفاع از امام زمان خود و دفاع از ولایت بوده است.
این خادم باسابقه حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: امام شناسی عباس بن علی (ع) حضرت را به این اوج و مقام رسانده و مدرس امام شناسی شدند.
وی افزود: حضرت عبدالعظیم اطاعت از حضرت رضا (ع) و امام زمان را تکلیف خودش میدانسته و آن موقع حدود ۶۸ سال سن داشته، اما پس از شهادت امام رضا (ع) نزد امام جواد نیز زانو میزند لذا قبر ایشان نابود و نادیده گرفته نمیشود.
برنامه «ساعت بیست و چهار و یک دقیقه» با بررسی تاریخچه علومشناختی و کاربردهای آن در حوزههای مختلف و شباهت و تفاوتهایی که با حوزههای علوم روانی دارند، به بررسی شناسهها، شاخصها، تاکتیکها و تکنیکهای علومشناختی در حوزه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و رسانه در فضای جنگ ترکیبی میپردازد. این برنامه دوشنبهها و چهارشنبهها ساعت ۱۶ به مدت ۶۰ دقیقه روی موج افام ردیف ۱۰۳.۵ مگاهرتز تقدیم مخاطبان فرهیخته رادیو گفتگو میشود.
این برنامه به تهیه کنندگی نوشین رهگذر، گویندگی سعید بارانی، پژوهشگری زهرا سهل آبادی، هماهنگی مهدی تاجیک، خبرنگاری وحیدفکری و سردبیری دکتر علیرضا داودی تهیه و پخش میشود.
شبکه رادیویی گفتگو را علاوه بر امواج رادیو میتوانید از طریق گیرندههای دیجیتالی، رادیو نما، اپلیکیشن ایران صدا و آدرس اینترنتی radiogoftogoo. ir نیز دریافت کنید. همچنین علاقهمندان میتوانند از طریق شماره ۰۹۰۳۹۱۳۴۷۴۴ در پیامرسانهای مجازی و سامانه پیامکی ۳۰۰۰۰۱۰۳۵ با این برنامه و دیگر برنامههای رادیو گفتگو در ارتباط باشند.