پخش زنده
امروز: -
امروز دانشگاه تهران میزبان نشستی با موضوع اتحاد ایران و سوریه بود؛ اتحادی که بیش از چهل سال از شروع آن می گذرد و فراز و نشیب ها و نکات ناگفته زیادی در خود داشته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران امروز میزبان نشستی با موضوع اتحاد میان ایران و سوریه بود. اتحادی که از شروع آن بیش از ۴ دهه گذشته است.
سابقه این اتحاد به زمانی بر میگردد که در جنگ تحمیلی شرق و غرب عالم به ایران سلاح نمیداد، اما این سوریه بود که به ایران تجهیزات ارسال میکرد و به نیروهای ایرانی آموزش موشکی میداد.
حتی حافظ اسد رئیس جمهور فقید سوریه حتی در حمایت از ایران خط لوله انتقال نفت عراق به مدیترانه را به ظرفیت انتقال روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت بست.
مسعود اسداللهی، کارشناس مسائل غرب آسیا که در این نشست حضور داشت در این باره اظهار داشت: این تصمیم رئیس جمهور فقید سوریه باعث شد رژیم صدام برای دریافت حمایتهای مالی به عربستان اتکا کند و حتی به کویت حمله کند.
مورد دیگر حمایت از گروههای مقاومت اسلامی بود آنهم به خاطر ایران که تا پیش از این توسط حکومت سوریه سابقه نداشت.
به گفته این کارشناس مسائل غرب آسیا، حافظ اسد در تصمیمی از گروههای مقاومت از جمله حماس حمایت کرد.
بعد از حافظ اسد پسرش بشار هم به اتحاد با ایران ادامه داد حتی باوجود اینکه آمریکا او را تهدیدبه سرنگونی میکرد.
باراک اوباما رئیس جمهور پیشین آمریکا در یان خصوص گفته بود «تا زمانی که بشار اسد در راس قدرت است نمیتوان به جنگ داخلی سوریه پایان داد.»
تهدیداتی که از سال ۲۰۱۳ عملی شد و زمانی که داعش ظرف کمتر ۶ ماه مناطق در سوریه متولد شد و مناطق زیادی را از سوریه و بعد هم عراق اشغال کرد. اما حالا نوبت ایران بود.
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در این باره گفته بود «اگر حمایتهای سوریه از ایران نبود معلوم نبود سوریه امروز چه شرایطی داشت»
حالا داعش هیچ مناطقی در اشغال خود و مرکز خلافتی ندارد و صدای گلولهها و انفجار بمب هایشان را کمتر میشنوند.
امروز شواهد نشان میدهد مردم سوریه از حضور ایران و کمک نیروهای ایرانی به حذف داعش آگاهند.