پخش زنده
امروز: -
آیتالله حیدری:اگر ما فضا را فراهم کنیم که جوانان بتوانند با سیره اهل بیت (ع) آشنایی پیدا کنند جهش بسیار بلندی از نظر فکری و معنوی در سیر معنوی و علمی جامعه ما رخ خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: هدف از برگزاری دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی ترویج فرهنگ کتابخوانی در زمینه شناخت سیره اهل بیت (ع) است و از این جهت این خبر خوشحالکننده است چراکه یک کار زیربنایی فکری است.
آیتالله محسن حیدری در دیدار مدیر کل کتابخانههای عمومی استان خوزستان در تشریح و ترویج دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی در دهه کرامت بیان کرد: جامعه بالنده و گویای ما که به برکت انقلاب اسلامی و به حمدالله به مراتب بسیار بالایی از نظر پیشرفت فرهنگی و علمی رسیده به عنوان کشوری نمونه در میان کشورهای اسلامی نگریسته میشود.
او با تاکید بر اینکه جوانان و حتی کودکان ما باید همراه با این سیر فکری و معنوی حرکت کنند گفت: شناخت ائمه اطهار (ع) در واقع شناخت عملی اسلام است و هر چقدر جامعه ما نسبت به زیباییها و نقاط زندگی روشن و نورانی اهل بیت (ع) آشنایی پیدا کند با اسلام ناب محمدی بیشتر آشنا میشود.
وی معتقد است: اگر در طول این ۱۴ قرن اهل بیت (ع) مظلوم واقع شدند و اکثریت مردم جامعه نسبت به مرام و مسلک اهل بیت (ع) که همان اسلام ناب محمدی است دور ماندهاند به دلیل عدم شناخت سیره و سبک زندگی ائمه اطهار (ع) است.
آیتالله حیدری با بیان اینکه اگر ما فضا و بستری را فراهم کنیم که جوانان بتوانند با سیره نورانی و مبارک اهل بیت (ع) آشنایی پیدا کنند جهش بسیار بلندی از نظر فکری و معنوی در سیر معنوی و علمی جامعه ما رخ خواهد داد افزود: جوانان و کودکان ما در بین جوانان و کودکان کشورهای اسلامی با عنوان الگو مطرح خواهند شد و پلی بین شناخت فرهنگ اهل بیت (ع) و عموم جوامع اسلامی میشوند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری افزود: انقلاب اسلامی دارای منازلی است و ما باید به سوی تمدن اسلامی پیش برویم و تمدن اسلامی در واقع با محوریت ایران اسلامی و با مشارکت کل کشورهای اسلامی اتفاق خواهد افتاد.
وی با بیان اینکه جشنواره کتابخوانی رضوی در راستای اهداف بلند اسلامی و انقلابی قابل مطالعه است گفت: این جشنواره گام بسیار بلندی در راستای رسیدن به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری است.
حیدری ادامه داد: از همه جوانان و نوجوانان و کودکان، اعم از دختر و پسر، و حتی خانوادههای آنها دعوت میکنم نسبت به این جشنواره اهتمام ورزند تا همه با هم دیگر دست به دست هم دهیم و این کار بسیار مهم را پیش ببریم.
آیتالله حیدری با بیان اینکه کتابداران واسطه فیض بین علمای اسلامی، متفکران اسلامی و عموم مردم هستند خاطرنشان کرد: آنان بین عموم مردم که تشنه این معارف هستند پلی را تشکیل میدهند و این معارف که بهصورت کتاب، سیدی یا نرمافزارهای دیگر در اختیار آنها قرار میگیرد نشان میدهد کتابداران نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند.
دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی با هدف اشاعه و ترویج فرهنگ و معارف ایمه معصومین (ع) و آموزههای آن به ویژه فرهنگ منور رضوی در حال برگزاری است.
گسترش فعالیتهای کتابخوانی و مطالعه کتابهای مرتبط با سیره پاک ائمه معصومین (ع) به ویژه امام رضا (ع) و شناسایی و معرفی کتابهای فاخر مرتبط با فرهنگ و سیره اهل بیت (ع) از طریق انتشار گسترده آن و تولید محتوای ادبی و هنری کتابمحور ناظر به فرهنگ معصومین (ع) در فضای فرهنگی جامعه را از دیگر اهداف این جشنواره است.
سیره زندگی امام رضا (ع) و امام حسن عسکری (ع) عناوین موضوعی این جشنواره است که در چهار سال گذشته هر سال منابع مرتبط با سیره یکی از معصومین (ع) با عنوان بخش ویژه به کتابهای جشنواره افزوده میشود و در این دوره این بخش به کتابهای مرتبط با امام حسن عسکری (ع) اختصاص یافته است.
بخشهای مختلفی برای این دوره از جشنواره در نظر گرفته شده است: پویشهای کتابخوانی شامل (قصهگویی، معرفی کتاب، خوانش بخشهایی از کتاب)، چهارگزینهای، هنرهای تجسمی، نقاشی، طراحی، کلاژ، خطاطی، خوشنویسی، دستسازهها شامل (کاغذ برش خورده، کتابسازی، روزنامه دیواری گروهی)، داستان و شعر شامل (نوشتن داستانک و سرودن شعر)، هنرهای دیجیتال شامل (تولید قالبهای دیجیتال، پادکست، کلیپ، استاپ موشن، پویانمایی، موشنگرافیک، نقاشی دیجیتال و... به صورت گروهی) بخشهای جشنواره هستند.
دوازدهمین دوره این جشنواره برای همه گروههای سنی خردسال، کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال در نظر گرفته شده است. همچنین زندانیها نیز میتوانند مشارکت داشته باشند که برای آنها به صورت مکتوب انجام میشود.
دوازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی از ۲۲ بهمن ۱۴۰۱ آغاز شده و تا یکم تیر ۱۴۰۲ ادامه خواهد داشت و علاقهمندان میتوانند برای شرکت در جشنواره و ارسال آثار به نشانی razavi.samakpl.ir مراجعه کنند.
تاکنون پنج هزار خوزستانی در جشنواره مشارکت داشتهاند و استان خوزستان در بین ۳۱ استان کشور رتبه هفتم مشارکت را به خود اختصاص داده است.