پخش زنده
امروز: -
با وجود بحران ناشی از محدود بودن سقف بدهیهای دولت آمریکا و خطر ورشکستگی پس از آن، هر دو جناح سیاسی عمده آمریکا همچنان بر موضع خود پای میفشارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما؛ خبرنگار شبکه تلویزیونی ”سی ان ان“ در گفتگو با بخش خبری این شبکه درباره ادامه اختلاف دولت و کنگره آمریکا بر سر افزایش سقف بدهی ها گفت: این هفته، هفته پراهمیتی برای هر دو سوی خیابان پنسیلوانیا (خیابانی در شهر واشنگتن که ساختمانهای دولت و کنگره در آن واقع شده اند) به شمار میآید. سناتور سینِما، نکته مهمی را در این باره بیان کرد و آن اینکه هر دو طرف بر موضع خود پافشاری میکنند.
دموکراتها خواهان یک توافق روشن در زمینه سقف بدهیها هستند، بی آنکه شرط و، اما و اگری داشته باشد. جمهوری خواهان نیز میگویند که به کاهش هزینهها و امتیاز نیاز دارند تا بتوانند به توافق دست یابند. اما با توجه به توازن قوا در کنگره، اوضاع به گونهای پیش میرود که هیچ کدام از طرفها درست به همان چیزی که میخواهند دست نیابند. گمان من این است که جمهوری خواهان و دموکراتها به طور فزاینده احتمالا به تدریج به این نتیجه برسند که برای ایالات متحده، دستیابی به توافق ضروری است تا از ورشکستگی (دولت) به علت بدهیها جلوگیری شود.
به همین علت است که نشست روز سه شنبه تا این حد بااهمیت است. آخرین باری که رئیس جمهور بایدن و ”کوین مک کارتی“، رئیس مجلس نمایندگان دیدار کردند، در روز یکم فوریه بود. هم اکنون فاصله آنها به دستیابی به توافق، در مقایسه با زمان برگزاری آن دیدار، تغییری نکرده است. با این حال، نمایندگانی که من با آنان گفتگو کردم، این نخستین نشست (روز سه شنبه میان سران دولت و کنگره) را به عنوان آغازی برای سران کنگره و دولت جهت حاضر شدن زیر یک سقف و زمینه سازی برای همکاری (احتمالی) میدانند. پیش بینی میشود که این نشست (روز سه شنبه) نخستین نشست از نشستهای بسیاری باشد که این سران برای حل مشکل یادشده دارند.
تصویر بزرگتر از این وضعیت این است که فرصت آنان رو به پایان است. منظورم این است که وزارت خزانه داری اعلام کرده است که چند هفتهای تا پایان یافتن بودجه اش برای پرداخت بدهیهای دولت باقی مانده است. ما صبح امروز از زبان وزیر خزانه داری شنیدیم و او زنگهای هشدار را مبنی بر وخامت اوضاع به صدا درآورد.
جانت یلن، وزیر خزانه داری (آمریکا)، به ناچار از نمایندگان کنگره خواست که راهی را پیدا کنند. من به این نتیجه رسیده ام که هیچ یک از طرفها - منظورم از هر دو طرف، نمایندگان سران هر دو حزب - نیستند که بگویند موافق ورشکستگی دولت و بازگشت هستند. جایی که در سال ۲۰۱۱ دولت بود که به ورشکستگی بسیار نزدیک بود و هیچکس خواهان آن نیست که آمریکا به ورشکستگی نزدیک شود و در نتیجه ما شاهد بودیم که بازار، در نتیجه آن وضعیت، دچار لرزه و تکانه شد.